به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پلیتیکو، پس از افشای اسناد جدید در مورد پرونده ایمیل های «هیلاری کلینتون» نامزد حزب دموکرات انتخابات آمریکا توسط پلیس فدرال این کشور (افبیآی)، آرای این نامزد دموکرات که تاکنون در نظرسنجی ها نسبت به رقیب خود برتری نسبی داشته و شانس بیشتری نیز برای پیروزی در انتخابات روز 8 نوامبر (18 آبان) داشته کاهش یافته است.
تنها چند روز است که نظرسنجی ها از کاهش آرای کلینتون و همچنین فاصله آرای دو نامزد خبر می دهند. این کاهش آرا به دلیل اقدامی است که «جیمز کومی» رئیس افبیآی انجام داد. وی طی نامه ای کنگره آمریکا را از وجود ایمیل های جدید کلینتون که از سرورهای شخصی وی بدست آمده و احتمالا حاوی اطلاعات محرمانه است با خبر ساخت. این اقدام کومی آسیب پذیری کلینتون را دو چندان کرد.
اقدام افبیآی شک و تردید مردم آمریکا نسبت به کلینتون را افزایش داد و قابل اعتماد بودن این نامزد دموکرات را در هاله ای از ابهام قرار داده است.
پنج شاخص زیر حاکی از این موضوع است که طی 10 روز اخیر و پس از افشای ایمیل های محرمانه جدید از کلینتون، رقابت میان این دو نامزد سخت تر شده است:
67 درصد: رای دهنگانی که بر این باورند کلینتون صادق و قابل اعتماد نیست
نامه رئیس افبیآی به کنگره آمریکا موجب شد تا دیدگاه مردم آمریکا نسبت به کلینتون به کلی تغییر کند و بر صداقت و قابل اعتماد بودن آن کاملا مشکوک شوند.
بر اساس نظرسنجی که فاکس نیوز آن را برگزار کرده است تنها 30 درصد رای دهنگان کنونی نظرسنجی کلینتون را قابل اعتماد می دانند و 67 درصد نیز کاملا با این امر مخالفند.
99 درصد هواداران ترامپ عقیده دارند که کلینتون قابل اعتماد نیست. حدود 32 درصد از هواداران کلینتون نیز اعلام کردند که وی دیگر قابل اعتماد نیست و تنها 64 درصد هنوز به هیلاری اعتماد دارند.
تنها 14 درصد از افراد مستقل که نه جمهوریخواه هستند نه دموکرات، بر این باورند که کلینتون قابل اعتماد است و 84 درصد آن ها کاملا با این موضوع مخالفند.
40 درصد: هواداران «برنی سندرز» که به صداقت کلینتون ایمان دارند
کلینتون در زمینه متحد ساختن هواداران هم حزب خودش از ترامپ بهتر عمل کرده و اما آنچه طی روزهای اخیر بر سر ایمیل های وی آمد در میان دموکرات ها اختلاف انداخت.
بر اساس پژوهشی که مرکز نظرسنجی «پیو» انجام داده است اکثریت هواداران کلینتون او را صادق و اخلاق مدار می بینند. اما پس از پایان انتخابات دور مقدماتی و رقابت وی با سندرز شکاف بزرگی میان تعداد زیادی از هواداران حزب دموکرات آمریکا که از کلینتون حمایت می کردند و آن هایی که از سندرز حمایت می کردند پدیدار شد.
83
درصد از حامیان دموکرات کلینتون در این نظرسنجی او را صادق می دانند اما تنها 40 درصد از هواداران سندرز به هیلاری اعتماد دارند. به همین شکل 84 درصد از هواداران کلینتون او را اخلاق مدار می دانند در صورتی که حدود 64 درصد از هواداران سندرز، هیلاری را اخلاق مدار می دانند.
23 درصد از حامیان سابق سندرز بر این باورند که کلینتون بی احتیاط است. حدود 42 درد آنان نیز نامزد دموکرات ها را دلپذیر و دوست داشتنی نمی دانند.
