کارشناس مسائل آمریکا گفت: ما در صنعت هستهای امتیازات زیادی به آمریکا دادیم اما سیاستها و راهبردهای این کشور در قبال ایران تغییری نکرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو فواد ایزدی در مراسم گرامی داشت حماسه ۹دی که به همت سازمان بسیج اساتید کشور در سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد گفت: در فتنه۸۸ مشروعیت نظام در عرصه بین المللی خدشه دار شد و پس از آن تحریمهای جدی علیه کشور اعمال شد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه سران فتنه باعث به وجود آمدن این وضعیت در کشور و خدشه دار شدن مشروعیت نظام شدند گفت: پس از آنکه تحریمها تشدید شد برخی دیگر آمدند و گفتند چون تحریمها زیاد شده و در کشور مشکلات اقتصادی داریم باید امتیاز دهیم در واقع همان طیفی که باعث از بین رفتن مشروعیت جمهوری اسلامی درعرصه بین الملل شدند همانها آمدند و در برجام امتیاز دادند.
وی با بیان اینکه دو تن از اساتید دانشگاه واشنگتن و دانشگاه نوروژ در کتابی به بیان راهبردهای سیاست خارجی امریکا پرداختهاند گفت: امریکاییها به یک سری از کشورها برچسب دشمن میزنند و ما در این لیست قرار داریم واقعیت این است که سند بالادستی در کشور امریکا وجود ندارد که ما در آن در لیست کشورهای دشمن نباشیم.
ایزدی با بیان اینکه سیاستهای امریکا براساس کتابی که به آن اشاره شد نسبت به دشمنانش عوض نمیشود افزود: امریکا بدون توجه به اینکه دشمنان آنها چه میکنند و چه امتیاز دهند و چه ندهند سیاستهای خصمانه خود را دنبال میکنند حرف ما این است که آیا در این چند سال این موضوع برای ما اثبات نشده است؟
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: به عنوان نمونه یک زمانی گفته شد که اگر در حوزه هستهای امتیاز دهیم شرایط کشورمان فرق میکند اما سوال این است که آیا الان که ما این امتیازات را دادهایم آیا سیاستهای امریکا تغییر کرده و تحریمها لغو شدهاند پس حرف این دو استاد دانشگاه درست است.
وی با بیان اینکه تا زمانی که سیاست خارجی امریکا براساس نظریات فعلی اداره میشود سیاست این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران تغییر نخواهد کرد گفت: تا زمانی که کشورها در لیست دشمن باشند سیاستهای امریکا تغییر نمیکند البته باید بگوییم که کتاب مورد نظر در سال ۲۰۰۹ نوشته شده و هیچ ربطی به برجام ندارد.
ایزدی اضافه کرد: هم چنین در این کتاب اشاره شده که واشنگتن زمانی که احساس کند سیاستهای فشار قبلی علیه یک کشور دشمن جواب داده براساس نتیجه گیری که میکنند باز هم به فشارهای خود ادامه میدهند حال حرف ما این است که آیا ما این را در جریان مذاکرات تجربه نکردیم آیا فشارها پس از برجام علیه کشور ما کم شده است؟
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه آقایان حتی گفتند که آب کشور هم نیاز به مذاکره دارد تصریح کرد: کسانی که آمدند و این حرفها را زدند باید در محضر خداوند پاسخگو باشند در هر حال سوال ما این است که روش دیپلماسی ژنرالهای قدرتمند این است؟
وی با بیان اینکه از نظر امریکاییها هیچ صلح واقعی با دولت دشمن نمیتواند اتفاق بیفتد تصریح کرد: از نظر امریکاییها صلح به شرطی امکان پذیر است که هم تغییر در سیاست خارجی و هم در نظامات قدرت داخلی کشور دشمن ایجاد شود.
ایزدی گفت: بنا بر آنچه گفته شد هیچ صلحی بین ایران و امریکا اتفاق نمیافتد مگر جمهوری اسلامی ایران از درون دچار تغییر ماهیت شود.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: زمانی که کشور طرف مقابل امریکا به عنوان کشور دشمن کاری کند که مخالف نظر آنها باشد نتیجه این است که مخالفتهای امریکاییها ادامه مییابد و این مخالفتها تا زمانی که هماهنگی کامل تحقق نیابد استمرار خواهد یافت.
وی اضافه کرد: زمانی که یک دولت دولت دشمن است برای اینکه امریکاییها فشار را بیشتر کنند به دنبال این میروند تا مشروعیت دولت دشمن را بگیرند تا هم فشار خود و هم فشارهای بین المللی را افزایش دهند.
