به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سهشنبه) پارلمان لایحه تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را مورد رسیدگی قرار داده و مواد 14، 15 و 16 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، منابع مالی مدارس غیردولتی به شرح زیر است:
الف- شهریه دریافتی از اولیای دانشآموزان
ب- کمکهای دریافتی از اشخاص خیّر، مؤسسات خیریه و نهادها و سازمانهای غیردولتی
پ- کمکهای دریافتی از وزارت آموزش و پرورش
ت- کمکهای دریافتی از سازمانها و نهادهای غیردولتی با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش
ماده 15- الگوی تعیین شهریه مدارس و الگوی تعیین شهریه مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی با توجه به دوره تحصیلی، سطح آموزشی و پرورشی، برنامه سالتحصیلی، فعالیتهای فوقبرنامه، فضای فیزیکی و تجهیزات و شرایط منطقهای و نرخ تورم رسمی کشور که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام میشود، توسط شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی تهیه میشود. این الگو پس از تأیید وزیر آموزش و پرورش قابل اجراست.
ماده 16- هر یک از مؤسسان مدارس و مراکز غیردولتی موظفند با توجه به الگوی تعیین شهریه مدارس و مراکز یادشده اعلامی یا ابلاغی آموزش و پرورش، میزان شهریه سالانه را برای بررسی و تصویب به شورای تعیین شهریه مرکب از افراد زیر در آموزش و پرورش شهرستان، منطقه یا ناحیه پیشنهاد نمایند تا به تأیید شورای نظارت استان برسد:
الف- مدیر یا رئیس آموزش و پرورش (رئیس شورا)
ب- کارشناس مسؤول مدارس و مراکز غیردولتی (دبیر شورا)
پ- معاون یا معاونان دوره تحصیلی مربوط
ت- مسئول انجمن اولیاء و مربیان
ث- منتخب شورای مؤسسان مدارس غیردولتی
ج- منتخب شورای مؤسسان مراکز غیردولتی
تبصره- مؤسس میتواند اعتراض خود را نسبت به نرخ شهریه تعیینشده ظرف مدت 20 روز از ابلاغ آن، برای بررسی مجدد به کمیته تخصصی شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی تقدیم کند. تصمیم کمیته لازم است به تأیید رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی برسد.