41 درصد: رای دهنگانی که هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته اند و افشاسازی های ویکس لیکس باعث کاهش تمایل و احتمال رای دهی آن ها به کلینتون شده
بر اساس نظرسنجی که روزنامه «یو اس ای تودی» برگزار کرد 37 درصد از رای دهندگان این نظرسنجی اعلام کرده اند که افشاسازی های ویکی لیکس تمایل آن ها را به حمایت از کلینتون کاهش داده است.
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد 70 درصد از هواداران کلینتون اعلام کرده اند که با افشای این ایمیل ها تغییری در انتخابشان روی نداده است و 68 در از هواداران ترامپ نیز اعلام کرده اند که تمایل آن ها به انتخاب کلینتون بسیار کمتر شده است.
41درصد از کسانی که هنوز در انتخاب خود مصمم نیستند اعلام کردند که دیگر تمایلی به رای دادن به کلینتون ندارند 40 درصد دیگر نیز گفته اند این افشاگری ها تاثیری بر روی انتخاب آن ها ندارد.
1.6 امتیاز: امتیاز خالص ترامپ در نظرسنجی هافینگتون پست پس از نامه رئیس اف.بی.آی
در نظرسنجی هافینگتون پست در روز 4 جولای، اختلاف امتیاز کلینتون با ترامپ 4.1 بود. در روز 17 جولای درست یک روز قبل از برگزاری گردهمایی حزب جمهوریخواه آمریکا در کلیولند فاصله امتیازی کلینتون-ترامپ به 2.5 امتیاز کاهش پیدا کرد.
در ادامه روند انتخابات کلینتون اختلاف امتیاز خود با ترامپ را افزایش داده آن را به 7.1 رساند. اما پس از افشا سازی ویکس لیکس و بیانیه رئیس افبیآی در روز 5 جولای ترامپ فرصت جبران پیدا کرده و اختلاف امتیاز خود با رقیبش را به 1.6 رسانید.
62 درصد: رای دهندگانی که فکر می کنند روشی که کلینتون برای استفاده از ایمیل هایش بکار گرفته شاخص مهمی برای قضاوت و سنجش شخصیت وی و توانایی هایش برای خدمت به آمریکا محسوب می شود
این شاخص میزان اهمیت موضوع ایمیل های محرمانه کلینتون را برای رای دهندگان آمریکایی نشان می دهد.
بر اساس نظرسنجی سن ان ان/او آر سی اکثریت رای دهندگان آمریکایی (62 درصد) اعلام کرده اند روشی که وزیر امور خارجه اسبق آمریکا (کلینتون) برای استفاده از ایمیل هایش بکار گرفته نشانه و شاخص مهمی از شخصیت وی و توانایی او برای خدمت به مردم آمریکا محسوب می شود. این در حالی است که 37 درصد دیگر این موضوع را شاخص مهمی برای سنجش توانایی های کلینتون در نظر نمی گیرند.
93 درصد از هواداران ترامپ این شاخص را مهم می دانند و تنها 34 درصد از هواداران کلینتون برای این موضوع ارزش قائلند.
59 درصد از رای دهندگان نیز رفتار ترامپ با زنان را شاخص بسیار مهمی برای یک نامزد انتخاباتی در نظر می گیرند و 38 درصد دیگر نیز این فاکتور را ضروری نمی دانند.
93 درصد از هواداران کلینتون رفتار ترامپ با زنان را فاکتور مهمی می دانند در حالی که تنها 19 درصد هواداران ترامپ این موضوع را مهم تلقی می کنند.
اگر اف.بی.آی همچنان به روند کنونی ادامه دهد و نتایج بررسی های خود در مورد ایمیل های کلینتون را تا روز انتخابات منتشر نکند افرادی که می خواهند به کلینتون رای دهند ولی منتظر نتیجه بررسی های پلیس فدرال آمریکا هستند دچار مشکل خواهند شد.