به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در جلسه صبح امروز خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبریک دهه فجر و ابراز امیدواری برای ادامه راه امام و شهدای انقلاب به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
امیدواریم تفاهمات حاصل شده به دست آمده از اجلاس مسکو در روند تثبیت آتش بس موثر باشد
وی در خصوص سفر نماینده روسیه به ایران و آخرین مذاکرات در خصوص مسئله سوریه گفت: این سفر در ادامه رایزنی های مستمر و منظم بین ما و روسیه طی دوران اخیر به ویژه در خصوص سوریه وجود دارد.
قاسمی افزود: آخرین تحولات سوریه در دیداری که دیروز انجام شد مورد بررسی قرار گرفت و تفاهماتی به دست آمد که امیدواریم این تفاهمات در انسجام به دست آمده از اجلاس مسکو موثر باشد و سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در مسیر آغاز شده به خوبی پیش روند و در جهت ثبت آتش بس کمک و تاثیر بیشتری داشته باشیم.
قاسمی درخصوص تغییر مواضع ایران در قبال سوریه نیز گفت: مواضع ایران در قبال سوریه تغییری نداشته و نخواهد داشت، در مورد اجلاس ژنو نیز باید گفت هنوز تا زمان برگزاری این اجلاس پیش بینی دقیقی نمی کنم اما باید منتظر ماند و قطعا با توجه به شرایط پیش رو تصمیمات درست و مقتضی را اتخاذ کرد. به هر حال در مورد سوریه سرنوشت این کشور را مردم این کشور تعیین می کنند و ما نیز از تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه دفاع خواهیم کرد.
**سخنان مقامات امریکایی تازگی ندارد/ بیش از سه دهه از این سخنان شنیده ایم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه ظاهرا سیاست دولت جدید امریکا براین اساس است که به دنبال عصبانی کردن جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی است آن چه به بحث موشکی و مسائل داخلی ایران مربوط می شود به دولت و حاکمیت ایران برمی گردد و ما در مورد مسائل داخلی کشور خود نیاز به مشورت با کسی نداریم.
وی با اشاره به اینکه دولت امریکا با استقرار کامل در جایگاه حاکمه این کشور فاصله زیادی دارد گفت: در شرایط فعلی دولت به صورت مستقروجود ندارد و سخنان گهگاه ضد و نقیضی به گوش می خورد این صحبت ها گاها تهدید آمیز است و ما از آن چه امروز از طرف امریکایی ها می شنویم تعجب نمی کنیم.
قاسمی ادامه داد: جمهوری اسلامی بیش از سه دهه از این دست سخنان شنیده است اما واقعیت خود را در زمان مناسب نشان می دهد از این رو ما منتظریم وضعیت قدری جلوتر رود تا ارزیابی دقیق تری نسبت به دولت امریکا داشته باشیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: به نظر می رسد باید صبر کرد و خیلی عجولانه صحبت نکرد.
**قراردادن برخی موسسات امریکایی در لیست تحریم از جمله اقدامات متقابل جمهوری اسلامی در برابر امریکا خواهد بود
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی براینکه اقدام متقابل جمهوری اسلامی در خصوص تحریمهای جدید امریکا چه خواهد بود گفت: ما در خصوص اقدامات غلط امریکایی ها برخی اقدامات را عملیاتی کردیم از جمله این که بتوانیم برخی از موسسات و شرکت هایی که امریکایی هستند و در کمک به تروریست های منطقه از جمله داعش و سرکوب کردن مردم مظلوم منطقه و فلسطین در کنار رژیم صهیونیستی فعالیت می کردند در لیست تحریم قرار دهیم و این موضوع در حال بررسی است و مراحل پایانی خود را طی می کند و به زودی لیستی از این افراد و شرکت ها منتشر خواهیم کرد.
