به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه، در اکثر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس عمدتا فعالیت آزادانه احزاب سیاسی و تظاهرات ممنوع است و بسیاری از فعالان برای حمایت از حقوق بشر مجبور به پناه بردن به شبکههای اجتماعی مثل "توییتر" و "فیسبوک" هستند.
دیدهبان حقوق بشر مستقر در نیویورک در حالی تقاضای اصلاحات در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را داده که یک وبسایت تعاملی را با ذکر پروفایل ۱۴۰ فعال برجسته این کشورها که دستگیر، محاکمه و به دلیل ابراز نظرشان مجازات شدهاند به راه انداخته است.
این فعالان شامل نبیل رجب، فعال برجسته بحرینی و ولید ابوالخیر، فعال عربستانی میشوند. در بین آنها همچنین نام محمد الرکن، وکیل اماراتی که در سال ۲۰۱۳ به همراه ۶۹ تن به توطئه برای سرنگونی حکومت متهم و به ۱۵ سال زندان محکوم شد، دیده میشود.
سارا لیاویتسون، مدیر بخش خاورمیانه در دیدهبان حقوق بشر گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس وارد یک "تهاجم نظاممند و به خوبی تامین شده علیه آزادی بیان" شدهاند تا جلوی هرگونه تاثیر تغییر دهنده شبکههای اجتماعی و فناوریهای اینترنتی را بگیرند.
وی گفت: دولتهای حوزه خلیج فارس به جای به زندان انداختن منتقدان صلح طلب خود باید به گسترش مناظره میان اعضای جامعه و اجرای اصلاحات ضروری که مطالبه چندین ساله بسیاری از این فعالان بوده، بپردازند.
این سازمان اظهار کرد: صدها تن از مخالفان اعم از فعالان سیاسی، خبرنگاران و وکلا در کشورهای حوزه خلیج فارس با محاکمههای ناعادلانه به زندان افتادهاند.