به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو سردار سرتیپ پاسدار محمد پاكپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه توانمندی ها و برنامه های آینده این نیرو را تشریح کرد.
وی با اشاره به برگزاری رزمایش نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفته جاری اظهار داشت: این رزمایش با محوریت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه جنوب شرق کشور برگزار می شود.
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران افزود: این رزمایش به مدت سه روز (24، 25 و 26 فروردین ماه) در استان های سیستان و بلوچستان، جنوب كرمان، جنوب خراسان جنوبی و شرق هرمزگان برگزار می شود.
سردار پاکپور با بیان اینکه رزمایش نیروی زمینی سپاه پاسداران تحت عنوان رزمایش امنیتی پیامبر اعظم (ص) صورت خواهد گرفت در خصوص اهداف برگزاری این رزمایش یادآور شد: اولین هدف از اجرای این رزمایش امنیتی حفظ آمادگی رزمی در یگان های منطقه ای است.
وی دومین هدف از برگزاری این رزمایش را نمایش اقتدار نیروهای مسلح مستقر در منطقه برشمرد و تصریح کرد: هویت بخشی و امنیت سازی مبتنی بر بومی سازی و مردمی كردن امنیت در منطقه نیز سومین هدف از برگزاری این رزمایش است هم چنین عملیاتی كردن برخی تاكتیك ها و روش های مختلف عملیاتی در متون درسی آخرین هدف از این رزمایش است.
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران بیان داشت: در اجرا و برگزاری این رزمایش بزرگ امنیتی، تیپ ها و لشگرهای مختلف وابسته به نیروی زمین سپاه سازماندهی شده اند كه با اقتدار كامل و آرایشی منظم به اجرای این رزمایش می پردازند.
سردار پاکپور با بیان اینکه یگان تازه تاسیس هوانیروز سپاه در این رزمایش حضور موثری خواهد داشت تصریح کرد: نیروهای بومی در منطقه و هم چنین لشکر 41 ثارالله، لشکر 19 فجر، تیپ 110 سلمان، تیپ علی اکبر، تیپ صالحین ایرانشهر و یگان ویژه صابرین نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
وی افزود: روز اول این رزمایش در منطقه سراوان در بخش جالق و روز دوم در منطقه عمومی میرجاوه و هم چنین روز سوم نیز با تجمع فرماندهان بسیج و یگانهای شرکت کننده در منطقه در شهر زاهدان خواهد بود.
سردار پاکپور یادآور شد: در این همایش هوانیروز سپاه نقش موثری ایفا خواهد کرد البته هر کشوری باید بخشی از توان و استعداد خود را در رزمایش ها به رخ جهانیان بکشد که این امر یکی از عوامل بازدارنده است.
فرمانده نیروی زمینی سپاه بیان کرد: درمرزهای غرب و شمال غرب کشور ترکیه کنترل نسبی دارد هرچند عناصر "پ.ک.ک" با دولت ترکیه درگیرند اما این کشور بر مرزها حاکمیت دارد این در حالی است که مرزهای عراق در دست تروریست ها قرار دارد؛ ما در این منطقه با تروریست ها هم مرزیم و خبری از دولت عراق و اقلیم کردستان نیست.
وی خاطر نشان کرد: مرزهای غرب و شمال غرب ما از سوی عراق کنترل نمی شود به همین دلیل باید کنترل مضاعفی در مرزها داشته باشیم تا ناامنی ها از سمت عراق به ایران سرایت نکند؛ سپاه باید مرزها را به خوبی کنترل کند تا از داخل کشورهای همسایه اقدام تروریستی علیه کشورمان صورت نگیرد.
سردار پاکپور با بیان اینکه این امر اقدام راهبردی ما تلقی می شود بیان داشت: بسیاری از عناصر گروهای تروریستی که دستگیر شدند به وابستگی خود به کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان اعتراف کردند این کشور تلاش می کند کشور ما را ناامن کند و امنیتش را مخدوش سازد این در حالی است که در حال حاضر کشورهایی نظیر امارات و عربستان در حال سازماندهی و تجهیز این گروهک ها هستند اما اینکه اقدامی صورت نمی گیرد به دلیل آمادگی ما است.
فرمانده نیروی زمینی سپاه هم چنین با اشاره به کمک های مستشاری سپاه پاسداران به محور مقاومت در سوریه خاطر نشان کرد: ایران در کمک به محور مقاومت تعارف و کتمانی ندارد و حتی به کمک رسانی به آنها در عرصه مقابله با صهیونیست ها افتخار می کند باید بدانیم چنانچه تروریست ها در سوریه زمین گیر نشوند آن زمان باید در مرزهای خودمان با آنها بجنگیم.