قاسمی در خصوص سفرهای اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه و هم چنین دیدار با نخست وزیر انگلستان نیز گفت: رژیم صهیونیستی به دنبال آرزوهای زیادی بوده است و در هر برهه ای از زمان پیروزی جمهوری اسلامی تلاش خود را انجام داده و برهمین اساس احساس می کند فرصتی به وجود آمده و به دنبال ایجاد یک ائتلاف است اما من تصور نمی کنم خیالات خام مقامات رژیم صهیونیستی عملیاتی شود و آرزوی تشکیل ائتلاف بر ضد ایران آرزویی است که محقق نخواهد شد.
**تلاش های رژیم صهیونیستی در منطقه نتیجه ای جز آب در هاونگ کوبیدن ندارد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: زیرا در سایر کشورها عقلای قم زیادند و در نهایت با خردورزی بیشتری ضمن بررسی جایگاه ایران و جهان اسلام و هم چنین جایگاه ناچیز رژیم صهیونیستی در منطقه تصمیم گیری خواهند کرد اما همواره این تلاش ها از طرف رژیم صهیونیستی وجود داشته است اما در حقیقت آن چه در عمل هویدا خواهد شد نتیجه ای جز آب در هاونگ کوبیدن ندارد.
**لندن در شرایط فعلی گرایشی به کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس دارد
وی هم چنین در خصوص دیدار ترازامی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اینکه آیا ممکن است انگلیس نیز از حمایت از برجام دست بردارد گفت: خانم ترازا می مواضع غلط و نابه جایی در سفر به بحرین داشتند و ما هم اعتراض سیاسی و دیپلماتیک خود را ابراز کردیم.
قاسمی افزود: جمهوری اسلامی معتقد است این نوع برخوردها غیرواقع بینانه و تحت شرایط خاص است و بعید می دانم انگلیس در دراز مدت قادر باشد در چارچوب این نوع اقدامات عمل کند، شرایطی که انگلیس داشت نهایتا لندن را مجبور کرد گرایشی ظاهر به درآمدهای نفتی کشورهای حوزه خلیج فارس و هم چنین دولت جدید در ایالات متحده داشته باشد تا آن چرا که از دست داده مجددا احیا کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص آخرین وضعیت بازگشایی سفارت کانادا نیز گفت: تحول خاصی در روند تاسیس دفاتر حفاظت منافع دو کشور رخ نداده است و ما هنوز در وضع پیش به سر می بریم و منتظریم ببینیم این وضع به کجا خواهد رسید البته امیدواریم شرایط هر چه زودتر به نفع مردم دو کشور تغییر کند تا افراد مقیم در هر دو کشور با اوضاع بهتری بتوانند شرایط سفر خود را سروسامان دهند.
مانور نظامی فرانسه در آب های بحرین قابل دفاع نیست
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه هم زمانی مانورهای نظامی فرانسه در منطقه با سفر وزیر خارجه این کشور به ایران چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد و چرا جمهوری اسلامی در این خصوص موضع سرسختانه ای اتخاذ نکرد؟ گفت: ما علاقه مندیم خلیج فارس منطقه ای امن و با ثبات باشد.
قاسمی تصریح کرد: مانورهایی که شما به آن اشاره کردید در آب های بحرین بوده و هم زمانی با سفر وزیر امور خارجه فرانسه به ایران نیز از این جهت بود که سفر وزیر از قبل تعیین شده بود اما انجام این مانور نیز قابل سرزنش است و به هیچ عنوان قابل دفاع نمی باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: جمهوری اسلامی با حساسیت ویژه ای تحرکات منطقه را دنبال می کند.
وی در خصوص دخالت های ایالات متحده در مورد آزمایش های موشکی جمهوری اسلامی نیز گفت: در مورد بحث موشکی یادآوری می کنم که ما در بحث دفاع از کشور و اقداماتی که مصلحت می دانیم برای حفظ منافع و کیان کشور انجام دهیم بدون در نظر گرفتن توصیه ها و نگاه به بیرون اقدامات مقتضی را انجام خواهیم داد و براساس مصالح خود عمل می کنیم و هیچ کشور دیگری نه حق آن را دارد و نه اجازه آن را دارد که در مسائل مربوط به مصلحت ایران دخالت کند.
