بخه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سپاه نیوز، سردار محمد رضا نواب اصفهانی معاون دانش و پژوهش سپاه در گفتگویی به مناسبت هفته پژوهش به تشریح اهمیت، نقش و جایگاه پژوهش در سپاه پرداخت و با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی به سرعت در حال پیشرفت و تکامل در ابعاد مختلف است اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان قلب تپنده جهان اسلام بایستی در باب اقتدار وقدرت علمی در جهان حرف تازهای داشته باشد و با وجود این شرایط، سپاه در پیش روندگی و پیش برندگی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی نقش مهمی را بر عهده دارد.
وی افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از منظر مقام معظم رهبری باید پیش رونده و پیش برنده باشدویکی از مهمترین ابعاداین پیش روندگی و پیش برندگی برخورداری از اقتدار و قدرت علمی است که در این راستا نیازمند دانشی منحصر به فرد برای ایجاد وبرقراری تمدن اسلامی وتوسعه و رشد انقلاب اسلامی در جهان می باشد.
معاون دانش و پژوهش سپاه ادامه داد: سپاه در عرصههای مختلف ماموریتی ازتجربیات زیادی در دوران دفاع مقدس و بعد از آن برخوردار بوده که این تجربه با هدف رشد وشکوفایی انقلاب و به بهای خون شهدا و جانبازی جانبازان بدست آمده و دانشی را حول ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی، خدا محوری، ایثار و از خود گذشتگی واخلاص بوجود آورده است واین دانش و تجربیات نهال مقدسی است که می تواند در آینده شکوفا و درخت تنومندی از علم ودانش اسلامی برمحور ارزشهای معنوی ودینی برقرار کند.
سردار نواب در ادامه با اشاره به اهمیت و ضرورت شکل گیری معاونت دانش و پژوهش در سپاه، گفت: در سال ۸۹ بر مبنای آموزه های تحول و تعالی سپاه، معاونتی تحت عنوان معاونت دانش و پژوهش تشکیل شد که این معاونت چهار نقش اصلی و اساسی در سپاه ایفا خواهد کرد.
وی افزود: اولین نقش معاونت دانش و پژوهش ثبت تجربیات و تبدیل دانش ضمنی پاسداری از انقلاب اسلامی به دانش صریح و قابل انتقال است.
سردار نواب دومین نقش معاونت دانش و پژوهش را توانایی گسترش پژوهش به صورت کاربردی مبتنی بر مبانی دینی و ولایی در همه سطوح سپاه دانست و گفت: معاونت دانش و پژوهش باید بتواند زمینه تولید و دانش مورد نیازآینده سپاه را فراهم کند.
وی سومین نقش این معاونت را توسعه شبکه اندیشه ورزی و ایده یابی در سپاه و برقراری آن در کلیه رده ها ی سپاه عنوان کرد وافزود: چهارمین وظیفه معاونت دانش و پژوهش تبادل دانش و حفظ ونگهداری و انتقال دانش بین رده های سپاه می باشد که این چهار نقش اساسی باید بتواند در قالب یک الگوی علمی زیر ساخت ایجاد قدرت علمی در سپاه را فراهم کند و سپاه بتواند مبتنی بر این الگو پیش رفته وطی برنامه های آتی به اهداف علمی خود دست یابد.
سردار نواب اصفهانی در ادامه برگزاری جشنواره های امام علی (ع) با تجلیل از برگزیدگان، برگزاری مسابقات تجربه نگاری و همچنین برگزاری جلسات تیمهای اندیشه ورزی و همچنین تشکیل جلساتی با محوریت نیاز سنجی دانشی را از اقدامات معاونت دانش و پژوهش در هفته پژوهش عنوان و تصریح کرد :حفظ و انسجام دانش واندیشه ورزان در قالب برگزاری جلساتی حول محور پاسداری از انقلاب اسلامی و توسعه و اداره سپاه و نیز برنامه هایی نظیر بازدید از مراکز علمی مانند کتابخانه ملی و برخی مراکزی که مرتبط با موضوعات دانشی و پژوهشی هستند از دیگر اقدامات هفته پژوهش در سپاه است.
وی با اشاره به اقدامات سپاه در راه اندازی و تقویت حوزه های اندیشه ورزی گفت: در این راستا معاونت دانش و پژوهش ابتدا به طراحی و ایجاد شبکه اندیشه ورزی در سپاه مبادرت نمود و با ایجاد باشگاه اندیشه ورزان پاسدار با توجه به ظرفیت دانشی سپاه در حدود هفت هزار نفر عضو گیری کرده که در قالب تیمها، هیأتها وکانون های اندیشه ورزی در رده ها ساماندهی شده اند.
وی با بیان اینکه آنچه در سپاه به عنوان مبنای اندیشه ورزی قلمداد شده تفکر جمعی می باشد، افزود:کانونهای اندیشه ورزی به دنبال این هستند که نیاز ها و مسایل رصد شده در سپاه ورده ها را در قالب تیمهای اندیشه ورزی پاسخگویی کنند. تیم های اندیشه ورزی در سپاه با ترکیبی از پاسداران جوان و پیشکسوت با ظرفیت سه الی نه نفرتشکیل می گردد که حول محور یک مسئله و موضوع که توسط شورای عالی سیاست گذاری تصویب و به کانون ابلاغ می گردد فعالیت نمایند وبحمدالله تا کنون ۵۰۰ تیم اندیشه ورز توانسته در حدود ۹۰۰ مساله در درگیر در سپاه را پاسخگو باشد.
معاون دانش و پژوهش سپاه در ادامه با اشاره به اهمیت و جایگاه تجربه نگاری در سپاه اظهار داشت: در ابتدا سعی گردید الگوی تجربه نگاری در سپاه طراحی گردد که پس از بدست آوردن الگو آموزش لازم داده شده به طوری که تاکنون نزدیک به ۳۰هزار نفر از پاسداران در این زمینه آموزش های لازم رادیده اند.
سردار نواب اصفهانی در پایان ازبرگزاری جشنواره امام علی (ع) سپاه، ویژه تجلیل از برگزیدگان در حوزه های دانش و پژوهشی در بهمن ماه سال جاری خبر داد.