به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو «رضا کامی» دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه افزود: صادرات ایران به ترکیه در پی اتفاق ها و کودتای نافرجام شب گذشته در این کشور، متوقف نشده است اما اکنون به دلیل حفظ امنیت کامیون ها و امنیت بار، مرزهای زمینی و هوایی با ترکیه تا رسیدن به وضعیت ثبات بسته خواهد بود.
وی درباره شرایط حمل ونقل و مسایل مربوط به ترانزیت کالا نیز گفت: طبق دستور العملی که از سوی دولت اعلام شده است، همه مرزهای هوایی ایران و ترکیه و مرزهای زمینی «بازرگان» و «سرو» و همچنین همه ترانزیت ها از طریق منطقه آزاد ماکو تا رسیدن به وضعیت ثبات سیاسی و مشخص شدن وضعیت عبور و مرور بسته خواهد بود.
رییس شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه خاطرنشان کرد: امید است آرامش هر چه سریع تر در آن سوی مرزها برقرار شود زیرا علاوه بر ماشین هایی حامل بار از ترکیه به مقصد ایران، از طریق مرز بازرگان و جاده شمال شرقی یعنی ترکمنستان و جنوب ایران، کالا به دیگر کشورها ترانزیت می کنند.
ارزش مبادلات تجاری دو کشور ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۴ میلادی ۱۵ میلیارد دلار بوده است واین دو کشور بیشترین دروازه های تجاری را با یکدیگر دارند و از چهار دروازه، کالاها را صادر و وارد می کنند.
بیشترین صادرات ایران به ترکیه شامل نفت و گاز، کالاهای پتروشیمی و محصولات کشاورزی است و در مقابل، ایران از ترکیه ماشین آلات، قطعات ماشین آلات و مواد شیمیایی وارد می کند؛ این کالاها تحت لیسانس کشورهای اروپایی در ترکیه تولید می شود و ایران با توجه به کوتاهی مسافت، نیاز خود را از این کشور تامین می کند.