به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو سید حمید کلانتری معاون تعاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی صبح امروز در اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال که در سالن همایش های سازمان صدا و سیما در حال برگزاری است اظهار داشت: مدیریت نقطه کانونی کشور است و اصلی ترین موضوعی است که اگر درست شود بسیاری از مشکلات نیز حل خواهد شد.
وی ادامه داد: با وجود برگزاری انواع همایش ها و سمینارها هنوز یکی از ضعف های کشور مدیریت است و در حالی در بحث تربیت مدیر و مدیریت کشور دوره های مقدماتی مدیریت را برگزار می کنیم که هنوز با مشکل مدیریت در کشور مواجهیم؛ از جمله مشکلاتی که در بحث مدیریت با آن مواجه هستیم فارغ التحصیلان رشته مدیریت شاخص های مدیریت مطلوب در کشور به شمار نمی روند چرا که اگر این گونه بود باید شاهد تحول چشمگیری در این زمینه می بودیم اما ضعف هایی در شاخص های بهره وری، اشتغال، تولید، کسب و کار، سرمایه گذاری و مسائلی از این قبیل در بحث مدیریت موجب بروز مشکل و ضعف در این عرصه شده است.
کلانتری تاکید کرد: برای ما ناراحت کننده است کشوری همچون ایران با وجود ظرفیت و توانمندی و هم چنین تاریخ درخشانی که دارد باید در میان 120کشور دنیا رتبه 100 را داشته باشد؛ این که تمامی این مسائل از آن روست که ما مدیریت را هم چون دیگر رشته ها به عنوان یک تخصص در نظر نگرفته ایم اگر اجازه نمی دادیم یک مدیر غیرمتخصص در یک جایگاه تخصصی کار کند چنین وضعی پیش نمی آمد.
معاون تعاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی با بیان اینکه نظام ارزش یابی مدیران باید بگوید چه کسی در سمت مدیریت باشد بیان داشت: متاسفانه نظام ارزشیابی مدیرانمان بسیار ضعیف و ناکارآمد است و البته مدل شایسته سالاری در انتخاب مدیران در کشور وجود ندارد و حتی آن را اعمال نمی کنیم این در حالی است که باید با استفاده از تجارب بین المللی این بی تدبیری ها و ندانم کاری ها در زمینه مدیریت آنها را اصلاح کنند.
وی با اشاره به اصل تجارب و دانش بشری در بحث مدیریت کشور یاداور شد: باید در اداره امور کشور از این اصل استفاده کنیم اما تا چه اندازه به این مسئله متعهدیم باید به مولفه هایی همچون شایسته گزینی بهره وری و ریسک پذیری در بحث مدیریت نیز توجه ویژه ای شود.
کلانتری تاکید کرد: اگر سازمانی اقدام مناسبی انجام بدهد نظام نظارت ارزیابی کشور از آن سازمان تقدیر نمی کند اما اگر مشکلی به وجود آید آن سازمان مورد مواخذه قرار می گیرد البته باید با هر گونه تخلفی برخورد شود اما تشویق و تبنیه دو بال پیشرفت هستند آیا ما در نظام ارزیابی مان اینگونه هستیم.
معاون تعاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی با بیان اینکه نظام ارزیابی داخل سازمان ها براساس تعارف و رودربایستی عمل می کنند تصریح کرد: این معیارها نیازمند بازنگری جدی است؛ یکی از آفت های مدیریت نظام ارزیابی مدیران تعدد سازمان های نظارتی در کشور است که نه تنها انگیزش لازم را به وجود نمی آورد بلکه قدرت ریسک مدیران را کاهش می دهد.
وی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی جزیره قشم تصریح کرد: قشم با وجود تمامی ظرفیت ها اما بهره وری لازم را در بحث اقتصادی ندارد و چرا نمی تواند بخش زیادی از سرمایه اقتصادی را به خود جذب کند؟و با گذشت 20 سال از بهره وری لازم برخوردار نیست در حالی که می توانست انواع صنایع تجاری سودآور و سنگین اقتصادی را در عرصه های تجاری ایجاد کند.
کلانتری تاکید کرد: اگر قوانین ما مشکل دارند و یا سیستم دارای ضعف است به دلیل مشکلات مدیریت است چرا بسیاری از مدیران ایرانی در خارج از کشور می درخشند در حالی که اگر همین مدیران در داخل فعالیت می کردند این درخشش را نداشتند چون درآنجا براساس اصول منطقی این کار را انجام می دهند.
معاون تعاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی بیان داشت: ما اصول را برهم زده ایم و مدیر به راحتی ریسک پذیر نیست کسی برای زیاد انجام دادن کار بازخواست می شود چون در تحرک و فعالیت زیاد ممکن است خطا صورت بگیرد.
وی ادامه داد: ما در نشست های مدیریتی تعارف و به به چهچه به یکدیگر تحویل می دهیم و لازم است کمی متعهدانه تر عمل کنیم نظام مدیریت کشور نیازمند ارزیابی عارضانه است و از عالی ترین سطوح مدیریت نیازمند بهبود روشهاست.
کلانتری با تاکید براینکه اگر مدیریت توانمند شود منابع انسانی رشد پیدا می کنند افزود: ما حتی در مقدمات هم مشکل داریم نظام آموزش و پرورش کجا یک مدیر پرورش داده است؟ باید نظام آموزش عالی مان به نحوی باشد که زمینه ورود مدیران به سطح مدیریت بازار و عملی فراهم شود.
معاون تعاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی تاکید کرد: در بحث هایی که در افتتاح پروژه های جدید مطرح می شود هیچ توجهی به پروژه های نیمه تمام نمی شود در حقیقت حجم زیادی از سرمایه ها در همین پروژه های نیمه تمام می خوابد.
وی بیان داشت: سال های سال است که شعار کوچک سازی دولت را مطرح می کنیم اما در عمل اتفاقی نمی افتد و شاهدیم که چه قدر هزینه گزاف در گذشته به خاطر همین مسئله بر ما تحمیل شده است باید یک تصمیم جدی بگیریم و با غول بروکراسی مقابله کنیم قوانین و مقررات زاید را حذف کنیم راه را برای سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی هموار کنیم و به مدیران خصوصی جرات و جسارت تصمیم های بزرگ و جدی بدهیم.
کلانتری در پایان خاطر نشان کرد: وقتی عنوان تدبیر و امید مطرح می شود باید این عنوان در همه عرصه ها به چشم بیاید باید در این همایش بیانیه ای بدهیم و در آن بیانیه پیشنهاد دهیم که دانشگاه های مدیریت نظام انتصاب و انتخاب و ارزیابی مدیران برای هر کس براساس شایسته سالاری فرد باشد نه مدرک آن و در نهایت باید فضای کشور را به فضای انتخاب شایستگان تبدیل کنیم.