به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (سهشنبه) در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان استان اصفهان، اظهار داشت: برای پیگیری مشکلات استان اصفهان باید دستهبندیهایی صورت گیرد چرا که بخشی از مسائل ملی و برخی نیز منطقهای است.
وی افزود: البته در این جلسه بیشتر مسائل منطقهای پیگیری خواهد شد و پیگیری مسائل ملی را باید به فرصت دیگری واگذار کرد.
رئیس مجلس تصریح کرد: حل مسائل منطقهای مربوط به استان اصفهان دارای چند بخش بوده و باید کمیتهای در داخل استان برای پیگیری این مسائل تشکیل شود.
وی با بیان اینکه پیگیری برخی از مسائل و مشکلات را میتوان در زمان بررسی لایحه برنامه ششم مورد توجه قرار داد، گفت: به عنوان مثال میتوان طرح آمایش استان را در زمان بررسی برنامه ششم مورد توجه قرار داد و در این راستا برای استان اصفهان باید محورهای توسعه را مورد تأکید قرار داد، همچنین حل برخی مسائل و مشکلات را میتوان در قانون بودجه سال آینده بررسی کرد.
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه وضعیت اقتصادی کشور در حال حاضر برای همه نمایندگان مشخص است، اضافه کرد: مخالف نیستم که برای حل مشکلات منطقهای برخی ردیفها را در بودجه در نظر گرفت، اما باید به این نکته نیز تأکید داشت که بودجه عمرانی در بهترین حالت ممکن 30 هزار میلیارد تومان است که با تقسیم میان استانهای کشور رقم قابل توجهی به هر یک از استانها اختصاص پیدا نمیکند.
وی با تأکید بر اینکه همه باید به آبادانی مناطق کشور توجه کنند، تصریح کرد: البته برخی امور نیز در حال انجام است و باید پیگیریهایی در خصوص به سرانجام رساندن آنها انجام داد، به عنوان مثال مسئله حل مشکل آب یکی از موضوعات اولویتدار کشور است و باید به آن توجه شود.
علی لاریجانی با بیان اینکه پیشنهاد میکنم نمایندگان اولویتهای مرکز پژوهش های مجلس در خصوص مشکلات کشور را مطالعه کنند، یادآور شد: نمایندگان میتوانند پس از مطالعه، نظرات خود را اعلام کنند تا بتوان بهتر به حل مشکلات کشور کمک کرد.
وی همچنین حل مشکل صندوقهای بازنشستگی را یکی از اولویتهای مهم کشور خواند.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه حل مشکل آب چندوجهی است، گفت: بخشی از موضوعات مربوط به مشکل آب مرتبط با استفاده بهینه از آب است، البته در این رابطه پیشنهاد شده که 5 تا 6 هزار میلیارد تومان بودجه برای آبیاری تحت فشار اختصاص
پیدا کند که ما امیدواریم این بودجه محقق شود.
وی با بیان اینکه بخشی از حل مشکل آب نیز با الگوی کشت در ارتباط است، گفت: به طور حتم باید سیستمهای گلخانهای را برای حل بحران آب گسترش داد و در این رابطه باید به فکر انتقال آب از خارج نیز بود. همچنین مهار آبها نیز پروژه جدی است که باید به آن توجه شود.
لاریجانی با تأکید بر جلوگیری از خشک شدن زایندهرود، گفت: به طور قطع باید مصوبات شورایعالی آب اجرایی شده و نمایندگان میتوانند با ارسال نامهای به کمیسیون انرژی اجرای مصوبات شورایعالی آب را مورد تأکید قرار دهند.
وی همچنین با تأکید بر رسیدگی به مشکلات تالاب گاوخونی و دو دریاچه دیگر در استان اصفهان، متذکر شد: به طور قطع با برگزاری جلساتی با محیط زیست و وزارت نیرو این موضوع مورد پیگیری قرار میگیرد.
*موسویلارگانی: استان اصفهان در سه حوزه بیکاری، محیط زیست و خشکسالی مشکلات بسیاری دارد
در ابتدای این جلسه سیدناصر موسویلارگانی به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، گفت: اصفهان با بیش از 5 میلیون نفر جمعیت و دارا بودن 24 شهرستان سومین استان پرجمعیت کشور است و قرار گرفتن این استان در منطقه استراتژیک باعث مهاجرپذیری این استان شده است.
وی ادامه داد: مهاجرپذیری این استان در حال حاضر مشکلات بسیاری به وجود آورده که باید به این موضوع توجه شود؛ استان اصفهان در 3 حوزه از جمله بیکاری، محیط زیست و خشکسالی مشکلات بسیاری دارد که به عنوان مثال نرخ بیکاری در استان اصفهان از میانگین کشوری 3 درصد بیشتر است و در سال 94 بالغ بر 23 هزار نفر بیکار شدند.
موسویلارگانی تصریح کرد: مشکل آلایندگی در استان اصفهان نیز در حال حاضر سلامت این استان را تهدید کرده و اصفهان سومین شهر آلوده کشور است.
وی با بیان اینکه آمار MS در استان اصفهان در صدر استانهای دیگر است، گفت: مشکل آب آشامیدنی در این استان نیز یکی دیگر از معضلات است که باید مسئولان به حل آن توجه کنند و بهتر است مسئولان برای حل مشکل تالاب گاوخونی راهحلهای احیای دریاچه ارومیه را به کار گیرند.
در ادامه حسینعلی حاجیدلیگانی با اشاره به اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی در استان اصفهان تعطیل شدهاند، گفت: صنایع هوایی نیز در این استان در جایگاه قابل قبولی قرار نداشته و هزاران نفر در این صنعت بیکار شدند.
نماینده شاهینشهر، میمه و برخوار در مجلس با اشاره به اینکه برای تأمین آب شرب در این استان 2.5 مترمکعب کسری وجود دارد، افزود: از حدود 10 هزار گیرنده بودجه، استان اصفهان فقط 160 مورد را به خود اختصاص میدهد که باید به رفع این مشکل نیز توجه کرد.
همچنین محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر در مجلس در این جلسه به کمبود آب و افزایش بیکاری اشاره کرد و گفت: در دو ماهه اول سال جاری 10 هزار و 600 نفر در استان اصفهان بیکار شدند و در شهرستان خمینیشهر 95 درصد از کارگاهها و کارخانهها متوقف و تعطیل شدند.
گفتنی است نمایندگان شهرستانهای بختیار، سمیرم، اردستان، نجفآباد، نائین و مبارکه نیز در این جلسه با طرح مشکلاتی نظیر تعطیلی دامداریها، افزایش بیکاری، نبود بودجه کافی برای حل مشکلات، تعطیلی صنایع تبدیلی و مشکلات جادهها از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست کردند حل این مسائل و مشکلات را در اولویت قرار دهد.
لازم به ذکر است اصلاح بودجهنویسی، افزایش نظارت مجلس بر اجرای قانون و مصوبات و حل مشکلات فولاد مبارکه و ذوبآهن و نیز دارا بودن یک مدیریت قوی برای حل مشکلات اصفهان در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت.