به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، باید بستر عزت مندانه برای اعزام حجاج فراهم شود ؛ چرا که آل سعود با دشمنی طی سال های اخیر بی احترامی های زیادی نسبت به ما مرتکب شده است.
وی اظهار کرد: پرونده منا هنوز باز است و نباید اصراری برای اعزام بی برنامه حاجیان به حج صورت بگیرد چراکه پروردگار متعال نیز حفظ جان حجاج را در الویت قرار داده است.
وی که نماینده خانواده شهدای حادثه منا در گیلان نیز هست ، درباره اقدامات انجام شده علیه عربستان گفت: بعد از حادثه منا و زمانی که هنوز روابطمان با عربستان قطع نشده بود ، وکالتنامه ای را به کنسولگری ایران برای شکایت علیه عربستان تنظیم کردیم.
ثامنی تصریح کرد: متاسفانه دولتمردان ما در این زمینه هیچ کاری نکردند و گفتند کمیته حقیقت یاب تشکیل شده است اما گزارشی در این رابطه به ما ارائه نشده و گفتند روابط مان با کشور عربستان قطع شده است.
وی بزرگترین خواسته خانواده شهدای منا را تشکیل کمیته حقیقت یاب و ارائه علت روی دادن این حادثه عنوان و بیان کرد: می خواهیم علت این فاجعه را براساس آنچه به ما وعده دادند، بدانیم .
نماینده خانواده شهدای حادثه منا در گیلان با بیان اینکه بیشتر این شهدا ، سرپرست خانوار هستند، اظهار کرد: تا کنون هیچ دیه ای به خانواده های شهدای حادثه منا در گیلان تعلق نگرفته است و پرداخت دیه برای شهدای این حادثه می تواند گوشه ای از مشکلات آن ها را برطرف کند.
وی با انتقاد از عنوان شهید فرهنگی به شهدای حادثه منا اظهارکرد: این عنوان نصفه و نیمه چیست ، مگر بین این شهدا با شهدای دیگر تفاوتیست که به آنها لقب شهید فرهنگی داده شده است.
وی گفت: اگرچه از سوی پروردگار عنوان شهید برای شهدای حادثه منا لحاظ شده اما عنوان شهید به طور کامل به جانباختگان حادثه منا اطلاق شود تا حداقل التیامی بر زخم خانواده های آنان باشد .
ثامنی برگزاری مراسم هایی برای گرامیداشت شهدای حادثه منا و زنده نگاه داشتن این فاجعه را در برجسته سازی ناتوانی آل سعود در مناسک حج موثر دانست و گفت: نامگذاری خیابان ها و میادین و برگزاری مراسم هایی در طول سال می تواند در این امر موثر باشد چرا که بسیاری از مردم هنوز نمی دانند فاجعه منا چه بوده است.
وی همچنین از تمامی مسئولانی که برای احقاق حقوق خانواده های شهدای منا در کنار خانواده ها بوده و تلاش کرده اند ، نیز تشکر و قدردانی کرد.
ثامنی گفت: از بیمه نیز بدلیل عدم اطلاع رسانی صحیح و بیمه کردن نصف و نیمه حجاج شکایت کرده ایم.
وی اظهار کرد: برای بیمه حجاج فقط مبلغ یک چهارم لحاظ شده بود و جای انتخاب برای گزینش بیمه دیگری هم نداشتیم.
وی ادامه داد: تا کنون به هیچ یک از شکایات ما رسیدگی نشده است.
ثامنی گفت: ما همچنین از مدیران کاروان که اطلاع رسانی انجام ندادند و بی لیاقتی کردند و مستنداتش هم نیز موجود است شکایت داریم.
همسر شهید محمد حسین رمضانی سیاه خلکی نیز گفت: انتظار داریم دولت به شکایات ما از دولت عربستان رسیدگی کند.
سکینه امامی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، افزود: در انتظار پیگیری دولت برای احقاق حقوق مان هستیم؛ اگرچه هیچ چیز جایگزین همسرم در زندگیم نیست.
وی اظهارکرد: همسرم شغل آزاد داشت و اکنون خودم با فرند خردسالم زندگی را از طریق یارانه ها سپری می کنیم.
ادامه سخنان همسر این شهید با هق هق گریه هایش متوقف شد و با عذرخواهی از اینکه دیگر قادر به صحبت کردن نیست، خداحافظی کرد.
در فاجعه منا حدود هفت هزار حاجی به شهادت رسیدند که 461 نفر آنان، ایرانی بودند.
در این حادثه تلخ، 16 حاجی گیلانی به شهادت رسیدند که همه آنها از یک کاروان بودند؛ 11 حاجی از لنگرود، سه حاجی از رودسر و دو حاجی از املش.