وی با بیان اینکه در مرداد ماه سال گذشته پایان عملیات های سپاه در منطقه شمال غرب بود تاکید کرد: برهمین اساس این منطقه از وجود تروریست ها پاکسازی شد هم چنین امروز 95 درصد تجهیزات نزسا آماده است و تجهیزات مستهلکی نداریم.
فرمانده نیروی زمینی سپاه یادآور شد: در سال های گذشته شاهد اقدامات تروریستی در بلوچستان بوده ایم و این امر به دلیل اینکه کنترلی بر مرزها وجود نداشت صورت می گرفت که عناصر تروریست و شرور به راحتی می توانستند از مرزها عبور کنند و پس از انجام اقدامات تروریستی خود به کشور مقابل باز می گشتند.
وی خاطرنشان کرد: در سال های 85،86 و 87 در شمال غرب کشور مشکلات اساسی داشتیم و شاهد کمی و مین گذاری تروریست ها بر سر راه نیروهای نظامی و انتظامی بودیم و در حقیقت این مناطق جولانگاه عناصر ضدانقلاب شده بود که در آن زمان اگر می خواستیم عقبه دشمن را بزنیم باید با راکت های دوربرد و 40 کیلومتری آنها را می زدیم از این رو چاره ای نداشتیم که روی مرز برویم و در سال 90 عملیات های نظامی خودمان را آغاز کردیم که این زمان اوج درگیری ما با گروه های تروریستی بود.
سردار پاکپور در خصوص امنیت مرزها در مرز افغانستان بیان داشت: این کشور سالیان زیادی است که دچار مشکل است چرا که برخی از گروه های تندرو و دیگر گروه ها در حواشی مرز ما با افغانستان حضور دارند که حاکمیت این کشور هیچ گونه تسلطی بر آن ندارد البته این شرایط نابه سامان در مرزهای ما وجود دارد که با این شرایط، ماموریت این مناطق به نیروی زمینی سپاه واگذار شد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه تصریح کرد: از سال ۸۸ ماموریت جنوب شرق کشور به نیروی زمینی سپاه واگذار شد و با توجه به شرایط خاص منطقه و عمقی که عناصر شرور و ضد انقلاب در سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شرق هرمزگان و جنوب استان خراسان جنوبی پیدا کرده بودند، برخی از عملیات های ما ۳۰۰ کیلومتر در عمق کشور بود.
سردار پاکپور افزود: برای اینکه امنیت پایدار در این مناطق ایجاد شود از شهید شوشتری خواسته شد که طرح های مختلفی برای آن ارائه کند تا امنیت پایداری که مبتنی بر توان بومی منطقه باشد ایجاد شود که از سال ۸۸ با به کارگیری هسته های عناصر بومی در مناطق مرکزی استان شروع شد و با شیب خاصی به مناطق مرزی استان سرایت کرد هم اکنون نزدیک به ۹ هزار نفر از مردم بومی منطقه به عنوان بسیجیان بومی با کمک عناصر نیروی زمینی سپاه مسئولیت امنیت منطقه را بر عهده دارند که به موازات این اقدام ما زیرساخت های اساسی مورد نیاز امنیت را در آنجا ایجاد کردیم و در کنار آن به محرومیت زدایی و مردم یاری پرداختیم.
فرمانده نیروی زمینی سپاه یادآور شد: تا امروز نزدیک به ۳۸ تا ۴۰ بیمارستان صحرایی فوق تخصصی و تخصصی در منطقه جنوب شرق کشور برپا کرده ایم و نزدیک به ۹۰۰ هزار خدمات درمانی داده شده است در دی ماه سال گذشته ۱۱ بیمارستان صحرایی در مناطق مختلف جنوب شرق کشور که شامل جنوب استان کرمان و سیستان و بلوچستان است نیز برپا شد که تاثیر زیادی در روحیه مردم و جذب آنها به جمهوری اسلامی ایران داشت.
وی افرود: نزدیک به ۴۰۰ کیلومتر در مرز منطقه خلاء داشتیم از سال ۸۸ کار را شروع کردیم و هفت گروه و در مقطعی نیز شش گروه مهندسی نیروی زمینی در منطقه فعالیت کردند و نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر دیگر باقی مانده است که در سال جاری کل ۴۰۰ کیلومتر به پایان خواهد رسید.
سردار پاکپور بیان داشت: مناطق جنوب استان سیستان و بلوچستان ارتفاعات و طبیعت خشنی دارندکه البته با احداث جاده ها و پاسگاه ها استقرار نیز در آنجا صورت گرفت درگیری ها که در عمق کشور بود به مرز کشیده شد و هم اکنون در نقطه صفر مرزی هستیم.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در پایان خاطرنشان کرد: ممکن است اقدامات تروریستی در برخی شهرها صورت بگیرد اما سازمان یافته نیست و اقداماتی که در مرزها صورت میگیرد هم به دلیل عدم تسلط کشورهای همسایه بر مرزهایشان است.