به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مولود چاووش اوغلو در مصاحبه با تلویزیون خصوصی هابرتورک با بیان این مطلب، گفت: مساله استرداد گولن را در دیدار آتی خود با مقام های آمریکایی مطرح خواهد کرد.
ترکیه گولن مخالف ساکن آمریکا را عامل اصلی طراحی کودتای نافرجام 25 تیرماه می داند و خواستار استرداد وی از سوی واشنگتن شده است.
گولن این اتهامات را رد کرده و آمریکا نیز اعلام کرده است که آنکارا باید ادله آشکار برای دست داشتن وی در این کودتا ارائه کند. حقوقدانان می گویند حتی در صورت پذیرش ادله آنکارا از سوی واشنگتن،استرداد گولن سالها زمان خواهد برد.
چاووش اوغلو همچنین در این مصاحبه اعلام کرد که برخی سفیران ترکیه به اتهام مشارکت در کودتای نافرجام اخیر از سمت هایشان عزل خواهند شد.
مقام های ترک از زمان کودتای نافرجام این کشور که شامگاه 15 ژوئیه (25 تیرماه) رخ داد، تاکنون بیش از 60 هزار نفر از نظامیان، نیروهای پلیس، قضات، آموزگاران، کارمندان دولتی و دیگر افراد را به ظن ارتباط با کودتای مذکور بازداشت یا تعلیق کرده اند.
امروز خبر صدور حکم بازداشت 42 روزنامه نگار نیز به اتهام مشارکت در کودتای اخیر از سوی مقام های قضایی ترکیه صادر شد و بدین ترتیب نخستین پس لرزه های کودتای ترکیه به مطبوعات این کشور نیز رسید.
هم پیمانان غربی ترکیه درباره تبعات سیاست 'پاکسازی' رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به وی هشدار داده اند.
اتحادیه اروپا اعلام کرده است که با این اقدامات شانس ترکیه برای عضویت در این اتحادیه به مراتب کمرنگ تر از گذشته خواهد شد.