به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا نامزد جدی جانشینی سپ بلاتر در انتخابات اسفند ماه محسوب می شود، اما موسسه حقوق بشر و دمکراسی بحرین تاکید دارد که شیخ سلمان هنوز باید به سوالاتی در مورد نقش خود در مجازات باشگاهها بعد از قیام سال 2011 در این کشور، پاسخ بگوید.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی بحرین، شیخ سلمان اذعان کرده است که از او خواسته شد ریاست یک کمیته حقیقت یاب برای بررسی نقش فوتبالیست ها و ورزشکاران را در این قیام به عهده بگیرد. اما وی گفت این کمیته هیچ گاه به طور رسمی تشکیل نشد.
موسسه حقوق بشر و دمکراسی بحرین در نامه ای به شرکت های کوکاکولا، مکدونالد، ویزا، آدیداس، بادویزر، گازپروم و کیا اظهار داشت که فدراسیون فوتبال بحرین که شیخ سلمان در آن زمان ریاست آن را به عهده داشت، شش باشگاه را به دلایل سیاسی تعلیق و مجازات کرده است.
سید احمد الوادایی از اعضای این موسسه گفت: ما امیدواریم حامیان مالی فیفا نامه ما را بطور کاملا جدی بررسی کنند و بلافاصله پاسخ مقتضی به آن دهند. شیخ سلمان رهبری مجازات سیاسی باشگاهها را به عهده داشت.
وی گفت: کوکاکولا خواستار فیفا پاسخگو شده است. آنچه در بحرین رخ داد یک علامت سیاه در تاریخ آن است و شیخ سلمان برای نقشی که ایفا کرده است باید پاسخگو باشد.
شش باشگاه در نامه ای که گاردین آنها را رویت کرده است، از فدراسیون بحرین خواسته بودند دیدارهای آنها به دلایل امنیتی با توجه به شرایط امنیتی کشور به تعویق بیفتد. این باشگاهها بعدا مجازات شدند و دو باشگاه به دسته پایین تر سقوط کرد.
براساس ، گزارشی که آوریل 2011 در تارنمای خبرگزاری بحرین منتشر شده است، شورای اجرایی فدراسیون بحرین بر اهمیت فعالیت براساس تصمیم های کمیسیون تحقیق در مورد همه کسانی که رهبری و پادشاهی بحرین را رنجاندند و محروم کردن همه کسانی که شرکت آنها در این رویدادها ثابت شده است شامل مسئولان، داوران و اعضای کمیته های فدراسیون بحرین تاکید کرده است.
شیخ سلمان در سال 2013 با حمایت بلاتر به ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا رسید. او بعد از کنار رفتن میشل پلاتینی از رقابتهای انتخاباتی فیفا تصمیم گرفت نامزد این سمت شود.
فیفا اذعان کرده است که بحران فساد به امور مالی این نهاد ضربه زده است و حامیان مالی جدید تمایلی به همکاری با فیفا ندارند.
نیکلاس مکگیهان پژوهشگر دیده بان حقوق بشر گفت: در دورانی که فیفا بزرگترین بحران تاریخ خود را تجربه می کند، به نظر می رسد انتصاب مردی که ظاهرا مسئول مجازات باشگاههایی است که به یک رژیم آدمکش وفاداری خود را نشان نداده اند، یک خودکشی سازمانی است.
شیخ سلمان همواره اتهام دست داشتن در شناسایی بازیکنانی را که به علت شرکت در راهپیمایی ها زندانی و شکنجه شدند، رد کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در سال 2011 گزارش داد که بیش از 150 ورزشکار، مربی و داور که از طریق عکس های راهپیمایی هایی شناسایی شده بودند، به زندان افتادند.
شیخ سلمان هفته گذشته با رد این اتهامات گفت: برخی دستور کاری دارند، اما تلاش برای پاسخ دادن به آنها تلف کردن وقت است و فکر می کنم این کار قبلا توسط نهادهای مورد نظر در فیفا و ای اف سی انجام شده است.