به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در واکنش به انتقاد شدید چین نسبت به گفتگوی تلفنی وی با رئیس جمهور تایوان با انتشار توییتی به سیاست های اقتصادی و نظامی چین اعتراض کرد، اعتراض ترامپ به سیاست های چین نشان می دهد که ظاهرا رئیس جمهور بعدی آمریکا نیز قصدی برای بهبود روابط با پکن ندارد.
گفتگوی غیر عادی ترامپ با رئیس جمهور تایوان با اعتراض دیپلماتیک چین روبرو شده و یک روزنامه چینی نوشت که این اقدام نشانگر بی تجربگی ترامپ و تیم وی بوده است.
مایک پنس معاون ترامپ نیز سعی کرده است تا این گفتگوی تلفنی را کم اهمیت توصیف کند. ترامپ که در رقابت های انتخاباتی بارها چین را به دستکاری در نرخ ارز و ارزش یوان متهم کرده بود، در توییتی نوشت: آیا چین زمانی که می خواهد ارزش پول خود را کاهش دهد و رقابت برای شرکتهای کا را سخت تر کند یا مالیات سنگینی را بر شرکتهای آمریکایی وضع کند یا تاسیسات نظامی گسترده ای را دریای جنوبی چین احداث کند، از ما سئوال می کند؟
مذاکره با رئیس جمهور تایوان نخستین تماس یک رئیس جمهور آمریکا از زمان جیمی کارتر تاکنون به شمار می رود و خشم و ناراحتی چین را در پی داشته است.دولت چین نیز ضمن ابراز ناراحتی از این اقدام ترامپ، تاکید کرده است که مطمئن است سیاست واشنگتن در قبال "چین واحد" تغییر نخواهد کرد.
چند ساعت پس از این گفتگوی تلفنی، وانگ یی وزیر خارجه چین ضمن انتقاد از تایوان، تاکید کرد: این اقدام تایوان نمی تواند ساختار سیاست چین واحد را که از سوی جامعه بین المللی پایه گذاری شده، تغییر دهد. این اقدام سیاست دیرینه آمریکا در قبال چین را نیز تغییر نخواهد داد.
پنس اعلام کرده است که گفتگوی تلفنی ترامپ با رئیس جمهور تایوان یک گفتگوی عادی بوده و دقیقا شبیه گفتگویی بوده که ترامپ با رئیس جمهور چین داشته است.
وی افزود: تنها می توانم به همتایان چینی مان بگویم که رئیس جمهور منتخب آمریکا به همین روش 2 هفته قبل نیز با ژی جین پینگ رئیس جمهور چین گفتگو کرد. این مذاکره ای در خصوص مسائل سیاسی نبوده است.
ترامپ و پنس تاکنون بیش از 50 گفتگوی تلفنی با رهبران خارجی داشته اند. پنس روز شنبه نیز با عبدالله شاده اردن صحبت کرده است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز روز یکشنبه ضمن انتقاد از این اقدام ترامپ و تیم وی تاکید کرد: تیم انتقالی ترامپ هنوز با وزارت خارجه برای دریافت اطلاعات و توصیه ها در زمینه تماس با رهبران خارجی، ارتباطی برقرار نکرده است.
اظهارات جنجالی ترامپ در رقابت های انتخاباتی آمریکا با واکنش های مختلفی روبرو شده است. وی ولادیمیر پوتین را به عنوان یک رهبر بزرگ ستایش کرده است. پوتین نیز روز گذشته در سخنانی ترامپ را یک فرد باهوش خطاب کرده است.
ترامپ به تازگی با نواز شریف نخست وزیر پاکستان و رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین نیز گفتگو کرده است. وی در گفتگو با دوترته از اقدامات مانیل در مقابله با قاچاق مواد مخدر حمایت کرده است.
این در حالی است که دولت اوباما از سرکوب خونین موادر مخدر در فیلیپین به شدت انتقاد کرده و قرارداد تسلیحاتی خود را با این کشور به حالت تعلیق درآورده است.