به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو رویترز روز یکشنبه در این گزارش می نویسد: 'مایک کابانا' جانشین کمیسیونر 'پلیس سواره سلطنتی کانادا' روز گذشته به روزنامه ' نشنال پست' این کشور اعلام کرد: ' روز 10 اوت / 20 مرداد/ انفجاری درون یک دستگاه تاکسی در شهر 'استراتروی' ایالت 'اونتاریو'ی کانادا رخ داد که این انفجار مربوط به چاشنی بمب بود و خود ماده انفجاری عمل نکرد و بمب به طور کامل منفجر نشد'.
این مقام پلیس کانادا گفت که این بمب دست ساز را مردی کانادایی به نام ' آرون درایور' 24 ساله تحت تاثیر القائات گروه ' داعش' ساخته بود . طبق اعلام شرکت تاکسیرانی شهر استراتروی که شهری کوچک است ؛ در این حادثه راننده تاکسی فقط قدری جراحت های سطحی برداشت.
کابانا توضیحات بیشتری راجع به هدف این بمب گذاری ارائه نداد .
'پلیس سواره سلطنتی کانادا' اعلام کرده است که 'اداره تحقیقات فدرال آمریکا ' موسوم به اف.بی.آی' FBI در تاریخ دهم اوت / 20 مرداد/ در خبری محرمانه در این زمینه به پلیس کانادا اطلاع رسانی کرده است و ضمن آن فیلم ویدیوئی هم مربوط به گروههای افراطی برای آن ارسال کرده است .
به دنبال دریافت این خبر محرمانه ؛ پلیس کانادا به تعقیب و شناسایی درایور پرداخت و با استناد به فیلم ویدیوئی یادشده , او را از روی کلاهی که به سر داشت و تمام سرش را به غیر از چشمانش پوشانده بود شناسایی کرد .
این روزنامه کانادایی نوشته است که امکان برقراری تماس فوری با پلیس سواره سلطنتی کانادا و مطلع شدن از جزییات بیشتر حادثه میسر نبوده است .
هنوز معلوم نیست آیا واقعا آنگونه که پلیس اعلام کرده است این حادثه یک نقشه طراحی شده بوده است یا نه. هدف از این انفجار هنوز مشخص نیست .
طبق اعلام کابانا , تحقیقات پزشکی قانونی در مورد این حادثه همچنان در جریان است.
درایور که از نام مستعار 'هارون عبدالرحمان' استفاده می کرده است سال گذشته به دلیل اعلام حمایت علنی در شبکه های اجتماعی از 'داعش ' بازداشت شد اما هرگز متهم به هیچ جرم و جنایتی شناخته نشد .
فوریه گذشته دادگاهی در کانادا حکم کرد که درایور به قید ضمانت صلح آزاد است اما حق هیچگونه فعالیت و تحرکی ندارد . به حکم این قاون وی حق استفاده از شبکه های اجتماعی و کامپیوتر را ندارد و هرگز نباید هیچ تماسی با داعش و گروههای مشابه داشته باشد.
رویترز می نویسد: این حادثه تمام قابلیت های کانادا در مبارزه با افراط گرایی را زیر سوال برده است ضمن آنکه باعث شده است تا مردم از ' جاستین ترودو' نخست وزیر کانادا بخواهند که برنامه اش برای سبک کردن قانون مبارزه با تروریسم را منسوخ بشمارد. قانون مبارزه با تروریسم که مصوب سال 2015 است قدرت فزونتری به پلیس و ماموران اطلاعاتی می دهد.
رویترز در انتها اشاره می کند که گروه 'داعش' بخشهایی از خاک دو کشور عراق و سوریه را در تصرف خود دارد و در سرتاسر جهان حامیان و دوستدارانی دارد و افراد آن در بسیاری از کشورهای جهان مردم غیر نظامی را هدف حملات خود قرار می دهند.