اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون وزیر علوم امروز در آیین تاسیس اولین منطقه ویژه علم و فناوری کشور در استان یزد که با حضور سیدحمید کلانتری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سید محمد میرمحمدی استاندار یزد و جمعی از مسئولان و مدیران مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی استان در تالار اندیشه استانداری یزد برگزار شد، با اشاره به مزین شدن امسال به نام سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از سوی مقام معظم رهبری، ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری را به یقیق حرکتی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی کلمه دانست.
وی اظهار کرد: مناطق ویژه علم و فناوری یکی از ارکان جدی اقتصاد مقاومتی برای تولید و اشتغال پایدار در کشور هستند و سایر استانهای کشور نیز همانند یزد باید به این سمت حرکت کنند.
احمدی با بیان این که اقتصاد سنتی امروزه در هیچ کجای جهان دوام نخواهد داشت، تصریح کرد: اگر سرمایههای عظیم امروز کشورمان مانند نفت، معادن، محصولاتی مانند فرش و پسته مبتنی بر علم و دانش نباشند، قطعاً رقبای اقتصادی کشورمان از ما پیشی خواهند گرفت و عرصه را خواهیم باخت.
وی با اشاره به یک دهه تاخیر در راهاندازی منطقه ویژه علم و فناوری یزد گفت: متاسفانه نبود مفهوم صحیحی از مناطق ویژه علم و فناوری در کشور و نبود شناخت در مورد اینکه این مناطق به صورت اکوسیستمی و منظومهای خواهند بود، منجر به این وقفه شد.
معاون وزیر علوم در این باره به مفاهیم واژههایی مانند SMART CITY و SMART ZOOM در دنیا، این واژهها را معادل مناطق ویژه علم و فناوری در کشورمان خواند و تصریح کرد: مناطق ویژه علم وفناوری باید همانند شهرهای هوشمند زایش فکری، خلاقیت، نظمدهی و ساماندهی را در خود داشته باشند.
احمدی ادامه داد: برخلاف برخی تصورهای غلط، مناطق ویژه علم و فناوری در موازات مناطق ویژه اقتصادی، پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها قرار ندارند، بلکه آنها را شامل میشوند و این مراکز و مناطق در واقع ابرازی برای فعالیت مناطق ویژه علوم و فناوری هستند.
دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری را در راستای تغییر یک پارادایم جهانی عنوان کرد و گفت: بر اساس این پارادایم، سرمایههای امروز کشورها دیگر شامل سرمایههای طبیعی و سنتی نیستند؛ بلکه سرمایههای علمی و نامشهود محسوب میشوند؛ به نحوی که 85 درصد سرمایه امروز برخی کشورهای پیشرفته آمریکایی و اروپایی، سرمایههای نامشهود هستند.
وی همچنین داشتن نگرش بینالمللی، فرابخشی و فرامنطقهای، جذب ایدهپردازان، نوآوران و خلاقان، چابکسازی مجموعه و فرهنگسازی برای جلب مشارکت فعالان بخش خصوصی در منطقه ویژه علم و فناوری را از انتظارات شورای عتف ذکر کرد.