به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علیاکبر ولایتی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان واحد فراهمآوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه شهید بهشتی با پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، گفت: من جلسه امروز را به فال نیک میگیرم چرا که امضای این تفاهمنامه آغازی در جهت نجات جان عدهای از همطونان نیازمند در بحث پیوند اعضا است.
وی با بیان اینکه پیوند اعضا موضوع تازهای است و اگر در مرکز پزشکی قرار باشد کار پیوند اعضا صورت گیرد باید این مرکز در حد ایدهآل باشد، گفت: در بیمارستان ما از سالها پیش یعنی از اوایل دهه 80 کار پیوند اعضا با پیوند ریه شروع شده و به پیوند قلب رسید.
ولایتی پیوند ریه را سختترین نوع پیوند دانست و گفت: دلیل این امر آن است که فردی که دچار مرگ مغزی میشود ریهاش زودتر از سایر اعضای بدنش از بین میرود ضمن اینکه پیوند ریه کار هرکسی نیست.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تاکنون نزدیک به 100 پیوند ریه انجام دادهایم، گفت: ما در این زمینه رکورد خوبی داریم و هیچ یک از کشورهای منطقه چنین رکوردی را ندارند.
وی افزود: همچنین تاکنون 200 پیوند قلب انجام شده، ترویج فرهنگ اهدای عضو در ابتدا کار سختی بود اما در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار نفر کارت اهدای اعضا را دریافت کرده و رضایت خود را اعلام کردند که در صورتی که مرگ مغزی شدند اعضای بدنشان اهدا شود.
ولایتی گفت: این کار ارزشمندی است و باب جدیدی را در پزشکی باز کرده اما بدون کمک ارگانهای اجتماعی دیگر نمیتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم که در میان ارگانهای اجتماعی راهنمایی و رانندگی یکی از مهمترین ارگانها محسوب میشود.
وی در پایان گفت: امیدواریم با امضای این تفاهمنامه تأثیرات بهتری را در بحث ترویج فرهنگ اهدای عضو شاهد باشیم.