به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، بنا بر گزارشی 26 صفحهای که سازمان خیریه «سیمای جهان» سهشنبه آن را منتشر کرد، برآورد هزینهای که تروریسم تحت حمایت خارجی از سال 2011 بر سوریه تحمیل کرده بالغ بر 275 میلیارد دلار است، مبلغی که حدود 150 برابر بودجهای است که پیش از این بحران برای نظام سلامت سوریه تخصیص داده شده بود.
این گزارش تحقیقی که با همکاری شرکت مشاورهای «فرانتییِر اکونومیکس» تهیه شده، مینویسد: «حتی اگر درگیریها امسال پایان یابد هزینه آن به لحاظ رشد از دست رفته بالغ بر 448 تا 689 میلیارد دلار خواهد بود. این رقم 140 برابر میزانی است که نهادها و شرکای سازمان ملل برای رفع نیازهای انساندوستانه در سوریه تقاضا کرده و صد برابر بودجهای است که برای رفع نیازهای بشردوستانه پناهجویان در نظر گرفته شده است.»
این گزارش با اشاره به این آمارهای تکاندهنده میافزاید حدود 5.7 میلیون کودک سوری تا پایان 2015 نیازمند «کمکهای آموزشی» بودند، به این معنی که مجموع سالهای تحصیلی از دست رفته تا پایان سال گذشته معادل «24.5 میلیون سال» بوده است.
بنا بر این گزارش، حدود 57 درصد از بیمارستانهای سوریه به خاطر حملاتی که به آنها صورت گرفته غیر فعال هستند و نیمی از پزشکان نیز از کشور گریختهاند. میلیونها کودک زیر پنج سال بیش از پیش نسبت به آسیبهای جسمانی، جراحات، بیماریهای مسری و سو تغذیه آسیب پذیر هستند.
دستکم 8.2 میلیون کودک در داخل سوریه و به عنوان پناهجو در سراسر منطقه گرفتار مصائبی چون آوارگی، وقفه تحصیلی، نظام سلامت ناکارآمد، ناامنی غذایی و عدم امنیت کافی در مقابل انواع صدمات و سو استفادهها هستند.
بر اساس این گزارش، کشوری که در منطقه بیشترین لطمه را از درگیریهای سوریه متحمل شده لبنان است که سرانه تولید ناخالص داخلی آن 23 درصد کمتر از زمان قبل از آغاز این بحران است.
سوریه از حدود پنج سال پیش عرصۀ درگیریهای مرگباری بوده است. به گزارش مرکز تحقیقات سیاسی سوریه، درگیریها در این کشور تاکنون به صورت مستقیم و غیرمستقیم موجب کشته شدن حدود 470 هزار تن و زخمی شدن 1 میلیون و 900 هزار تن شده است. این بحران همچنین حدود نیمی از جمعیت تقریبا 23 میلیونی پیش از جنگ سوریه را در داخل یا خارج از این کشور آواره کرده است.
دمشق عربستان، ترکیه و قطر را به تسلیح و حمایت مالی گروههای تروریستی فعال در این کشور متهم میکند.