به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد جواد ظریف در جمع منتخبین مردم در سراسر کشور در مجلس قدیم که از صبح امروز تشکیل شده است گفت: دیپلماسی ما در جهان ضرورت سازنده عزتمند با جهان براساس قانون اساسی است و ما تنها می بایست طبق قانون اساسی هدفمان پیشبرد منافع ملی در سطح منطقه ای و جهان باشد.
وی ادامه داد: سیاست خارجی ما طبق خطوط و سیاست هایی است که مقام معظم رهبری شخصا آن را ترسیم کرده اند و ما نیز بیش از هر چیز خود را ملزم به اجرای دستورات و نظرات و پیشنهادات مقام معظم رهبری هستیم و در آینده نیز خواهیم بود در مابقی مدت حضورم و پذیرش این مسئولیت که هستم حتما مهمترین اصل اجرای نظرات و منویات مقام معظم رهبری است و برای پیشبرد و اهداف سیاست خارجی نیاز به هماهنگی همه قوا داریم و در این راه ضرورت دارد که نقش برجسته مجلس و ریاست مجلس در پیشبرد اهداف و سیاست خارجی در مجلس نهم سپاسگذاری کنم.
وزیر امور خارجه در ادامه تصریح کرد: اکنون که شما مسئولیت منتخبی مردم را برعهده دارید و از سوی مردم به عنوان نماینده آنها در مجلس برگزیده شده اید و مسئولیت شما مسئولیت خطیری است که بر دوش شما نهاده شده تقاضا دارم یار و یاور ما در سیاست خارجی باشید و من این اطمینان را به شما می دهم که در طول دوره سیاست های خارجی را با نماینده های مردم در میان بگذارم.
وی گفت: امروز بیش از گذشته می توانیم با دیپلماسی عمومی و حضور در صحنه عمومی و در شرایط بین المللی یک ابزار قدرتمند محسوب شویم و حضور مردم در عرصه های مختلف قدرت آفریده است و نمایندگان آنها نیز با قدرت تمام مردم سالاری دینی را به مرعصه ظهور خواهند رساند.
ظریف گفت: در دیپلماسی پارلمانی باید حضور فعال در گروه های دوستی، احزاب و بین المجالس آسیایی و اسلامی حضور داشته باشیم و ما نیز در خدمت شما خواهیم بود و من و معاونانم و دیگر همکارانم در راستای دیپلماسی پارلمانی در خدمت شما خواهم بود.
رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای تصریح کرد: در بحث هم فکری از نظرات نماینده ها در سیاست خارجی که اصل مهم برای ما و جزو اصول قانون اساسی است استفاده خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه در ادامه اظهار داشت: هم فکری برای ما در یک جبهه واحد و مستحکم کمک خواهد کرد تا در پیشبرد اهداف موفق باشیم شاید در سیاست خارجی تخلف دیدگاه داشته باشیم اما وقتی در برابر خارجی ها حضور می یابیم باید یکدل و یک زبان باشیم و این گونه است که می توانیم با قدرت های بزرگ وارد مذاکره شویم اگر یکپارچه باشیم یکپارچه نیز دفاع خواهیم کرد و سیاستمان سیاست فعالی خواهد بود و می توانیم با یکپارچگی و وحدت مطمئن باشیم که در برابر قدرت های بزرگ موفق خواهیم بود.
وی گفت: من به شما اطمینان می دهم که در تمام طول خدمت در کنار نماینده ها باشم و تمامی اتفاقات و نظراتی که در سیاست خارجی پدید می آید را با شما بازگو کنم و از نظرات شما در این مسیر بهره مند شوم.
ظریف در ادامه به اجرای برجام اشاره کرد و گفت: اولویت ما امروز در جهان این است که تضمین اجرای صحیح برجام توسط غربی ها را به دست آوریم.
رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای در ادامه به امنیت منطقه و وجود افراطی ها در منطقه اشاره کرد و گفت: امروز منطقه دستخوش اقدامات افراطی گرایانه و هماهنگ تروریسم است که باید از سوی کشورهای منطقه به آن توجه شود و خبرهایی به گوش می رسد که این خبرها از سوی افراطی گران چندان جالب نیست.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در برجام باید به چند نکته توجه کنیم تا به درک و واقعیت برجام پی ببریم.
وی برجام را ضرورت تاریخی برشمرد و گفت: برجام ضرورت تاریخی بود که با نظر مقام معظم رهبری پیگیری شد و نتایج آن را نیز شاهد بودیم و تاثیراتش را بر جهان و منطقه مشاهده کردیم.
