یه گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ آیین تشیع پیکر استاد پرویز کلانتری دوشنبه 3 خرداد با حضور جمع کثیری از هنرمندان و دوستداران هنر در باغ هنر خانه هنرمندان ایران برگزار شد. در ابتدای این مراسم «علیرضا غفاری» که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، بیوگرافی از زندگی و فعالیت هنری پرویز کلانتری را برای حاضران قرائت کرد.
در ادامه این مراسم هریک از هنرمندان و دوستان پرویز کلانتری در جملاتی کوتاه از آثار، اخلاق و صداقت پرویز کلانتری سخن گفتند.
«محمد سریر» رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران گفت: ما امروز با پرویز کلانتری وداع نمیکنیم، بلکه به او و آثارش سلامی دوباره میکنیم. فقدان کلانتری برای همه هنردوستان بسیار سنگین است.
وی ادامه داد: هنرمند بزرگی ما را ترک کرد. او در باطن، مهر یک نوجوان و کودک را داشت و این مهر در همه آثارش و تصویرگریهایی که برای کتابهای درسی انجام داده بود، دیده میشد.
«ایرج پارسینژاد» نیز در سخنانی کوتاه گفت: پرویز کلانتری، پرویز کلانتری بود. درست بود، راست بود، صاف بود، پاک بود و آدم خوبی بود.
در ادامه «مجید ملانوروزی» مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد گفت: شفافیت و زلالی هنر ایران که از زلالی روان و سلیقهی کلانتری نشأت میگرفت، در کاهگلهای او پیداست. امروز جای او بسیار خالی است. امیدوارم قدر اساتید و آثارشان را تا زمانی که زنده هستند بدانیم.
در بخش دیگری از این مراسم «ناصر فکوهی» انسانشناس و استاد دانشگاه تهران با تشکر از زحمات خانواده این هنرمند در زمان بیماری پرویز کلانتری گفت: از آذرماه سال 93 تا امروز، خانواده کلانتری، بخصوص همسر و دخترانش نهتنها از همسر و پدر خود، بلکه از معلم ما نگهداری کردند. این یک سال و نیم برای بسیاری از کسانی که در اینجا حضور دارند، حتی چند ساعتش هم غیرقابل تصور است. بنابراین هرقدر از خانواده او تشکر کنیم کافی نیست. کلانتری صرفا همسر و پدر این خانواده نبود، بلکه پدر و معلم میلیونها نفر ایرانی بود.
«مجید رجبی معمار» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران نیز در این مراسم گفت: ما باید قدر همدیگر را بدانیم. خانه هنرمندان با ظرفیتی که دارد قدرشناس هنرمندان واقعی است. امیدواریم شاگردان و استادان بزرگی که در این جمع حاضر هستند راه کلانتری و شناساندن آثار و روش و منش او را دنبال کنند و خانه هنرمندان نیز با همه بضاعت خود در اختیار آنهاست.
در ادامه «علی مرادخانی» معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنان خود با تشکر از خانواده پرویز کلانتری به خاطر زحماتی که در مدت بیماری این هنرمند کشیدند، اظهار کرد: در زمان بیماری کلانتری هر وقت به دیدن آنها میرفتم میدیدم که چقدر با دقت و مهربانی از پرویز کلانتری سرپرستی میکنند.
او افزود: آنچه که کلانتری از ایران ترسیم کرد، زیبا و متفاوت بود. نام کلانتری همیشه با نام ایران عجین خواهد بود. من خودم در حوزه نزدیک کویر بزرگ شدم و وقتی نقاشیهای کلانتری را میدیدم، چکچک آبانبارها را برایم تداعی میکند. هر کسی برداشت خودش را از آثار او دارد. او توانست نگاه دیگری از خود به این سرزمین را به جا بگذارد.
در پایان این مراسم، پیکر استاد پرویز کلانتری در میان جمع کثیری از هنرمندان و دوستداران هنر برای خاکسپاری به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.