به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، معماریانی امروز در کارگاه بنیادهای روانی زن و مرد از سلسله برنامههای نوزدهمین دوره طرح ملی همسفر تا بهشت که در تالار صبای صدا و سیمای مشهد برگزار شد، گفت: رسول گرامی اسلام بهشت را زیر پای مادران قرار داده است که این نکته مهم نشان میدهد امر مادری و تربیت فرزند تا چه اندازه دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: از طرفی رسول گرامی اسلام افراد خوش خلق و خوش اخلاق را شبیه ترین افراد به خود دانستهاند که این نکته نیز نشان می دهد مردان و زنانی که در داخل منزل با اعضای خانواده خود مدارا کرده و با خوش خلقی رفتار میکنند دارای جایگاه ویژهای نزد خداوند در دنیا و آخرت هستند.
معماریانی محبت زن و شوهر به یکدیگر را نیازمند هر سه ضلع محبت ورزی دانست و تاکید کرد: نمیتوان تنها به زن محبت قلبی داشت و از محبت زبانی دریغ کرد زیرا زن و شوهر و خصوصا زن در زندگی نیازمند محبت عملی، قلبی و زبانی هستند.
کاستیهای زندگی را به روی یکدیگر نیاورید
این کارشناس مسائل خانواده از دیده نشدن تلاشهای زن و شوهر برای یکدیگر و به چشم آمدن کاستیها بیش از دیگر امور به عنوان ابهامات نادرست زندگی یاد کرد و گفت: گاه زن و مرد برای زندگی همسر خود تلاشهای بسیاری میکنند؛ اما درست در همان لحظه که در حال تلاش برای خانواده هستند از سوی همسر خود توبیخ میشوند که چرا به فکر ما نیستید.
وی ادامه داد: اگر همسران در زندگی همان اندازه که به گوشی همراه خود توجه میکنند و برای آن وقت میگذارند به همسر خود توجه نشان دهند، این توجه کمبودها را از میان خواهد برد.
معماریانی نحوه رفتار زن و مرد به یکدیگر را دارای ظرافتهای خاص خود دانست و بیان داشت: زن و مرد حق ندارند در زندگی به شکلی رفتار کنند که ابعاد روانی زندگی آنان را دچار مشکل کند؛ بلکه باید به دقت متوجه تفاوتهای روانی یکدیگر شوند تا بدانند چه چیزهایی را باید رعایت کنند و بر چه مواردی نباید تاکید بی جا داشته باشند.
زن با مرد دستوری حرف نزند
این کارشناس مسائل خانواده با انتقاد از زنانی که کارهای خود به مردان را به شیوه دستوری بیان میکنند، خاطر نشان کرد: زن نباید به مرد خود خواستهاش را به شکلی بگوید که حس اقتدار و برتری مرد در احاطه به زن و زندگی را از میان ببرد.
وی متذکر شد: حتی زن باید بیاموزد که اشتباهات مرد را نیز دستوری بیان نکند یعنی به جای این که تو مرا دوست نداری بگوید، «اگر دوست داشتنت را بیشتر به من بیان کنی ممنون میشوم».
معماریانی با تاکید بر این موضوع که مردان به صورت طبیعی دوست دارند از آنها تعریف شود، افزود: به مرد خود بگویید به تو افتخار میکنم، تو موجب خوشنودی من هستی، تو معرکهای و بی نظیری تا مرد تمام وجود خود را برای رساندن شما به آرامش و امنیت روحی و روانی به کار گیرد.
این مشاور امور خانواده با هشدار نسبت به دانستن چگونه شارژ کردن همسر، افزود: زن را باید با نوازش، بوییدن و بوسیدن شارژ کرده و مورد محبت قرار داد و مردان را با احترام کردن و بزرگ شمردن زیرا این باطن وجودی زن و مرد است؛ اما برخی زوجین با لجبازی میخواهند جای یکدیگر در زندگی بازی کنند که این امر تنش را بالا میبرد.
