به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، در حالی که دادگاه قانون اساسی کره جنوبی روز جمعه رای به برکناری پارک گئون هائه رئیس جمهور این کشور به دلیل دست داشتن در پرونده فساد مالی داده است، ارتش آمریکا اعلام کرده است که طرح خود برای استقرار سامانه دفاع موشکی تاد در کره جنوبی را پیش خواهد برد، این مساله از بحران سیاسی در سئول مجزا است.
آمریکا از سه شنبه گذشته استقرار سامانه دفاع موشکی تاد در کره جنوبی را در واکنش به آزمایش های موشکی و هستهای کره شمالی آغاز کرده است.
نامزدهایی که قرار است در انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی شرکت کنند، دیدگاه های متفاوتی درباره سامانه دفاع موشکی تاد دارند.
یکی از نامزدهای اصلی و مخالف دولت کره جنوبی، خواستار بازنگری در این طرح شده و یک نامزد دیگر نیز اخیرا به یک رسانه چینی گفته است که استقرار سامانه تاد باید به طور کامل متوقف شود.
جف دیویس سخنگوی پنتاگون تاکید کرده است که "سامانه دفاع موشکی مساله ای است که قبلا بین دو کشور تصمیم گیری درباره آن انجام شده و برای مقابله با تهدید کره شمالی کاملا توجیه پذیر است. رهبران کشورها در طول زمان تغییر می کنند. این چیز جدیدی نیست. "
وی افزود: ما با جمهوری کره به توافق رسیده ایم که این سامانه دفاع موشکی یک قابلیت است که آنها نیاز دارند. این چیزی است که از نظر نظامی واقعا لازم است. این توافق حاصل شده و ما متعهد به اجرای آن هستیم.
برخی تحلیلگران سیاسی و نظامی نیز بر این باورند که شانس بازنگری و توقف اجرای این طرح بسیار کم است. با توجه به افزایش تهدید موشکی و هستهای کره شمالی، بعید به نظر میرسد که دولت بعدی کره جنوبی نیز خواستار متوقف شدن اجرای این طرح شود.
فرماندهی اقیانوس آرام ارتش آمریکا اعلام کرده است که واشنگتن استقرار نخستین اجزاء سامانه دفاع موشکی تاد در کره جنوبی را آغاز کرده است.
در حالی که آمریکا و کره جنوبی بارها اعلام کرده اند که هدف اصلی از استقرار سامانه های موشکی تاد، مقابله با تهدید موشکی کره شمالی است ولی چین مخالفت خود را با این اقدام سئول و واشنگتن اعلام کرده، سامانه ای که یک رادار بسیار قدرتمند دارد و قادر است تا عمق خاک چین نفوذ کند. چین استقرار این سامانه دفاع موشکی را تهدیدی برای امنیت خود میداند.