به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در ادامه ادعاهای آمریکاییها درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، باراک اوباما ضمن تکرار این ادعا گفته است که واشنگتن در زمان و مکان مورد انتخابش، به مسکو «پاسخ متناسب و معنادار» خواهد داد.
رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با «ان پی آر» درباره دخالت روسیه در انتخابات 2016 آمریکا، آینده حزب دموکرات و همچنین قدرت نهاد ریاست جمهوری در آمریکا اظهارنظر کرد.
باراک اوباما رسما قرار است با برگزاری مراسم اول بهمن کاخ سفید را به دونالد ترامپ تحویل دهد و به پس از هشت سال ریاست جمهوری، جمهوریخواهان به سکان هدایت قوه مجریه برگردند.
او باز هم در این مصاحبه ضمن تکرار ادعای دخالت و تلاش روسیه برای اثرگذاری بر انتخابات 2016 آمریکا گفت: «به نظر من تردیدی در این وجود ندارد که دولتی خارجی در تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات ما باشد و همچنین در این تردیدی نیست که ما باید به آن پاسخ دهیم و ما چنین خواهیم کرد اما پاسخ ما در زمان و مکان انتخابی خودمان انجام خواهد شد. بخشی از این پاسخ شاید صریح باشد و علنی شود اما بخشی از آن شاید اینطور نباشد».
رئیس جمهور آمریکا همچنین تصریح کرد: «آقای پوتین کاملا درباره حس و احساسات من در این خصوص مطلع است چرا که من مستقیما با او در این باره حرف زدم».
وی ادامه داد: «بین قدرتهای جهانی یک فهم و درک سنتی وجود داشته است که همه در تلاش برای جمع آوری اطلاعات از طرف دیگری هستند اما بین جمع آوری اطلاعات با اقداماتی که هدفش اثرگذاری بر انتخابات است، تفاوت وجود دارد. ما به سختی داریم کار میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم آنچه ما(در مقام پاسخ به روسیه) انجام میدهیم، متناسب و معنادار باشد. یکی از کارهایی که ما باید طی یک دهه آینده بکنیم، آن است که در نهایت به برخی از قوانینی برسیم که در واقع یک بازی جدیدی(در خصوص حملات سایبری) هستند».
اوباما با تکرار ادعای حملات سایبری سال گذشته چین به آمریکا به منظور دریافتن اطلاعات اقتصادی حساس شرکتهای بزرگ آمریکایی گفت: «من گفتگوی بسیار بی پرده ای با رئیسجمهور شی داشتم و به او گفتم "اگر شما این کار را متوقف نکنید، ما هم این سلسله از اقدامات را خواهیم کرد"».
در بخشی از این مصاحبه، خبرنگار آمریکایی از محتوای نامههایی که اوباما پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دریافت کرده، سوال کرد.
پاسخ او به این سوال، در واقع اذعان و تاییدی بر خبرهایی بوده که پیش از این رسانه های مختلف در خصوص افزایش حملات نژادپرستانه و تقویت احساسات اسلام هراسانه در آمریکا پس از انتخاب ترامپ مخابره کرده بودند.
اوباما گفت: «نامههایی که بیشتر از همه مرا نگران میکند نامه های معلمان یا دانش آموزان(دانشجویان) است. در یک نامه کسی به من گفت "من در یک مدرسه با اکثریت لاتین تبارها هستم و دارم تدریس میکنم. در کلاس دانش آموزی بلند شده و میگوید "چرا اینجا مرا دوست ندارند؟" یا یک دانشجوی مسلمان به این فکر میکند که او در کشوری که دوستش دارد، جایگاهی ندارد. اینها نگران کننده ترین چیزها است».