ظریف گفت: امروز فردی در جهان نمی گوید ایران در برجام ضرر کرده و یک نفر نیست که بگوید برجام برای ایران مثمرثمر نبوده است. ما در شرایط ویژه ای قبل از برجام قرار داشتیم و فروش نفت ما هر ماه 20 درصد کاهش پیدا می کرد و اگر به همین منوال ادامه می یافت فروش نفت ایران به صفر می رسید سرمایه گذاری ها در ایران وجود نداشت و تمام ارز بین المللی که وارد خزانه ایران شد پولی بود که از توافق ژنو به دست آمد.
رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای تصریح کرد: امروز تمام کشورهای دنیا امروز صف کشیده اند تا در ایران سرمایه گذاری کنند کره جنوبی با 240 شرکت چند وقت پیش در ایران حضور یافت و 25 میلیارد دلار در ایران می خواهد فاینانس انجام دهد فرانسه انگلیس و آلمان و دیگر کشورهای جهان به همین طریق وارد ایران شده اند و می خواهند میلیاردها تومان در ایران سرمایه گذاری کنند و ما باید از این شرایط به نفع خود استفاده کنیم.
وزیر امور خارجه گفت: در گذشته سرمایه گذاری در ایران یک بر یک بود اما امروز بدون این که ما در کشور خارجی پولی داشته باشیم می خواهند در ایران سرمایه گذاری کنند و ما به دنبال این هستیم که آیا برای ایجاد فاینانس آنها می بایست تضمین دولتی به آنها بدهیم یا ندهیم؟
وی گفت: برای اجرای صحیح برجام باید طرف مقابل را مجبور کنیم تا به تعهدات خود پای بند باشد و برای این امر باید آنها را زیر فشار قرار دهیم و آن چه که در صحنه بین المللی امروز شاهد هستیم اطمینان می دهیم که برجام به درستی اجرا شود و غربی ها به تعهدات خود پای بند باشند و به طور کامل تعهدات را اجرا کنند و در مذاکرات خصوصی نیز این موضوع را دنبال کردیم و به مسائلی در این خصوص دست پیدا کردیم و با حمایت شما از این پس نیز می توانیم بیش از آنچه در برجام است را به دست اوریم و شکی ندارم مقاومت در صحنه بین المللی به این نتیجه دست پیدا خواهیم کرد و باید به سرمایه گذاری خارجی توجه جدی کنیم چرا که صهیونیست ها همچنان به دنبال ایران هراسی در جهان هستند تاسرمایه گذاران خارجی را اجازه ندهند در ایران سرمایه گذاری کنند و هم چنان سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در ایران می ترسانند.
ظریف در ادامه به نشست اجلاسی در مونیخ اشاره کرد و گفت: در این اجلاس صهیونیست ها پیامی را به سرمایه گذاران دادند و آن این بود که آیا به آینده ایران اطمینان دارند که می خواهند در ایران سرمایه گذاری کنند و ما باید این را به جهان ثابت کنیم که ایران امن ترین و بهترین منطقه برای سرمایه گذاری است و پولی که از این سرمایه گذاری به دست می آورند بیشتر از دیگر کشورها است و برای اینکه بتوانیم اقتصاد مقاومتی که سیاست اصلی دولت است را با قدرت اجرا کنیم ناگزیریم سرمایه گذاری در کشور صورت گیرد و در جهان این واقعیت را نشان دهیم که ایران امن ترین مکان است و مقام معظم رهبری نیز در روز پنج شنبه نیز در عید مبعث گفت ما به دنبال جنگ نبوده و نیستیم ما نیز با صدای رسا اعلام می کنیم که توانمندی دفاعی ما به هیچ کشوری ارتباط نداشته و ندارد و باید به دنیا نشان دهیم که کشور ما یک کشور یک دل و یک زبان است.
رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای در ادامه به نگرانی های خود از منطقه اشاره کرد و گفت: نگرانی های ما امروز از منطقه است و واقعیت جمهوری اسلامی ایران پس از تحریم و برجام این است که با قدرت در منطقه حضور فعال داشته و فعال تر حضور یافته است برخی از کشورهای عربی در منطقه به دنبال این هستند که سیاست های غلط خود را پیش برند و در این راستا تلاش می کنند در برابر این واقعیت مقابله کنند و در برابر این واقعیت تنها مقابله کنند و در منطقه این را القا کنند که ایران برای منطقه خطر است اما آنها نمی دانند که خطر وجود افراطی ها در منطقه تهدیدی برای خود کشورهای عرب است و آنها به جای اینکه در برابر این خطر مقابله کنند تلاش می کنند تا اختلاف شیعه و سنی را مطرح کنند تا ایران هراسی بیشتر در منطقه شکل بگیرد و نظام پوسیده خود را در زیر این شعار قایم می کنند و وظیفه ما این است که مانع شکل گیری شکل جدید افراطی در منطقه باشیم و به صورت هماهنگ با افراطی گری مقابله کنیم و حضور قدرتمند ما اولین نیازش این است که قدرتمند در منطقه حضور یابیم.