به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رضا سراج امروز در گردهمایی انقلابیون جوان که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه ازاد مشهد در این دانشگاه برگزار شد، با بیان این مطلب که انقلاب اسلامی به دوره سرنوشت سازی رسیده است و در دورن خود با دو جریان انقلابی و غیر انقلابی و غربگرا مواجه است، گفت: جریان غیر انقلابی و غربگرا گفتمان و راهبردی دارد که شناخت این راهبرد، عزم نیروهای انقلابی را برای تاکید بر هویت دینی انقلاب اسلامی ایران جزمتر میکند.
وی ادامه داد: جریان غیر انقلابی معتقد است که راه پیشرفت از طریق تعامل با آمریکا میگذرد و برای رسیدن با آن باید اعتماد سازی کرد.
این کارشناس سیاسی بیان داشت: برجام و مذاکرات هستهای نشان داد این راهبرد، راهبری ناکارآمد و اشتباه است؛ چراکه علیرغم اینکه در مذاکرات مزیتهای انقلاب روی میز گذاشته شد نه تنها آمریکاییها به ما اعتماد نکردند که مطالبات آنان از ما بیشتر شد.
سراج در ادامه به اظهارات وزیر خارجه آمریکا اشاره و تصریح کرد: این اظهارات نشان میدهد که مذاکرات نه برای امنیت ملی و نه برای حفظ استقلال کارساز نبوده است، بنابراین جریان انقلابی با تاکید بر هویت دینی و انقلابی جمهوری اسلامی باید رویکرد به درون را مد نظر قرار دهند.
وی اضافه کرد: جریان غیر انقلابی غربگرا با این شعار که تحریمها باید لغو شود به پای میز مذاکره رفتند و به گفته آنان قرار بود داراییهای ایران داده شود و تحریمها لغو شود و تحریمهای جدید علیه ایران تصویب نشود که متاسفانه علیرغم تمامی این وعدهها، هیچ نتیجهای در مذاکرات عاید ملت ایران نشد.
برجام مکانیسمی برای متعادل کردن ایران بود نه گشایش اقتصادی
این کارشناس سیاسی برجام را مکانیسمی برای متعادل کردن ایران دانست و نه گشایش اقتصادی، خاطرنشان کرد: آمریکا بر اساس سند بالا دستی که دارد میگوید رفتار ایران باید بر اساس چهار نُرم متعادل شود تا جمهوری اسلامی به قبل از انقلاب باز گردد.
سراج افزود: ایران بپذیرد کشور هستهای و کشور برتر منطقه نباشد، به مقاومت کمک نکند و هندسه سیاسی منطقه را تغییر ندهد و از نظر آمریکا مذاکره باید این چهار نُرم را پیاده سازی کند.
وی با بیان این مطلب که انتظار آمریکا این است که بخشی از این مسیر توسط اوباما طی شد و بخشی دیگر باید توسط دولت جدید پیموده شود، خاطرنشان کرد: این نُرمها توسط دو حلقه میانجی نایاک در آمریکا و نیویورکیها در ایران به یک نقشه راه تبدیل شد.
جامعه ایران را برجامیزه کردند
این کارشناس سیاسی با تاکید بر این مطلب که متاسفانه جامعه طی یک برنامه برجامیزه شد، ادامه داد: بر اساس این نقشه راه جمهوری اسلامی باید سه مرحله را پشت سر بگذارد به این معنا که رفتار خصمانه خود را کنار بگذارد و اغنا شود، نُرمهای چهار گانه را بپیماید تا پس از هشت سال تعامل بین ایران و آمریکا ایجاد میشود.
سراج گفت: طبق این نقشه راه باید به قرارداد 1360 الجزایر بین ایران و آمریکا باز میگشتیم و متاسفانه آقایان تصور کردند که چنانچه سخاوتمندانه به آمریکاییها اعتماد کنند، داراییهای ایران آزاد می شود و آنان خواهند توانست این داراییها را برای گشایش اقتصاد ایران به کار گیرند.
وی یادآور شد: طبق قرارداد 1360 الجزایر قرار بود داراییهای ایران آزاد شود و آمریکا در ایران مداخله نکند حال اینکه نه تنها داراییها آزاد نشد که کودتاهایی را در ایران رقم زدند.
