به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دوازدهمین قسمت برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با موضوع استفاده از ابزار هنر در فعالیتهای جهادی و خیریه، پنجشنبه شب 1 تیرماه روی آنتن زنده شبکه افق رفت.
آغازگر این برنامه، حاج حسین یکتا بود که به روایت خاطرهای از یکی از شهدای دوران دفاع مقدس پرداخت، خاطرهای در مورد خبر داشتن شهدا از روزی که دست از این جهان خاکی میشستند.
پس از آن حسین قرایی مجری «ماه نشان» به گفتوگو با یکتا نشست.
حسین یکتا با بیان اینکه کتابهای متعددی درباره خاطرات رزمندگان در دوران دفاع مقدس نوشته شده است گفت: برخی از این کتابها به سبک زندگی شهدا میپردازند و برخی در مورد خانواده و زندگی فردی و اجتماعیشان است اما مهم این است که بتوانیم از این خاطرهها، درس زندگی بیاموزیم و سیره شهدا را تداوم بخشیم البته اعتقاد دارم اگر شهدا به ما توجه نداشته باشند، نمیتوانیم در موردشان حرف بزنیم.
قرایی در ادامه از یکتا پرسید آیا خاطرهای در مورد شهید چمران دارد یا خیر و او هم پاسخ داد: من با این شهید بزرگوار همدوره نبودم اما دربارهاش زیاد شنیدم، میگویند فقط یک بار از هواپیمای خصوصی استفاده کرد تا بتواند شب را در کنار همسرش باشد زیرا میدانست فردای آن روز شهید خواهد شد.
بهشتی مظلومترین شهید دوران انقلاب بود
موضوع بعدی که قرایی آن را مطرح کرد، مظلومیت شهدای حادثه تروریستی هفت تیر بود و یکتا هم در این زمینه گفت: شهید بهشتی یکی از مظلومترین شهدای دوران پس از انقلاب اسلامی است و امروز تجلی این مظلومیت را در حضرت آقا هم میبینیم.
وی به اولین خاطره دیدارش با شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: پیش از انقلاب که خانه ما در قم و نزدیک منزل آیتالله میانجی بود، شهید بهشتی را دیدم که با آیتالله اردبیلی قصد داشتند به خانه میانجی بروند و وقتی او را دیدم، اسمم را پرسید و برخوردی ملاطفتآمیز با من داشت، هیچ وقت اولین دیدارم با این شهید بزرگ انقلاب را فراموش نمیکنم.
یکتا تصریح کرد: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و تداوم این مسیر توسط حضرت آیتالله العظمی خامنهای، برای آزادی همه مظلومان جهان به پیروزی رسید، همانطور که میگفتیم یک یا حسین مانده تا کربلا، حالا هم میگوییم یک یا حسین مانده تا بیتالمقدس و به یاری خداوند، در آینده نزدیک نماز را در مسجدالاقصی میخوانیم.
در ادامه دو مهمان دیگر برنامه وارد کلبه «ماه نشان» شدند؛ محسن طهرانی و علی ترکمانی دو نفر از هنرمندان عرصه موسیقی و فرهنگی که از هنر خود برای امور جهادی و خیریه در مناطق محروم استفاده میکنند دو مهمان برنامه بودند.
هنر موسیقی در خدمت محرومیتزدایی
طهرانی با اشاره به سخنان رهبری معظم انقلاب مبنی بر استفاده از ابزار هنر در مسیر اهداف انقلاب اسلامی عنوان کرد: باشگاه سرود همصدا با همین رویکرد تشکیل شده بود تا در مناطق دورافتاده از جمله شهرستان سرباز در منطقه مرزی فعالیت کند.
ترکمانی هم گفت: از مدتها پیش کار فرهنگی و جهادی را دنبال میکردم اما به این نتیجه رسیدم که بسیاری از مشکلات به خاطر مسائل مبانی زیرساختی هستند بنابراین فرهنگسازی در قالب طرح «تحول فرهنگی» را در مناطق محروم و دورافتاده در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: حمایت از فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و تفریحی، تقویت اقدامات قرآنی و مسائلی از این دست با محوریت نوجوانان و جوانان، در قالب این طرح دنبال میشود که البته از چندی پیش و با ورود گروه جهادی کساء که در حوزه هنر موسیقی هم فعال است، تحول فرهنگی وارد فاز جدیدی شد.
این فرهنگی مقیم سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هر چه درد مردم را بیشتر بدانیم، بیشتر به دنبال راه حل و درمان خواهیم بود گفت: حقیقت این است که نباید منتظر باشیم کسی از بیرون به فکر محرومیتها باشد و برای رفع آنها اقدام کند، هر چند بسیاری از خیّرین به سیستان آمدهاند و برخی هم کارهایی کردهاند ولی بهترین اقدام این است که از ظرفیتهای بومی استفاده و با استفاده از توان خود مردم، برای محرومیتزدایی اقدام کنیم.
در بخش دیگری از این گفتوگو، حاج حسین یکتا به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر آتش به اختیار بودن افسران جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: این بدان معناست که هر جا لازم بود، باید وارد میدان شوند و از آرمانهای انقلاب دفاع کنند.
وی با اشاره به برخی اختلاسهای اقتصادی عنوان کرد: شهدا آن روز هم میدیدند که این مسائل وجود دارد ولی برای دفاع از اسلام و انقلاب به جبههها رفتند و امروز نماد شجاعت و فداکاری هستند.
طهرانی هم خاطرنشان کرد: از وقتی رهبری بحث آتش به اختیار را مطرح کردند، ما تصمیم گرفتیم هیزم این آتش باشیم چرا که عقیده داریم باید گروهی از جوانان باشند که بی سر و صدا و فقط برای رسیدن به اهداف انقلاب، گام بردارند.
وی افزود: مردم مناطق محروم مرزبانان همیشگی ایران هستند بنابراین باید به آنها توجه کنیم و حداقل امکانات ممکن را برایشان فراهم نماییم.
طهرانی با اشاره به حسینیهای در سیستان و بلوچستان که اهل سنت هم در برنامههای آن شرکت میکنند گفت: در مناسبتهای مذهبی همچون تاسوعا و عاشورا، شیعه و سنی در کنار هم برای امام حسین(ع) عزاداری میکنند و پای کار هستند و همین مسئله، محور وحدت آنها شده است.
این هنرمند با بیان اینکه تشکیل گروههای موسیقی و سرود در مناطق محروم در اولویت گروه جهادی کساء قرار دارد تصریح کرد: هدف این بود که گروههای سرود شکل بگیرند و از اجرای برنامههایشان به درآمدزایی برسند به همین دلیل بر تولید برنامههای تصویری توسط آنها تاکید داشته و داریم همچنین تربیت کارشناسان سرود و موسیقی هم در دستور کار قرار دارد.
ترکانی هم با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی بخشهای مختلف سیستان و بلوچستان عنوان کرد: از این ظرفیتها میتوان در راستای محرومیتزدایی به بهترین نحو استفاده کرد هر چند نیازمند تأمین زیرساختها برای این منظور هستیم.
در پایان، یکی از نماهنگهای ساخته شده با حضور گروه سرود نوجوانان منطقه سیستان و بلوچستان به نمایش در آمد.
«ماه نشان» ویژه برنامه رمضانی شبکه افق سیماست که سهشنبه تا پنجشنبه شبها ساعت 22:00 به صورت زنده از شبکه پخش میشود.
تهیهکنندگی این برنامه را محمد ساسان انجام میدهد.