به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در حالی که یک هفته از برگزاری همهپرسی تغییر قانون اساسی ترکیه میگذرد اما هنوز معترضان به نحوه اجرا و همچنین نتیجه این همهپرسی در خیابانهای برخی شهرهای این کشور تظاهرات میکنند.
شب گذشته (یکشنبه) نزدیک به هزار نفر از حامیان رای «خیر» و طرفداران حزب «جمهوریخواه خلق» در میدان «تقسیم» واقع در بخش اروپایی شهر «استانبول» تظاهرات کردند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این تظاهرات در 97مین سالگرد تاسیس پارلمان ترکیه که به روز «حاکمیت ملی» مشهور است، رخ داد.
صدها نفر از معترضان نیز بر روی گذرگاه «بوسفور» با حمل پلاکاردهایی که روی آن نوشته شده بود «رای نه پایان نیافته بلکه تازه شروع شده است» علیه نتیجه همهپرسی و اجرای آن تجمع کردند.
برخی از معترضان نیز خواستار ابطال نتیجه همهپرسی شدند.
دولت ترکیه روز گذشته (یکشنبه) همهپرسی تغییر قانون اساسی و تغییر نظام از پارلمانی به ریاستی را برگزار کرد که طبق آنچه اعلام شده، 51.4 درصد رای مثبت و 48.6 رای منفی داده شد.
در ساعت پایانی این همهپرسی بود که هیئت انتخابات ترکیه تصمیم گرفت برگههایی که مهر تایید شعب را نداشتند شمارش کرده و در آرای صحیح بحساب آورد. تعداد این برگهها حدود 1.5 میلیون رای بود.
اتحادیه وکلای ترکیه نیز پیشتر گفته بود شمارش تعرفههای رای بدون مهر تایید شعبه در همهپرسی تغییر قانون اساسی، غیرقانونی است.
دو حزب اپوزسیون «جمهوریخواه خلق» و «دموکراتیک خلقها» همچنین برای ابطال نتیجه همهپرسی به دادگاه قانون اساسی شکایت کرده بودند.