به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ شفیع آقامحمدیان مدیر اسبق مرکز گسترش سینما مستند و تجربی که چند دوره دبیری جشنواره «سینما حقیقت» را به عهده داشت و در حوزه سینمای مستند هم دستی بر دوربین داشته و در زمینه مدیریت فرهنگی فردی خبره است، در گفت وگو با خبرگزاری دانشجو گفت: «حقیقتا موضوع خوبی انتخاب شده و امروزه ما بیشتر از همیشه کمبود آثاری مرتبط با سبک زندگی اسلامی-ایرانی را مشاهده می کنیم و همین می تواند نکته ای مهم در فاصله به وجود آمده میان برخی افراد با نحوه زندگی اصیل ایرانی باشد.»
این کارشناس فرهنگی در پاسخ به این که نقش و جایگاه جشنواره «سما» در مبارزه با پدیده ناگوار «تهاجم فرهنگی» چگونه می باشد، عنوان کرد: «همانطور که بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری هم آمده لزوم مبارزه با تهاجم فرهنگی مساله ای اساسی در عرصه فرهنگی است. می دانیم که دشمنان فرهنگ این سرزمین، صدها کانال تلویزیونی را با زبان فارسی راه اندازی کردند و انواع سریال های زشت و مغایر با ارزش های دینی و عرفی ایرانیان در این شبکه ها پخش می شود و ما باید بتوانیم آثاری داشته باشیم که با این نوع بی فرهنگی مبارزه کند. متاسفانه عمده هنرمندان ما با برچسب روشنفکری گرایش به این چنین آثاری دارند و در برخی از آثار تولیدی سینمای ایران هم این گرایش به غرب را می توان دید. از این جهت برپایی جشنواره «سما» نیاز امروز جامعه ما است تا بتوان به سمت تولید و انتخاب آثاری رفت که توجه ویژه ای به سبک زندگی اسلامی-ایرانی داشته باشند.» وی ادامه داد: «لازم است تا نسل جدید فیلمسازان به همراه فیلمسازان متعهد قدیمی بتوانند به تولید آثاری بپردازند که نشان دهنده دین و آئین و فرهنگ ما باشد و هر چه بیشتر مخاطب را با سبک زندگی درستی که می تواند انسان را به سعادت برساند، آشنا نماید. حالا این آشنایی می تواند از طریق قلم و نگارش فیلمنامه باشد و یا از طریق دوربین باشد و با خلق آثار مستند و کوتاه و داستانی حاصل شود.»
شفیع آقامحمدیان در پاسخ به این که میزان تاثیر جشنواره «سما» در 2 دوره از برگزاری اش چگونه بود، عنوان کرد: « ضرورت برگزاری جشنواره «سما» کاملا احساس می شود. البته هر جشنواره ای باید چندین دوره برگزار شود تا بتواند تاثیر خود را بر جامعه ایرانی و سینمایی ایفا کند و این جشنواره هم نیاز به زمان دارد و به نظرم با توجه به راهی که انتخاب کرده می توان آینده بسیار خوبی را برای «سما» درنظر گرفت. متاسفانه برخی از جشنواره ها بعد از چند دوره از برگزاری نابود شدند اما جشنواره «سما» نشان داد که برنامه ای بلندمدت دارد و خیلی جدی جلو آمده است.»
این مدیر سینمایی افزود: «جشنواره «سما» باید بتواند برای نویسندگان و سینماگران ما الگوهای درستی را معرفی کند و برای سینمای ایران جهت دهی داشته باشد. انتظار از چنین جشنواره ای زیاد است و به نظرم جشنواره «سما» می تواند در بلندمدت تاثیرات بسیار زیادی برای مخاطب داشته باشد.»
شفیع آقامحمدیان افزود: «من زمانی که مسئولیت مرکز گسترش سینما مستند و تجربی را به عهده داشتم، جشنواره ای با عنوان «میلاد سرخ» را راه اندازی کردم که درباره موضوعات اعتقادی بود و به دنبال ترویج سبک زندگی و فرهنگ ائمه اطهار(ع) بودیم اما متاسفانه با روی کار آمدن مدیر بعدی این جشنواره دیگر ادامه پیدا نکرد. از این جهت من امیدوارم جشنواره «سما» به طور مداوم راهش را ادامه دهد و با یک سیاستگذاری مناسب و بلندمدت فرهنگی بتواند از هرگونه گزندی دور شود. الحمدالله 2 دوره از برگزاری جشنواره تاثیرگذار بوده و امیدوارم در سومین دوره جشنواره «سما» هم آثار بسیار خوبی را تماشا کنیم.»
عضو اسبق تیم مدیریتی سینمای ایران درباره نقش هنرمندان در بازآفرینی شکوه سبک زندگی گفت: «هنرمندان باید بتوانند به سمت موضوعات مورد توجه مردم بروند و به دنبال تقلید از آثار غربی نباشند. البته فیلمسازان جوان نیاز به راهکار دارند که جشنواره «سما» می تواند آن را در اختیارشان قرار دهد. از این جهت جشنواره «سما» می تواند جزو رویدادهای مهم فرهنگی ما شود و تاثیرات بسیار مطلوبی به همراه داشته باشد.»
سومین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه سما با موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی در تاریخ 26-30 فروردین ماه در سینما فلسطین تهران برگزار می شود.