به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد اطلاعرسانی رویدادهای ترویج کتابخوان، «علیاصغر سیدآبادی» دبیر انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با اعلام این خبر گفت: با توجه به اینکه حدود ۱۰۰ شهر در رقابت انتخاب پایتخت کتاب ایران شرکت کردند و رقابت بین آنها بسیار نزدیک است، لازم بود علاوهبر انتخاب یک شهر بهعنوان پایتخت کتاب ایران، از شهرهایی که حضور فعالانهتر و کیفیتر دارند، به نحوی تقدیر شود.
وی افزود: شرط انتخاب شهرها حضور در رقابت پایتخت کتاب ایران است. شهرهایی که پروندهشان را با امضای شهردار و رئیس ادارۀ فرهنگ و ارشاد اسلامی به دبیرخانه ارسال کرده باشند، برای انتخاب شهر دوستدار کتاب مورد داوری قرار خواهند گرفت.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی همچنین گفت: با این حال انتخاب شهرهای دوستدار کتاب دراستانها به این معنی نیست که لزوماً در هر استان یک شهر انتخاب شود. شهرهای برگزیده تنها در صورتی انتخاب خواهند شد که حداقل امتیازها را در مقایسه با شهرهای دیگر کشور به دست آورده باشد.
سیدآبادی افزود: از شهرهایی که بهعنوان شهر دوستدار کتاب انتخاب شوند، پیش از معرفی پایتخت کتاب ایران، در مراسمی تقدیر خواهد شد.
در این جلسه که با حضور اعضای شورای هماهنگی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی برگزار شد، نمایندگان کانونهای فرهنگی- هنری مساجد، نهاد کتابخانههای عمومی، مرکز مطالعات برنامهریزی شهری و روستایی وزارت کشور، اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان و انجمن کتابداری ایران حضور پیدا کردند و دربارۀ برنامهریزیهای خود برای برگزاری جشنوارههای انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب، سخن گفتند.
سومین دورهی جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب، اسفند ماه جاری برگزیدگان خود را معرفی خواهند کرد.