وی ادامه داد: زن ومرد بنا است تا در زندگی عیوب یکدیگر را بپوشانند و برای شاد کردن هم تلاش کنند؛ اما متاسفانه برخی ازدواج را به شکلی تعریف کردهاند که گویی زن و مرد بنا است حقانیت خود را از میان خانواده همسر و همسرشان به اثبات برسانند.
مردان هیچ گاه تعریف محارم خود را نزد همسرشان نکنند
معماریانی حساسیت زنان در زندگی را بسیار بالا دانست و افزود: اگر مردان زندگی بدون تنش را میخواهند بیاموزند، هیچ گاه تعریف جنس مونثیهای محارم خود را پیش یکدیگر نکنند زیرا هیچ زنی و از همه ببشتر همسر شما تحمل تعریف زن دیگر را ولو از محارم شما باشد، ندارد.
این استاد دانشگاه به شکل گیری حسهای متضاد در زندگی اشاره داشت و گفت: زن و مرد به این دلیل که گاه نمیتوانند حس خود را به یکدیگر بگویند دچار رنجش شده و نکته دارای اهمیت این است که به دلیل این ناتوانی، در دعوا و جدل تلاش دارند، دوست داشتن خود را به همسرشان اثبات کنند.
وی بهترین راه حل در دعواها را پرداختن به اصل رنجش دانست و ادامه داد: در دعواهای زندگی به جای برچسب زدن به یکدیگر اصل رنجش را بیان کنید و بگویید تو چنین کردی و من را رنجاندی، نه این که مدام با باز کردن مسائلی که کهنه شدهاند یک رنجش کوچک را تبدیل به یک مشکل بزرگ کنید.
معماریانی با انتقاد از مردانی که بر سر زن خود فریاد میزنند، گفت: هیچ زنی اولین باری که بر سر او فریاد میزنید را فراموش نخواهد کرد و شما با موجود عجیبی مانند زن که لبریز از ظرافت و فهم متفاوت زندگی است هیچ گاه نخواهید توانست با زبان زور به جایی برسید بلکه باید زن خود را لبریز از محبت کنید تا او نیز بتراود.
زنان توان همراهی سرعت مردان را ندارند
این کارشناس امور تربیتی زنان را ناتوان در سرعت دانست و افزود: اگر قصد تصمیم گیری در امور زندگی را به سرعت دارید از زن برای کمک در تصمیمات نیازمند به سرعت کمک نخواهید زیرا زن قادر به سرعت دادن به کارها نیست و این موضوع وی را به هم میریزد.
وی به ۹ کلمه رایج در میان زنان اشاره داشت و گفت: خب(کلمهای برای پایان دادن سخنی که به نفع زن است)، پنج دقیقه دیگر(منظور حدود نیم ساعت بعد به زمان عادی است)، هیچی(کلمهای که نوعی آرامش قبل از طوفان است و تا به خوب ختم نشود ادامه دارد). بفرمایید(اصلا به معنای موافقت نیست)، آه بلند کشیدن(ابراز تاسف از این که چرا وقت خود را برای شما هدر میدهد)، اشکال ندارد(نوعی زمانی گرفتن است برای تاوان گرفتن بیشتر از مرد)، ممنون(گاه معنای تشکر دارد و گاه نشان تفکری است بابت ابراز محبتی که توقع آن را نداشتند)، اصلا هر چی و نگران نباش عزیرم نیز در میان زنان بیش از دیگر کلمات در برابر گفتههای مرد به کار میرود.
این استاد دانشگاه در پایان ضمن تاکید بر این نکته که تفاوتهای یکدیگر را بشناسید و نقاط آسیب زای یکدیگر را جهت حمایت از هم شناسایی کنید، یادآور شد: یک زن دوست دارد در جمع دیده شود و حتی نقل مجلس باشد پس هیچ گاه به او بیتوجهی نکنید.