به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو طی ماههای اخیر تحقیقات بازرسان امریکایی نشان داد که بین سالهای 2009 تا 2013 میلادی، هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخاباتِ ریاست جمهوریِ آتیِ امریکا که در آن برهه وزیر خارجۀ ایالات متحده بود، هزاران پُست الکترونیک محرمانه و طبقهبندی شده را از طریق ایمیل شخصی خود ارسال و دریافت کرده است.
این ایمیلها به مرور زمان و از طریق گروههای مختلفِ افشاگر، منتشر شد و دردسرهای بسیاری برای ستاد انتخاباتی هیلاری به بار آورد.
روز دوشنبه (1 شهریور) گروه دیدهبان قضایی امریکا از ایمیلهای تازهای پرده برداشت که در آن آنها نام ولیعهد بحرین نیز به چشم می خورد.
در بیانیۀ دیدهبان قضاییِ امریکا آمده است که این ایمیلها نشان میدهد که هما عابدین، مشاور هیلاری امتیازات ویژه ای از جمله ملاقات و دسترسی فوری به وزیر خارجه را به حامیان بانفوذ بنیاد خیریۀ کلینتون، اعطا میکرده است.
براساس ایمیلهایی که این گروه منتشر کرده است، داگ باند، یکی از اعضای ارشد بنیادِ کلینتون در سال 2009 به عابدین اطلاع میدهد که قرار است سلمان بن حمد آل خلیفه، شاهزاده و ولیعهدِ بحرین، به امریکا سفر کند و درخواست دیدار با وزیر خارجه را دارد.
باند در این ایمیل از سلمان به عنوان «دوست خوب ما» نام برده است.
دو روزِ بعد، عابدین ایمیلی به باند فرستاده و به وی اطلاع داده است که برنامۀ ملاقاتی صبحگاهی میان کلینتون و ولیهعد تنظیم شده است.
بیانیۀ سازمان دیدهبان قضایی امریکا میافزاید، این توافق درحالی صورت گرفته که براساس اطلاعاتی که در وبسایت بنیاد کلینتون آمده است، ولیعهد بحرین در سال 2005، مبلغ 32 میلیون دلار به برنامۀ بورس تحصیلیِ بینالمللیِ این بنیاد کمک مالی کرده بود.
البته این مبلغ جدای از گزارشهایی است که از کمکهای مالی پادشاهی بحرین به بنیاد کلینتون ثبت شده است.
واکنشها به ادعاهای مطرح شده
سلمان بن حمد روز دوشنبه با انتشار بیانیهای در واکنش به اخبار منتشر شده، اعلام کرد کمک مالی وی به بنیاد کلینتون سالها پیش از دیدار با وزیر خارجۀ امریکا صورت گرفته بود و ارتباطی با این دیدار نداشت.
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیز که طی ماه اخیر در نظرسنجیهای رسمی از هیلاری عقب افتاده بود، با استفاده از فرصت پیشآمده از دادستان ویژۀ امریکا خواسته است تا فوراً دربارۀ کمکهای مالیِ بینالمللیِ بنیاد کلینتون تحقیق کند.
این نامزد جنجالآفرینِ امریکا همچنین خواستار انحلال بنیاد خیریۀ کلینتون شد.
از سوی دیگر یک قاضی فدرال در امریکا روز دوشنبه از وزارت خارجۀ امریکا خواست یک برنامۀ مقدماتی برای انتشار حدود 15 هزار سند ارتباط میان هیلاری کلینتون و دستیاران ارشدش در هنگام تصدی پست وزارت خارجۀ امریکا، ارائه کند.
براساس این حکم، وزارت خارجۀ امریکا موظف است به ارزیابیِ 14 هزار و 900 ایمیلی بپردازد که پلیس فدرال امریکا (اف.بی.آی) در قالب پروندۀ استفادۀ هیلاری کلینتون از ایمیل شخصیاش، در اختیار این وزارتخانه قرار داده است.
دادگاه اعلام کرد این ایمیلها میبایست تا تاریخ 2 مهر 1395 منتشر شده و گزارش آن وزارتخانه به دادگاه ارائه شود.
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، نیز روز دوشنبه اعلام کرد این وزارتخانه بخش قابل توجهی از حدود ۱۴ هزار و ۹۰۰ ایمیل کلینتون را منتشر میکند. پیشتر ۳۰ هزار ایمیل که در سال ۲۰۱۴ از طریق وکلای هیلاری در اختیار وزارت امورخارجه امریکا قرار گرفته بود، منتشر شده است.
بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق امریکا و همسر هیلاری در واکنش به این رسواییِ تازه اعلام کرد در صورت پیروزی هیلاری در انتخابات ریست جمهوری، بنیاد کلینتون دیگر کمکهای خارجی دریافت نخواهد کرد و وی از هیات امنای این بنیاد کنارهگیری میکند.