به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری «نووستی» روسیه در گزارشی تحلیلی نوشته است: پیش نویس طرح کمیته دفاعی آمریکا که در چارچوب آن مبلغ 150 میلیون دلار برای حمایت نظامی از ارتش اوکراین در نظر گرفته شده است، از سوی کمیته تخصیص مجلس نمایندگان کنگره آمریکا تهیه شده است. این پول می بایست برای آموزش و خرید مهمات، تسلیحات دفاعی پرنده و همچنین تجهیزات لجستیکی و اطلاعاتی به منظور حمایت از ارتش و نیروهای امنیت ملی اوکراین صرف شود. این پیش نویس در ابتدا در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا بررسی می شود. این طرح انتظار می رود همین هفته از سوی کنگره مورد تایید قرار بگیرد و بعد از آن می تواند از سوی "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری این کشور تایید و یا رد شود.
هرچند طرح بودجه دفاعی آمریکا کاهش حجم کمکهای نظامی به دولت اوکراین به نصف را در نظر گرفته (در سال 2016 بودجه آمریکا حدود 300 میلیون دلار در این زمینه اختصاص داده بود)، ولی نمایندگان کنگره آمریکا قصد دارند امکان دستیابی ارتش اوکراین به سلاحهای پرنده را برای مقامات کی یف فراهم کنند. این مهمترین نکته در این طرح است. در صورت تایید این طرح، این پول می بایست تا پایان سال مالی 2017 برای رسدین به این هدف صرف شده باشد.
تغییر در روند اوضاع شرق اوکراین
سال گذشته نیز در کنگره طرحی برای در اختیار مقامات کی یف قرار دادن «تسلیحات پرنده» مطرح شده بود، ولی حمایت کافی را بدست نیاورد. تا به امروز کمک نظامی دولت آمریکا به اوکراین تنها شامل تجهیزات و یونیفرم نظامی بود. بنابراین این طرح بسیار نگران کننده است. ظاهرا سیاستمداران باهوش آمریکایی می خواهند وارد مرحله تازه ای از تاریخ شوند.
بخش خاصی از طرح کمیته دفاعی آمریکا نشان می دهد که هزینه در اختیار دولت اوکراین قرار داده شده نباید صرف خرید سامانه های موشکی دفاع ضد هوایی قابل حمل شوند. ولی با 150 میلیون دلار می توان بجای آن برای مثال بیش از 900 مجموعه موشکهای ضد تانک جدیدی که در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد، خریداری شود.
کارشناسان خارجی بر این عقیده هستند که تحویل تسلیحات نظامی جدید به اوکراین، می تواند روند اوضاع در منطقه دونباس (شرق و جنوب اوکراین) را بطور اساسی تغییر دهد.
تندوریان آمریکایی شرایط را برای اقدام مناسب دیدند
پیدا شدن این طرح کمیته دفاعی آمریکا تصادفی نیست. پیش از این "باراک اوباما" رئیس جمهوری سابق آمریکا مانع از تلاش نیروهای تندرو در واشنگتن برای دامن زدن به بی ثباتی بیشتر اوضاع در اوکراین شده بود. ولی اکنون این نیروها از حمایت "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری جدید آمریکا بهره مند شده و در تیم رهبری وی راه یافته اند. "جیمز ماتیس" و "هربرت مک مستر" از جمله اعضای تیم ترامپ هستند که اصلا تلاش نمی کنند مواضع ضدروسی و طرحهای خود برای مقابله با این کشور را پنهان کنند.
"جان مک کین" رئیس کمیته امور نیروهای مسلح در سنای آمریکا در اوایل ماه فوریه به رئیس جمهور ترامپ پیشنهاد کرده بود تا «تسلیحات پرنده» برای کمک به دفاع از خاک خود در اختیار دولت اوکراین قرار داده شود، برای اینکه روسیه و جدایی طلبان مورد حمایت آن، توافقات مینسک برای حل و فصل اوضاع را مکررا نقض می کنند.
"رکس تیلرسون" نامزد پست وزارت امور خارجه آمریکا نیز در جلسه شنود مجلس سنا برای تایید نامزدی خود، از نظریه مک کین برای مجوز ارسال تسلیحات پرنده برای دولت اوکراین حمایت کرده و روسیه را تهدیدی برای امنیت آمریکا نامیده بود.
در تاریخ 15 فوریه مقامات بلندپایه پنتاگون مذاکراتی با "پاول کلیمکین" وزیر امور خارجه اوکراین انجام دادند که در جریان آن مقامات آمریکایی قول افزایش کمکهای واشنگتن به نیروهای مسلح اوکراین را به وی دادند.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز در تاریخ 26 فوریه با متهم کردن مبارزین دونباس به تشدید وخامت اوضاع، بار دیگر تلاش کرد تا از اوکراین بعنوان ابزاری در دست واشنگتن برای کنترل اوضاع جهانی استفاده کند.
"دنیل کوتس" نامزد پست مدیر سرویس اطلاعات ملی آمریکا نیز معتقد است که روسیه به همراه چین و کره شمالی، اصلی ترین چالشهای پیش روی واشنگتن هستند. بدین ترتیب ترامپ در میان افرادی دارای تمایلات تند و ضدروسی قرار دارد که پیش بینی آغاز دور تازهای از مسابقه تسلیحاتی، چندان دور از ذهن نیست.
افزایش تهدیدات نظامی علیه روسیه
در آمریکا هر رئیس جمهوری نمی تواند از فشار سیستماتیک «نیروهای تندور» و لابی صنایع دفاعی این کشور جان سالم بدر برده و بتواند عقل سلیم و دانش و خونسردی را در تصمیم گیریها در عرصه سیاست خارجی حفظ کند. روزنامه «نیویورک تایمز» هم در راستای همین نظریه سخنرانی 28 ترامپ در کنگره آمریکا را «سخنرانی آشتی جویانهای که در آن کلمه «ما» بر لغت «من» به نسبت سه به یک غلبه داشت»، ارزیابی کرد.
این در حالی است که در آمریکا «دور تازه شکاری» آغاز شده که از هم اکنون طرفداران با نفوذ رئیس جمهوری، از جمله مایکل فلین و جف سشنس را از سمتهای خود برکنار کرده و حتی ممکن است هدف بعدی این شکار شخص دونالد ترامپ باشد.
واضح است که تعداد سیاستمداران و نظامیان جنگ افروز در آمریکا بسیار زیاد است و ترامپ حق انتخاب زیادی ندارد. بنابراین بسیار محتمل است که او پیش نویس قانون تحویل تسلیحات پرنده به دولت اوکراین را امضاء کند. و این اقدام آغازی برای دور جدید جنگ داخلی در شرق اوکراین خواهد بود. ترامپ نیز صحبتهای زیادی در این مورد داشته است.
مشخص است که وعده های انتخاباتی همیشه هم به تصمیمات دولتی منجر نمی شوند. منافع اقتصادی آمریکا و راهکار طویل المدت برای «گسترش قدرت بازدارندگی» این امکان را به ترامپ نمی دهد که در صورت تمایل هم تغییرات اساسی در عرصه سیاسی و نظامی آمریکا بوجود آورد. و این امر آغاز گسترش تهدیدات نظامی در جهان را غیرقابل اجتناب خواهد کرد.