به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، پس از آنکه تماشاگران با ورزشگاه ها قهر کردند و چند سالی فوتبال باشگاهی و حتی ملی ایران با حضور کمترین تعداد تماشاگر برگزار شد، مسئولان به فکر افتادند که دوباره تماشاگران را به ورزشگاه ها برگردانند . در این بین باشگاه ها به کمک اسپانسر ها تماشای بازی را با شرایط خاص برای هواداران رایگان کردند. اما این عمل واکنش مهدی تاج، رییس سازمان لیگ را در چند وقت اخیر در پی داشت که طی مصاحبه ی گفت: سازمان لیگ تصمیم گرفته که دیگر بلیت تماشای مسابقات فوتبال رایگان نکند.
رییس سازمان لیگ اعلام کرد به جای رایگان کردن بلیت در ورزشگاهها، تسهیلاتی برای تماشاگران در نظر بگیرد و حضور در ورزشگاه را برای تماشاگران جذاب تر کند.قبل از اینکه چنین تصمیم اخذ شود،این التماس از سوی سازمان لیگ برای بازگرداندن تماشاگران از باشگاه پرسپولیس و با رایگان اعلام کردن بازی ها شروع شد و پس از آن تیم های دیگر این کار را تکرارکردند.
پرسپولیس هر چند به دلیل بازی های زیبا و از نظر فنی تاکتیکی وجذاب ظاهر می شد و از سوی هوادارانش مورد حمایت قرار می گرفت اما این تیم توانست از این حربه موقت در دیدارهای خانگی به خوبی نفع ببرد.
پس از حرکت رایگان شدن بلیت ورزشگاه از سوی درخواست باشگاه پرسپولیس برخی از تیم های دیگر هم دیدار با حریفانشان را رایگان اعلام کردند تا از وجود تماشاگران شان بهره ببرند اما تضمینی برای این کار نبود چرا که در لیگ پانزدهم همه مثل پرسپولیس تماشاگر پسند بازی ظاهر نمی شوند.
در نگاه اول باید گفت که رایگان کردن بلیت نه تنها اتفاق خوبی نیست، بلکه اتفاقی است که در بلند مدت آسیب خودش را نشان می دهد. اما باید بهدنبال چاره بود و بهنظر میرسد تصمیمات اخیر در درازمدت بهنفع فوتبال ایران باشد.
صحبت ها ی اخیر مهدی تاج در این رابطه که گفت است:«دیگر مثل قبل بازیها را رایگان نخواهیم کرد اما شکل تسهیلات به هواداران فرق خواهد کرد و ما به جمعبندیهایی رسیدیم تا به هواداران تسهیلاتی بدهیم که بتوانند با تعداد فراوان در ورزشگاهها حاضر شوند و مسابقات را تماشا کنند.»
دوری تماشاگران از ورزشگاه شاید بی ارتباط با سیاست های غلط سازمان لیگ نباشد که یک باره تصمیم به افزایش قیمت بلیت ها گرفته و پس از کمک اسپانسرها رو به رایگان کردن بازی ها آورد.
یکی از دلایل اصلی عدم حضور تماشاگران در ورزشگاه ها گرانی بلیت ها است . سازمان لیگ بر این مسئله پی برد و درصدد است که از سیاست های غلط خود جلوگیری کرده و یکی از راه های آن سپردن بلیت فروشی به خود باشگاه ها است.
بر این اساس راه درست بالا بردن جذابیت، بهتر کردن شرایط اقتصادی و گرفتن پول بلیط فروشی از وزارت ورزش است تا بخشی از هزینههای باشگاه تامین شود.
همچنین با این کار میتوان آینده فوتبال را ساخت، میتوان درآمد زایی کرد و جلو رفت نه اینکه واپسگرایانه قدم برداشت. باشگاهها به درآمد نیاز دارند اما به نظر میرسد مسیر طراحی شده یا اجرا شده این روزها دقیقا پروسه را معکوس طی میکند.
منیع: ۳۰۹۰