قاسمی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در هشت سال دفاع مقدس و برخی تحولات دیگر خاطره خوشی ندارد، گفت: از این رو ما نمی توانیم دفاع از کشور را در انتظار اجازه دیگران قرار دهیم و تصمیمات ما براساس منافع مردم صورت می گیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یکی از شعارهایی که مردم ایران به خاطر آن انقلاب کردند را بحث استقلال ملت عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس این رسالت ما با تمام توان از استقلالی که ثمره خون شهداست دفاع خواهیم کرد لذا در بحث مسائل دفاعی که بنا نیست از آنها استفاده ابزاری کنیم براساس زمان بندی و مصالح کشور عمل خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به شناختی که ما از دولت های گذشته و فعلی آمریکا داریم نیاز به محک زدن وجود ندارد و کار رئیس جمهور جدید آمریکا از محک زدن گذشته است. ترامپ و معاونین وی در روزهای اخیر در خصوص مسائل مختلف جهان از جمله مسائل مکزیک تا مسائل مربوط به سازمان ملل نظرات ریز و درشتی دادند و این نظرات بر همه آشکار است.
قاسمی تصریح کرد: با این حساب جمهوری اسلامی نیازی به محک زدن دولت جدید آمریکا ندارد چون شناخت عمیقی از طرف مقابل دارد و بر این اساس جمهوری اسلامی بر مبنای سیاست ها و برنامه ریزی های خود عمل می کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما پیش از این نیز از بدعهدی آمریکایی ها سخن گفته ایم و اظهارات ترامپ طی دوران رقابت انتخاباتی این فرد نیز علائم خوبی در خصوص برجام ارسال نکرد و وی بارها عنوان کرده است که برجام سند ننگینی برای ملت آمریکاست و اینکه تیم مذاکره کننده ایرانی با ظرافت خاصی کلاه بر سر هیئت آمریکایی گذاشته است و براساس این روند و این نوع عملکرد دولت قبلی در آمریکا را به شدت شماتت می کند که آنها منافع بسیاری را از دست داده اند.
وی تصریح کرد: اینکه آیا ترامپ می تواند برجام را نادیده بگیرد یا خیر بنده تصور می کنم این بحث درستی نیست چون برجام یک مذاکره چند جانبه بین ایران و کشورهای اروپایی است و قطعنامه های در این خصوص نیز در سازمان ملل منتشر شده است البته طبیعی است رئیس جمهور آمریکا که در مدت کوتاه به حکومت رسیدن برای تمام نقاط جهان نظر می دهد در خصوص این مطلب با اهمیت نیز صحبت کند اما اینکه تصمیمات دولت آمریکا چه باشد و چه طور به منصه ظهور برسد باید صبر کرد و در خوش بینانه ترین حالت، زمان به هیئت حاکمه آمریکا کمک خواهد کرد تا به این آگاهی برسند که نهایتا پاره کردن برجام کاری به مصلحت آنها و جهان نیست.
پرونده حاج احمدی متوسلیان مفتوح است
قاسمی در خصوص پیگیری وزارت خارجه در مورد حاج احمد متوسلیان نیز گفت: پرونده نام برده مفتوح است و در مقاطع و ظرفیت های لازم پیگیری می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان این نشست خبری در خصوص روابط ایران و آذربایجان نیز گفت: روابط ایران و آذربایجان روابطی عمیق است اما متاسفانه برخی شیطنت ها در مسیر خلل در روابط ایجاد می شود تا مشکلاتی را در روابط دو کشور ایجاد کند اما روابط ما دوستانه، عمیق و حسنه است.