ایزدی با اشاره به یکی از فرمایشات رهبر مبنی براینکه فتنه ۸۸ ظلم بزرگی علیه نظام بود تصریح کرد: هیچ یک از کشورهای همسایه جایگاه مردم سالاری حاکم بر کشور ما را نداشتند در واقع این فتنه ساختار مردم سالاری را زیر سوال برد و این ظلم بزرگی علیه کشورمان محسوب میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه در فتنه ۸۸ سردمداران فتنه تا جایی که توانستند مشروعیت انقلاب اسلامی را بگیرند آن را گرفتند بیان کرد: از ابتدای قرن بیست به بعد برخورد امریکاییها با کشورهای دشمن همان گونه بوده که به آنها اشاره شد بنابراین تا زمانی که این تفکرات بر امریکا حاکم است نمیتوانیم نتیجهای برای برقراری رابطه بین ایران و امریکا متصور شویم در واقع تا زمانی که امریکا امریکاست مشکل ما با آنها حل نمیشود.
وی گفت: مشکل امریکاییها با ما مشکل سیاست نیست بلکه مشکل آنها توانمندیهای ماست در واقع از نظر امریکاییها برخی از کشورها دارای توانمندیهایی هستند که این توانمندیها باید مدیریت شود به عنوان نمونه ایران دارای توانمندیهایی همچون نفت و گاز، وسعت و جمعیت زیاد است از نظر امریکاییها اگر این تواناییها مدیریت نشوند باید با ایران دشمنی شود.
ایزدی با بیان اینکه تمام این اقدامات در راستای این است که کشورهای غرب آسیا از اسرائیل قدرتمندتر نشوند بیان کرد: قانونی تصویب شده که براساس آن دولت امریکا مجبور است که به کشورهایی که در غرب آسیا هستند اجازه ندهد از اسرائیل قدرتمندتر شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: واقعیت این است که از نظر امریکاییها اسرائیل باید برتری کیفی نسبت به دیگر کشورها داشته باشد البته فرقی هم نمیکند که این کشور دوست اسرائیل بوده و یا اینکه با این کشور دشمن باشد.
وی اضافه کرد: با این اوصاف تنها راهی که هست این است که ایران باید از اسرائیل ضعیفتر شود بنابراین برای اینکه این مهم تحقق یابد باید تحریم شود و تحت فشار قرار بگیرد.
ایزدی بابیان اینکه کشورهایی مانند مصر و ترکیه و عربستان و اردن نیز که با اسرائیل دوست هستند امروز وضعیت خوبی ندارند اظهار کرد: نتیجهای که باید بگیریم این است که در گام اول باید وضعیت موجود را درک کنیم و در حوزه سیاست خارجی خود را به روز کنیم. متاسفانه برخیها هنوز فکر میکنند که امریکا کدخداست و این در حالی است که خود آنها اعتراف کرده و میگویند تا سال ۲۰۳۰ یک دنیای چند قطبی داریم و این معنیش این است که خودشان هم قبول دارند دیگر کد خدا نیستند اما نمیدانیم چرا دوستان ما در کشور اصرار میکنند امریکا کدخداست.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید براینکه باشناختی که از سیاست خارجی امریکا و نظریههای مربوط به سیاست خارجی داریم رابطه ایران و این کشور هیچ وقت درست شدنی نیست گفت: با این اوصاف تنها راه ما قدرتمند شدن کشور است و این موضوعی است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید کردهاند.
وی گفت: برخیها میگویند که چین با امریکا ساخت و پیشرفت کرد اما مسئله این است که ما با چین دو تفاوت داریم تفاوت اول اینکه چین در هنگام تفاهم با امریکا بمب اتمی داشت و قدرت نظامی آنها در سطح بالایی بود و به همین دلیل امریکا با آنها تفاهم سیاسی کرد و تفاوت دوم ما با چین بحث اسرائیل است واقعیت این است که رابطه چینیها با اسرائیلیها خوب است از طرفی فاصله آنها با رژیم صهیونیستی دور است.
ایزدی بیان کرد: واقعیت این است که برخی از امریکاییها دولت این کشور را نقد میکنند که چرا باید تکنولوژی نظامی خود را به اسرائیل بدهد و بعد اسرائیل این تکنولوژی را به چینیها بفروشد.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: چون رابطه با امریکا درست نمیشود اول باید خودمان را توانمند کنیم به عنوان نمونه از نظر کارشناس امریکا در کشور با کمبود مواجه هستیم و البته نمیدانیم که چه کسی باید این کمبود را برطرف کند. واقعیت این است که اگر ما از حیث برخورداری از کارشناس امریکا با کمبود مواجه نبودیم شاید در توافق نامه هستهای وضعیتمان بهتر بود.
وی گفت: ما نسبت به امریکا نیاز به یک هیئت اندیشه ورز داریم و قابلیت راه اندازی این هیئت در بسیج اساتید وجود دارد.