به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، فعالیتهای دیپلماتیک هیأت ملی یمن متشکل از نمایندگان جنبش انصارالله و کنگره ملی و همپیمانان آنها در کویت برای رسیدن به راه حل سیاسی بحران این کشور همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، هیأت ملی یمن، صبح امروز با سفرای 18 کشور در یمن از جمله سفرای پنج کشور عضو دائم شورای امنیت و سفرای کشورهای عربی خلیج فارس و اتحادیه اروپا و آلمان نشست برگزار کرد.
در این نشست درباره مراحل مقدماتی مذاکرات کویت، روند مشورتها و اهمیت تلاش برای رسیدن به راه حلهای توافقی گفتگو شد.
هیأت ملی یمن در این نشست با اشاره به پیامدهای اقتصادی تجاوز عربستان و محدودیتهای تحمیل شده علیه ملت یمن، بر ضرورت توقف حقیقی آتش بس و همه اقدامات نظامی تاکید کرد.
هیأت ملی یمن همچنین تاکید کرد که بحران این کشور نیازمند راه حل سیاسی فوری است و در عین حال باید از اوضاع اقتصادی و امنیتی نیز غافل نشد.
هیأت ملی یمن در ادامه با اشاره به اینکه وضع سیاسی کشور قبل از جنگ از ثبات برخوردار نبود، بر لزوم توافق تاکید و اعلام کرد که حرکت در مسیر نظامی بدون وجود راه حل های سیاسی باعث تکرار سناریوی لیبی می شود.
آمادگی هیأت ملی یمن برای تقدیم تضمینهای لازم
این هیأت با تاکید بر اینکه تشکیل حکومت انتقالی مشارکتی، موضوع پیچیده ای نیست، از آمادگی خود برای تقدیم تضمینهایی درباره اقدامات امنیتی خبر داد و اعلام کرد: ما نمی خواهیم کویت را بدون رسیدن به راه حل روشن و عادلانه ترک کنیم. ما خواهان این هستیم که راه حل سیاسی همه مناطق یمن از حضرموت گرفته تا صعده را در بر بگیرد.
برجسته ترین موانع مذاکرات
محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله از برجسته ترین موانعی که مانع حقیقی روند مذاکرات سیاسی است سخن گفت و بر ضرورت بازگشت به روند توافق سیاسی تاکید کرد.
عبدالسلام درباره موضوع سلاح تاکید کرد که بررسی این موضوع بدون رسیدن به راه حل سیاسی فراگیر عیر ممکن است و ما خواهان راه حل فراگیر هستیم. همه می خواهند دولت عادلی که همه را در بر بگیرد تشکیل شود و این دولت خود، مسئول سلاح و سایر مسائل اجرایی باشد.
سخنگوی جنبش انصارالله گفت که در چارچوب حمایت از روند سیاسی و توقف فراگیر جنگ، تفاهمات مرزی مستقیم با طرف سعودی صورت می گیرد.
دیدار هیأت انصارالله با سفرای کشورهای عربی خلیج فارس و چین و یک مسئول آلمانی
از سوی دیگر عارف الزوکا رئیس هیأت کنگره ملی یمن گفت که ما جز برای صلح به کویت نیامده ایم. ما و جنبش انصارالله و شرکایمان در هیأت ملی با حسن نیت به کویت آمده ایم و تاخیر ما جز برای موفقیت این مذاکرات نبود. زیرا ما می دانیم که این یک فرصت تاریخی است.
در مقابل سفرای 18 کشور در یمن نیز از نقش کویت در میزبانی این مذاکرات قدردانی کردند و از مذاکره کنندگان یمنی خواستند که قبل از رسیدن به راه حل کویت را ترک نکنند.
در این نشست طولانی، برخی از سخنگویان هیأت ملی یمن گفتند که نقش برخی از دولتهایی که سفرای آنها در این نشست حضور دارند منفی بود و دخالت خارجی اوضاع یمن را پیچیده کرده است.
از سوی دیگر نمایندگان جنبش انصارالله و حزب کنگره ملی شب گذشته دو دیدار جداگانه برگزار کردند که اولین دیدار با سفیر چین در یمن بود. این دیدار بسیار مثبت بود. دومین نشست نیز بین مسئول اداره خاورمیانه وزارت خارجه آلمان و نمایندگان جنبش انصارالله و حزب کنگره ملی یمن بود. دو طرف در این نشست درباره روند مرحله مقدماتی مذاکرات و همچنین دیدگاهها درباره اوضاع یمن و راههای پیشبرد مذاکرات بحث و تبادل نظر شد.
سفیر چین در دیدار با نمایندگان جنبش انصارالله این جنبش را به یک نیروی سیاسی بزرگ در یمن توصیف کرد.
وی گفت که کشورش با مردم جنگ زده یمن اعلام همدردی می کند و چین آماده است که در بازسازی یمن مشارکت کند.
سفیر چین همچنین گفت که کشورش از راه حل سیاسی و توقف اقدامات نظامی در یمن حمایت می کند.
تحولات میدانی یمن در سایه مذاکرات سیاسی در کویت
درباره تحولات میدانی یمن نیز باید گفت که امروز یک خودروی بمب گذاری شده در محله التواهی در عدن منفجر شد. این خودرو منزل شلال شایل مدیر امنیت استان عدن را هدف قرار داد.
این در حالی است که مزدوران ائتلاف متجاوز سعودی با بمباران مواضع ارتش و کمیته های مردمی در منطقه العرفاف و مریس در استان الضالع و بخش الوازعیه در تعز و بخش نهم، آتش بس را نقض کردند.
مزدوران همچنین منطقه الخیضر و شمیس وحید بن عقیل را در بخش عسیلان به رگبار بستند.
مذاکرات هیئت ملی یمن به رهبری انصارالله و هیئت ریاض (گروههای مورد حمایت عربستان) در کویت که از حدود یک هفته پیش آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که خبرگزاری رسمی کویت گزارش داد رایزنیهای صلح یمن در کویت به تحقق یک توافق تاریخی نزدیک میشود.
به گفته منابع کویتی، رایزنیهای صلح یمن در کویت به تحقق یک توافق تاریخی پس از پیشرفت زیاد درباره چارچوب کلی پیشنهاد شده از سوی سازمان ملل نزدیک میشود که ساختار و چارچوب کار برای محورهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی در مرحله آینده را توضیح میدهد.
اسماعیل ولد الشیخ احمد نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن و شماری از مسئولان به تحقق یک دستاورد بزرگ در آینده نزدیک اشاره کردهاند به ویژه پس از آنکه نمایندگان هیئتهای یمنی در خلال رایزنیهای خود که جدول زمانی برای آن مشخص نشده است،مهمترین گامها یعنی تثبیت آتش بس و فعال سازی کمیته آتش بس و ارتباط با کمیتههای محلی ناظر بر آتش بس را برداشتند.
منابع کویتی از فضاهای خوشبینانه در مذاکرات کویت خبر دادهاند به طوری که ولد الشیخ رایزنیهای جداگانهای با نمایندگان جنبش انصارالله و کنگره ملی و نیز هیئت ریاض انجام میدهد.
منبع: تسنیم