به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سازمان اسناد امنیت ملی آمریکا 50 سند را مربوط به سالهای اولیه دهه 1960 منتشر کرد که در آن تلاشهای رژیم صهیونیستی برای پنهان کردن جزییات برنامه هستهایاش افشا شده است. برنامه هستهای اسرائیل یکی از رازهایی است که این رژیم بخوبی آن را از دید جهانیان پنهان داشته و حتی آمریکاییها شدیدا معتقدند صهیونیستها درباره تمایلاتشان برای ساخت بمب اتمی فریبکاری کردهاند.
به نوشته روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اسناد شامل نوشتههایی از سوی کاخ سفید، وزارت خارجه، کمیته انرژی هستهای و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا میباشد. یکی از این اسناد اطلاعاتی درباره ملاقات جان اف کندی رئیس جمهور وقت آمریکا و دیوید بن گوریون نخست وزیر آن زمان رژیم صهیونیستی در 30 مه 1961 را ارائه کرده و آن را "کنفرانس هستهای" مینامد.
بر این اساس کریستین هرتر وزیر خارجه وقت ایالات متحده معتقد بود که هند و رژیم صهیونیستی زودتر از دیگر کشورها به سلاح اتمی دست خواهند یافت و به کندی که از برنامه هستهای اسرائیل نگران بود توصیه کرد این رژیم را مجبور به پذیرش بازرسی از تاسیسات هستهایاش کند. گفته میشود بن گوریون در دیدار با کندی سعی داشت بگوید که راکتور هستهای دیمونا در آینده مقاصد نظامی هم خواهد داشت.
در سند دیگری که از سوی سازمان مرکزی جاسوسی آمریکا و بدون هیچگونه حذفیاتی منتشر شده آمده است که در پایان سال 1961، واشنگتن معتقد بود هدف بدون ابهام راکتور دیمونا، ایجاد زیرساختهای سلاح اتمی بوده و اینکه صهیونیستها میخواستند در موقعیتی قرار بگیرند که درصورت اراده بتوانند سلاح هستهای بسازند.
یکی از تنظیم کنندگان این اسناد به هاآرتص گفت مسئله مهم اینجاست که آمریکاییها میدانستند بنگوریون درحال گمراه کردن آنهاست اما نمیتوانستند یا نمیخواستند که وی را به دروغگویی متهم کنند. واشنگتن حتی قصد داشت نظارت امنیتی بر پروفسور عزرائیل دوستروفسکی (یکی از پایه گذاران برنامه هستهای اسرائیل) اعمال کند که آن زمان بعنوان محقق مهمان در ایالات متحده حضور داشت و پس از آن به ریاست کمیته انرژی اتمی این رژیم منصوب شد.
این اسناد همچنین حاوی اطلاعاتی درخصوص دیدار ریچار نیکسون رئیس جمهور آمریکا و گولدا مائر نخست وزیر رژیم صهیونیستی هستند. دیداری که گفته میشود طی آن، «دکترین ابهام» بعنوان یک سیاست دو ملیتی متولد شد.