این کارشناسی مسائل سیاسی اضافه کرد: مسئولان گفتند که پس از برجام خواهیم توانست هواپیمای نو وارد کشور کنیم؛ اما امروز طبق قانون داماتو ما نمیتوانیم هواپیمای نو و حتی هواپیمای کارکرده کمتر از 10 سال خریداری کنیم و این هواپیمایی را هم که به ایران دادهاند یک هواپیمای مرجوعی است.
آنچه که به ما برتری میدهد قدرت دفاعی است
سراج در ادامه سخنان خود گفت: آنچه که به ما برتری میدهد قدرت دفاعی ماست تا جایی که امروز ایران به چهارمین قدرت دفاعی دنیا تبدیل شده و موشکهای بالستیکی ایران میتواند اهداف اسرائیل و آمریکا را آماج قرار دهد و اسرائیلیها در مقابل این توانمندی ایران، سامانهای موشکی را به کمک آمریکا در دست دارد که برای دست یافتن به آن نیازمند زمان است.
این کارشناس سیاسی بر آسیب پذیری اسرائیل تاکید و تصریح کرد: سید حسن نصر الله اعلام کرد ما حیفا و بعد از حیفا را خواهیم زد که این کار را هم کرد و اسرائیل دست به دامن شورای امنیت شد و شورای امنیت اسرائیل را نجات داد.
سراج در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که بناست مانند موضوع هستهای، مزیتهای موشکی ایران را روی میز بگذارند، بیان داشت: ماموریت اوباما این بود که مسئله هستهای را به عقب برگرداند، ریسک سرمایه گذاری در ایران را بالا نگاه دارند و ایران را محتاح مذاکره نگاه دارد و تحریمها همچنان برقرار بماند تا پس از آن وظیفه دولت جدید آمریکا کار خود را شروع کند.
وی با یادآوری این مطلب که امروز ترامپ دست بالا میگیرد تا ایران شرایط اصلاح برجام را بپذیرد تا مسئله موشکی روی میز بیاید، گفت: بعد از این دو راهبرد آمریکا به دنبال این است که ایران به دنبال تغییر هندسه سیاسی منطقه نباشد به این معنا که مکانیسم محو اسرائیل و برگزاری رفراندوم در فلسطین را دنبال نکند.
این کارشناس مسائل سیاسی بار دیگر بر تاکید بر این مطلب که برجام مکانیسم گشایس اقتصادی نیست و با طرح این پرسش که آیا جریان انقلابی باید نظارهگر باشند؟، گفت: جریان انقلابی باید از جریان غربگرا سوال کنند که مگر نگفتید در روز اجرای توافق همه تحریمها لغو خواهد شد پس چه شد؟، چنانچه از سر ساده انگاری این سخن را گفتید که باید عذرخواهی کنید و یا چنانچه تصویر سازی نادرست کردید که عذرخواهی به تنها کفایت نمیکند.
سراج خطاب به دلتمردان تاکید کرد: مگر بنا نبود در پسا برجام گشایشهای روزانه صورت گیرد، یکی از این گشایشها را نشان دهید.
اجازه ندهند برخی در آستانه انتخابات سراب بسازند و بگویند آب است
وی بر نقش جوان انقلابی در این دوره تاکید و تصریح کرد: نباید اجازه دهید که در آستانه انتخابات سراب بسازند و به مردم بگویند آب است و گشایش سازی صوری انجام دهند.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: غربیها عنوان کردند ما باید با گشایش نمایی به جریان غربگرا در ایران کمک کنیم تا نتیجه انتخابات آنگونه که ما میخواهیم رقم خورد.
سراج در ادامه خطاب به دولت گفت: از این همه رفت و آمد و صرف صبحانههای خاویاری چه چیز نصیب ایران شد؟، اینها میخواهند با این رفت و آمدها گشایش صوری به مردم نشان دهند.
وی ادامه داد: جوان انقلابی باید به جریان غیر انقلابی و مردم بگوید ایده اصلی جریان غیر انقلابی با شکست مواجه شده است. این ایده بنا بود که با اعتمادسازی برای غربیها راه سرمایه گذاری خارجی در ایران را هموار کند و برآورد اینها این بود که با ورود هر یک میلیارد سرمایه خارجی در ایران، 100 هزار شغل در ایران ایجاد میشود و تصور میکردند که حدود سه میلیون و 600 هزار شغل از محل ورود سرمایه خارجی ایجاد خواهد شد.
این کارشناس سیاسی در پایان بیان کرد: ایده وابسته ایده شکست خورده است. باید به درون بازگردیم و وظیفه جوان انقلابی تبیین این مسئله برای مردم است.