به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مالکوم ترنبول' نخست وزیر استرالیا روز یکشنبه برای سفری چهار روزه وارد دهلی نو پایتخت هند شد.
نخست وزیر هند در پایان نشست دو جانبه با همتای استرالیایی خود با تاکید بر تلاش برای حفظ صلح و ثبات در منطقه آسیا- اقیانوسیه تاکید کرد چالش هایی مانند تروریسم و امنیت سایبری نیازمند راه حل و استراتژی جهانی است.
نخست وزیر استرالیا نیز با اشاره به عزم این کشور برای گسترش روابط با هند تصریح کرد استرالیا امیدوار است که هرچه زودتر صادرات اورانیوم را به هند آغاز کند.
نخست وزیران هند و استرالیا همچنین با صدور بیانیه مشترکی بر آغاز هرچه سریعتر مذاکرات جامع اقتصادی وتجاری بین دو کشور تاکید کردند.
'مالکوم ترنبول' نخست وزیر استرالیا همچنین صبح روز دوشنبه در دیدار با 'سوشما سواراج' وزیر خارجه هند در خصوص روابط دوجانبه و منطقه گفت وگو کرد.
یک مقام ارشد در وزارت امور خارجه هند گفت: در این دیدار نگرانی هند در خصوص حمله به تعدادی از شهروندان هندی مقیم استرالیا مطرح شد.
مذاکرات جامع اقتصادی هند و استرالیا در سال 2011 میلادی آغاز شد. اما این گفت وگو ها تاکنون به دلیل مالیات بالای هند برای واردات محصولات کشاورزی و لبنی تاکنون به نتیجه ای نرسیده است.
استرالیا در سال 2014 میلادی توافقنامه ای برای فروش اورانیوم خام به هند با دهلی نو امضا کرد
اما این توافقنامه نیز با گذشت سه سال تاکنون عملی نشده است.
اگرچه شرکت های استرالیایی علاقه مند به حضور در بازار هسته ای هند هستند اما قوانین ایمنی هند سبب شده تا این شرکت ها برای حضور در این کشور تعلل داشته باشند.
قوانین ایمنی هند شامل مسوولیت هسته ای می شود.
قانون مسئولیت هسته ای هند، عرضه کنندگان خدمات هسته ای را مستقیما در صورت بروز حادثه هسته ای مسئول می داند، درحالی که کشورهایی مانند فرانسه و امریکا از هند خواسته اند که قوانین بین المللی را دنبال کند.
بر اساس قوانین بین المللی، در صورت بروز حادثه هسته ای، مسئولیت اولیه با کشور عامل است.
از آنجایی که تمام نیروگاه های هسته ای هند توسط شرکت دولتی انرژی هسته ای اداره می شود، اجرای قوانین بین المللی به این معنی است که در صورت بروز حادثه، دولت هند مسئول پرداخت هرگونه خسارت است.
یکی دیگر از بند های قانون مسئولیت هسته ای،بند مسئولیت نامحدود است که بر اساس آن شرکت های خارجی برای پیدا کردن شرکت های بیمه دچار مشکل می شوند.
استرالیا دارای 40 درصد از ذخایر اورانیوم جهان است و سالانه بیش از هفت هزار تن از این محصول را صادر می کند.