به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس در گفتگو ی اختصاصی با ساندی میرور گفت به زودی به کار ترزا نخست وزیر انگلیس پایان می دهد.
وی در این مصاحبه وعده داد روندی را که برای خلاص شدن از دست ترزا می آغاز کرده است، ظرف چند روز، به پایان می رساند. او قصد دارد از سخنرانی ملکه انگلیس به عنوان نخستین فرصت خود برای سرنگون کردن نخست وزیر استفاده کند. او گفت زمان آن فرا رسیده است تا ترزا می بیدار شود.
رهبر حزب کارگر انگلیس گفت: «من هنوز می توانم نخست وزیر شوم. این موضوع همچنان در دستور کار قرار دارد. مطمئنا این گونه است. ترزا می در کاخ بوده است. او در تلاش برای تشکیل دولت است. او سپس برنامه ای به پارلمان ارائه خواهد کرد.»
کوربین گفت: «بدیهی است که ما سخنرانی ملکه را اصلاح خواهیم کرد. امکان گرفتن رای عدم اعتماد وجود دارد و ما برای این کار تلاش خواهیم کرد.»
وی افزود: «ما برای دست یابی به توافقی در ارتباط با موضوعات فقر، عدالت و نابرابری در انگلیس ضرب الاجل داریم. ما می خواهیم به ریاضت پایان دهیم و در این کشور سرمایه گذاری کنیم و این همان کاری است که ما می خواهیم انجام دهیم.»
او خاطرنشان کرد: «حدود سیزده میلیون نفر به نفع ما رأی دادند تا ما چنین کاری را انجام دهیم. به همین دلیل من اینجا هستم.»
نتیجه انتخابات نشان داد که ترزا می در تلاش برای تشکیل دولت اقلیت است و او برای این کار از حزب راست افراطی اتحادگرای دموکراتیک کمک می خواهد.
اما کوربین بر این باور است که مخالفت کافی در مجلس عوام برای شکست دادن دولت وجود دارد.
این موضوع می تواند سبب برگزاری یک انتخابات دیگر شود زیرا حزب محافظه کار در ارتباط با گرفتن رای اعتماد با چالش رو به روست.
و رهبر حزب کارگر انگلیس درباره دستورالعمل های خود خوشبین و بر این باور است می تواند حمایت کافی را در پارلمان برای به قدرت رسیدن خود، جلب کند.
کوربین گفت: «مشخص نیست که آیا آنها می توانند برنامه های خود را به پیش ببرند یا خیر. اما ما درخواست های خود را مطرح و پیام های خود را ارسال کرده ایم و در این باره صریح هستیم.»
وی خاطرنشان کرد: «فکر نمی کنم ترزا می و این دولت هیچ گونه اعتباری داشته باشند. نخست وزیر بر این اساس این انتخابات را برگزار کرد که او به دستورالعملی قاطع تر برای مذاکره بر سر برگزیت نیاز دارد.»
او همچنین گفت: «می بینیم چه اتفاقی رخ داده است. اتفاق سال هزار و نهصد و هفتاد و چهار رخ داد، زمانی که محافظه کاران در تلاش برای تعیین این موضوع بودند که چه کسی باید بر انگلیس حکومت کند. تد هلث شکست خورد و برای تشکیل دولتی دیگر تلاش کرد و کوشید یک اکثریت دیگر را در پارلمان به دست بیاورد. و در نهایت هارولد ویلسون توانست دولت تشکیل دهد. می ما را یاد آن دوران می اندازد. ما با ترزا می به دهه هفتاد برگشته ایم.»
کوربین بر این باور است که بازگشت شورشیان سابق حزب کارگر یکی از کلیدهای موفقیت محسوب می شود.
وی اطمینان دارد می تواند حمایت فراوانی را جذب کند.
وی گفت: «من هنوز فرصت دارم. ما همچنان می توانیم این کار را انجام دهیم. تلفن من پر از پیام های افراد زیادی از حزب است. من در این باره خوشحالم و افتخار می کنم که هدایت این حزب را بر عهده دارم. من از شنیدن سخنان همگان استقبال می کنم. مهم است که این را بگویم. هرگز درگیر یک موضوع شخصی یا چیزی شبیه به این نشدم.»
کوربین گفت: «اگر مردم با یکدیگر از نظر سیاست اختلاف داشته باشند، این خوب است. ما می توانیم درباره این مسائل صحبت کنیم. این موضوع سبب خواهد طی روزهای بعد یک دولت در سایه تشکیل شود و این موضوع هفته آینده اعلام می شود.»
عملکرد حزب کارگر طی کارزار انتخاباتی سبب حیرت بسیاری از مقامات سیاسی شد. و با وجود آن که کوربین نتوانست کرسی ها کافی را برای پیروزی خود به دست بیاورد، اما می گوید حزبش برای انتخابات بعدی -هر زمان که برگزار شود- در جایگاه خوبی قرار دارد.
و آمارها نیز در این باره از او حمایت می کنند. او گفت: «ما از زمان جنگ جهانی دوم، بیشترین افزایش آرای حزب کارگر را شاهد بودیم. ما سه میلیون رأی بیشتر کسب کردیم. ما چهل درصد آراء را از آن خود کردیم. این بالاترین رقم محسوب می شود. این بدان معناست که مردم به حزب کارگر بازگشته اند. و البته افراد جوان از ما حمایت می کنند.»
وی تصریح کرد: «شمار زیادی از افراد جوان به من گفتند آنها به حزب کارگر رأی خواهند داد اما خانواده هایشان این کار را نمی کنند و آنها در تلاش برای تغییر نظر خانواده های خود هستند. بحث های پیچیده ای در خانه ها رخ می دهد زمانی که افراد جوان و مشتاق این را می گویند.»
کوربین در نود تجمع در شصت شهر مختلف شرکت کرد و اشتیاق او برای این کار فروکش نکرده است. او گفت: «شمار افرادی که در این تجمعات شرکت می کردند حیرت آور است. اشتیاق آنها زیاد بود. پیام اصلی من این است که ما یک جامعه قدرتمند هستیم. ما پیام های جدا از هم نداریم پیام ما برای افراد پیر، جوان و افراد معلول، یکی است. ما پیام صلح داریم و این پیام برای همه است. من طی هفت هفته گذشته سخت کار کردن و می دانم می توانیم از پس اوضاع بر آییم.»
وی گفت: «ما بر روی جوانان و آینده کشورمان سرمایه گذاری کردیم . ریاضت اقتصادی ضربه ای شدید به اهداف آنها وارد کرد و این اشتباه است. افراد ثروتمند ثروتمندتر شده اند و این در حالی است که افرادی که در تقلا بودند هیچ امیدی به بهبود ندارند. این هم اشتباه است. ما دیگر نمی توانیم به این روند ادامه دهیم. جنبشی جدید در انگلیس به راه افتاده است که خواستار تغییرات اجتماعی است و میلیون ها نفر که به حزب کارگر رأی دادند نمی توانند و نباید نادیده گرفته شوند. حزب محافظه کار ممکن است هم اکنون در دولت باشد اما الگوی آنها و نداشتن بلندپروازی امری غیر قابل تداوم است. من آماده یک انتخابات سراسری دیگر هستم. این فقط گام نخست محسوب می شود.»
وی تصریح کرد:« به واقع بر این باورم که ما می توانیم این ملت را متحد کنیم و تغییراتی را به وجود آوریم که ملت بدان نیاز دارد و آن را مطالبه می کند. نتیجه انتخابات سبب تقویت من شده است زیرا می دانم ما می توانیم چنین کاری را انجام دهیم.»