به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا گفت: اگر در مورد آزادی دین جدی هستیم باید درک کنیم که حمله به یک دین، حمله به همه ادیان است و شعارهای ضداسلامی در کشور ما جایی ندارد.
وی مسلمانان آمریکا را "بعضی از محترمترین و میهن پرستترین آمریکاییهایی که خواهید دید" توصیف کرد.
این اظهارات اوباما در انجمن اسلامی مسجد بالتیمور در ایالت مریلند در نزدیکی واشنگتن مطرح شد.
وی در جریان سفرهای خارجیاش به مساجد سر زده اما اولین بار است به عنوان رئیس جمهور در خاک آمریکا از یک مسجد بازدید میکند.
کاخ سفید گفت که این دیدار با هدف دفاع از آزادی مذهب و مقابله با تعصب انجام میشود.
اوباما در آغاز سخنانش گفت: "اولین چیزی که میخواهم بگویم و مسلمانان آمریکا آن را به اندازه کافی نمیشنوند، این است: من از شما سپاسگزارم. سپاسگزارم که به جامعه خود خدمت میکنید، سپاسگزارم که به همسایگان خود کمک میکنید، سپاسگزارم که کمک میکنید به عنوان خانواده آمریکایی متحد و قوی بمانیم."
وی افزود: میدانم که جامعه مسلمانان آمریکا به خاطر اعمال تعداد انگشت شماری از افراد مقصر شناخته میشود و هدف گرفته میشود. بیشتر آمریکاییها خبر ندارند که یک فرد مسلمان را میشناسند. بیشتر آنها پس از حملات تروریستی فقط در اخبار درباره مسلمانها و اسلام شنیدهاند، یا تصویری تحریف شده از آن در تلویزیون یا در یک فیلم دیدهاند.
وی تاکید کرد که گروههای تندرو نظیر داعش به دنبال مشروعیت بخشیدن به خود هستند و خود را مدافع اسلام مطرح میکنند.
اوباما ادامه داد: شما متعلق به اینجا هستید و بخشی از آمریکا محسوب میشوید. شما مسلمان یا آمریکایی نیستید بلکه شما مسلمان و آمریکایی محسوب میشوید. شما نیز همانند تمامی آمریکاییها نگران تهدید تروریستی هستید اما قبل از آن به عنوان مسلمان آمریکا نگران این مساله هستید که جامعه شما هدف یا مقصر اقدامات خشونتآمیز قرار میگیرد.
وی گفت: ما شاهد آزار و اذیت کودکان و به آتش کشیده شدن مساجد بودهایم. ما چنین انسانهایی نیستیم. ما یک خانواده آمریکایی هستیم.
شورای روابط آمریکایی - اسلامی گفته که از زمان حملات پاریس و سن برناردینوی کالیفرنیا، شاهد حملات رو به افزایشی به مساجد و مسلمانان بوده است.
این شورا در گزارشی هشدار داد: میزان احساسات منفی نسبت به مسلمانان تابع فضای سیاسی در داخل آمریکاست و اظهارات ضد اسلامی دونالد ترامپ، نامزد پیشرو جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز در این ماجرا بیتاثیر نبوده است.
علاوه بر کاخ سفید، بسیاری از همتایان ترامپ در حزب جمهوری خواه نیز سخنان ضد اسلامی وی را محکوم کردهاند.
اوباما سال پایانی ریاست جمهوری خود را میگذراند. هفته پیش وی اولین رئیس جمهور آمریکا شد که در سفارت اسرائیل در واشنگتن سخنرانی کرد و در آنجا علیه احساسات یهودستیزانه هشدار داد.
اکبر احمد، یکی از کارشناسان مطالعات اسلامی گفت: اوباما بازدید از یک مسجد را "عملا تا لحظه آخر عقب انداخت اما دیر شدن بهتر از این است که هرگز نشود.
کارشون همینه
بازی با کلمات والا همشون سر و ته یه کرباسن