به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی در گفتوگوی خبری با شبکه خبر با اشاره به مشکلات کشور از جمله بیکاری و رکود اظهار داشت: برای فهمیدن اینکه آیا از رکود عبور کردهایم یا خیر باید از کاسبان و مردم پرسید.
رئیسی با بیان اینکه آنچه مخل تولید است، قاچاق کالاست، تصریح کرد: مسئله ما در قاچاق کولهبری نیست، بلکه کسانی هستند که کانتینر کانتینر قاچاق میکنند. اینکه با رهگیری قاچاقها مشخص شود قاچاق کالا از کجا و با کدام پول صورت میگیرد، بسیار مهم است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید قاچاق کالا را به نحوی پیگیری کنیم که دیگر قاچاق صرف نکند و ما در ۶ ماه اول دولتمان از اقدامات مبارزه با قاچاق به مردم گزارش خواهیم داد.
وی به مسئله واردات اشاره کرد و واردات بیرویه را یکی از موانع تولید برشمرد و افزود: طبق وعدهها قرار بود که دولت واردات کالاهای چینی را کاهش دهد، اما امروز ورادات در این حوزه دو برابر شده است.
رئیسی با تأکید بر اینکه بسیاری از واردات در داخل کشور قابل تولید کردن است و واردات باید بیشتر برای کالاهای استراتژیک باشد، خاطرنشان کرد: مسئله بعد نقدینگی بالایی است که در این دولت خلق شده و حدوداً نقدینگی سه برابر شده است، لذا اگر این رقم در تولید استفاده نشود، سیل بنیانکن ایجاد میکند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موضوع تورم و رکود تصریح کرد: اینکه میگویند تورم تکرقمی شد، ما منکر نمیشویم منتها تورم تکرقمی است چون رکود وجود دارد و اگر چرخها به حرکت درآید، تورم نیز بالا میرود.
وی با بیان اینکه هر کس دغدغه مردم را دارد باید از ورود کالاهای غیرضرور جلوگیری کند، افزود: ما با حضور در اجتماعات مردم در شهرستانهای مختلف، حضور مردم و بهویژه جوانان را میبینیم و انشاءالله برای اشتغال و کاهش واردات غیرضرور از خود مردم کمک میگیریم.
رئیسی با اشاره به موضوع بانکها اظهار داشت: بانک مرکزی باید در جای خود قرار گیرد و بر سیستم بانکی کشور نظارت داشته باشد، دوم اینکه بانکها باید این اموال بلوکهشده و ساختمانهای مرتفعشان را از بلوکه بودن خارج کنند و باید در یک نظام کنترلی تسهیلات به تولید پرداخت شود و در این سیستم نباید یک جوان ما برای وام ۱۰ میلیونی ازدواج مشکل داشته باشد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره بحث مفاسد اقتصادی و برخورد با نزدیکان در صورت بروز هرگونه فسادی تصریح کرد: روحیه رئیس دولت و وزرا باید ضدفساد باشد تا کسی جرأت نکند دست به فساد بزند و دولت باید زمینههای ایجاد فساد را نیز برطرف کند.
وی تأکید کرد: هر کس دچار فساد شود، باید بداند که نسبت به او هیچ اغماضی صورت نخواهد گرفت، این خیلی بد است که در مردم این باور ایجاد شود که اگر کسی به مسئولان اتصال داشت، سراغ او نمیتوان رفت. بنابراین مردم باید در عمل احساس کنند که رئیسجمهور اولین مدعی مبارزه با فساد است.
رئیسی همچنین اظهار داشت: ما بنا داریم دفتر بازرسی و ارتباط با شخص رئیسجمهور را در هر استان ایجاد کنیم تا اگر مردم از روند اداره گلهمند بودند، دچار بنبست نشوند.