به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، مخالفان سوریه همچنان خواهان برکناری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در مرحله گذار سیاسی هستند در حالی که دولت سوریه این درخواست را قبول ندارد.
سوریه روز یکشنبه تقاضای یکی از گروههای مخالف دولت را مبنی بر اینکه دوره گذار سیاسی بدون حضور بشار اسد به بحث گذاشته شود، رد کرد.
سوریه همچنین گفت تعیین کردن چنین پیش شرط هایی برای مذاکرات صلح، این مذاکرات را با شکست مواجه میکند.
بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل و رئیس هیات مذاکره کننده دولت روز یکشنبه پس از ورود به ژنوِ سوئیس این اظهارات را بیان کرد. قرار است وی در این سفر در دور دوم مذاکرات با حضور هیأت مخالفان دولت سوریه موسوم به «کمیته عالی مذاکرات» شرکت کند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از جعفری نوشت «همان طور که گفتم ما هنوز در مرحله آمادگی هستیم» و صحبت دربارۀ مسائل مهمی که به حق حاکمیت در سوریه میپردازد، هدفی جز خروج از ادبیات ِ مذاکره و شکستِ دور دوم مذاکرات ندارد.
وی افزود تعیین پیش شرط، مغایر با اصول مذاکرات صلح با میانجیگری سازمان ملل است.
اظهارات جعفری پس از آن بیان شد که محمد علوش، مذاکره کننده کمیته عالی مذاکرات روز شنبه گفت که دوره گذار «باید با سرنگونی یا مرگ» رئیس جمهور سوریه به عنوان شرط لازم برای هرگونه توافق آغاز شود.
ولید معلم، وزیر امور خارجۀ سوریه روز شنبه (22 اسفند) اعلام کرده بود بحث ریاست جمهوری «خط قرمز» دولت است و هیأت اعزامی دولت سوریه در مذاکرات ژنو با هیچکس در این باره گفتوگو نخواهد کرد.
وی تأکید کرد استفان دی میستورا، نمایندۀ سازمان ملل متحد در امور سوریه «هیچ حقی» برای بحث در مورد انتخابات آتی ریاست جمهوری در سوریه ندارد.
دی میستورا روز جمعه (21 اسفند) گفته بود ظرف 18 ماه آینده انتخابات ریاست جمهوری در سوریه برگزار خواهد شد.
به گفتۀ نمایندۀ سازمان ملل، آغاز روند انتخابات ریاست جمهوری در سوریه همزمان با آخرین دور مذاکرات سوریه خواهد بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد اواخر آذرماه سال جاری قطعنامه ای تصویب کرد که بر اساس آن باید یک دولت «معتبر، فراگیر و عاری از هرگونه فرقه گرایی» طی شش ماه آینده در سوریه تشکیل شود و انتخاباتی «آزاد و عادلانه» طی 18 ماه آینده با نظارت سازمان ملل متحد در این کشور برگزار شود.
دور دوم مذاکرات صلح سوریه امروز (دوشنبه - 24 اسفند) برگزار میشود.
دور پیشین مذاکرات صلح سوریه در بهمن ماه به دلیل خودداری گروه موسوم به «کمیته عالی مذاکرات»، متشکل از گروههای معارض دولت سوریه، از شرکت در گفتوگوها به شکست انجامید.
سوریه از حدود پنج سال پیش عرصۀ درگیریهای مرگبار است. به گزارش مرکز تحقیقات سیاسی سوریه، درگیریها در این کشور تا کنون حدود 470 هزار کشته و 1 میلیون و 900 هزار زخمی به جا گذاشته است. با این وجود، برخی نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل تعداد کشتههای جنگ سوریه را بیش از 260 هزار نفر اعلام کردهاند.