به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در بیانیه موگرینی که در پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه اروپا منتشر شده، آمده است: عدالت یکی از ارکان جوامع ما است که از برابری، همبستگی و انعطاف جوامع محافظت می کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: روز جهانی عدالت کیفری مناسبتی برای یادبود کسانی است که به دنبال عدالت برای جرایم شنیع از جمله جرایم علیه بشریت هستند و همچنین افراد باشهامتی که در زمینه عدالت بین المللی کار می کنند.
موگرینی خاطرنشان کرد: یک سامانه بین المللی برای عدالت کیفری که مکمل و تقویت کننده سامانه های قضایی ملی باشد، برای ایجاد بازدارندگی در برابر افرادی که در فکر جرایم جدی هستند، ضروری است. چنین سامانه ای همچنین برای رسیدن قربانیان به عدالت ، بازسازی کشورهای ویران شده از جنگ و حمایت از روند آشتی پس از مناقشه ضروری است.
گفتنی است، روز 17 ژوییه (27 تیر) با عنوان روز جهانی عدالت کیفری برای به رسمیت شناخته شدن سامانه نوظهورعدالت جزایی بین المللی تعیین شده است. در این روز «اساسنامه رم» به عنوان معاهده ای که موجب ایجاد دادگاه جزایی بین المللی شد به تصویب رسید.
دیوان کیفری بین المللی در لاهه هلند با اجرایی شدن اساسنامه رم در تاریخ اول ژوییه 2002 کار خود را آغاز کرد. در حال حاضر 124 کشور اساسنامه رم را تایید کرده و عضو این دیوان هستند.