به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کاظم جلالی مدیر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، اعلام کرد: این مرکز با همکاری کمیسیون دفاعی و امنیت ملی مجلس یک برنامه 20 بندی مقابله سریع با تحریمهای آمریکا را تدوین کرده است.
جلالی تأکید کرد: یکی از بخشهای این طرح تخصیص بودجه یک هزار میلیارد تومانی معادل 300 میلیون دلار به سپاه پاسداران و همچنین اختصاص بودجه مشابه به طرح توسعه توان موشکی کشور است. این طرح اضطراری به دنبال تقابل با مسائلی نظیر حمایت آمریکا از تروریسم، نقض حقوق بشر در آمریکا، اقداماتی برای مقابله با تحریمهای اقتصادی آمریکا، حمایت از نیروهای مسلح ایران و همچنین اقدامات تلافیجویانه در مقابل سیاستهای تروریستی آمریکا در منطقه است.
عماد آبشناسان سردبیر روزنامه ایرانپرس به یکی از قدیمیترین کارشناسان اسپوتنیک معتقد است که سپاه پاسداران یکی از اصلیترین اهرمهای دفاعی ایران علیه تهدیدات نظامی و اقتصادی آمریکا در منطقه محسوب میشود.
وی ادامه داد: برنامه تدوین شده بر موضوع مقابله با سیاستهای رو به گسترش تروریستی آمریکا در جهان است که شامل تحریم ایران علیه سازمانهایی که روابط نزدیکی با واشنگتن دارند و در کمکهای مالی به تروریستها دخیل بوده و به آنها سلاح میفروشند و حقوق بشر را نقض میکنند میشود.
وی از نیروی قدس، یگان ویژه سپاه پاسداران به عنوان یکی از اصلیترین خطوط مقابله با جنایتها و تروریسم آمریکا یاد کرد و گفت: سپاه و برنامه موشکی ایران کمک کردهاند تا تروریستها از مرزهای ایران دور بمانند.
آبشناس ادامه داد: علاوه بر این، این دو سپر و پوشش محافظ در راستای منافع کل منطقه خاورمیانه برای مبارزه با تروریستها در سوریه و عراق قدم برمیدارند و به همین دلیل است که بدون سپاه ریشهکن شدن تروریستها در منطقه متصور شدنی نخواهد بود.
این کارشناس اسپوتنیک، ادامه داد: آمریکا با تلاش برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران توافق هستهای سال 2015 بین ایران و گروه 5+1 را نقض کرده است.
آبشناس معتقد است؛ ما با امضای این توافق به جهان نشان دادیم که برنامه هستهای ایران به طور کامل صلحآمیز بوده و ما در حال عمل به تمام تعهدات بینالمللی خود هستیم و در حال حاضر این آمریکاست که تعهدات خود را نقض میکند.
بر اساس برنامه اضطراری مقابله با تحریمهای آمریکا که آماده شده است در صورت نقض دیگر بندهای این توافق توسط غربیها ایران حق نقض توافق هستهای را برای خود محفوظ نگه داشته است.
در روز 15 ژوئن سال جاری سنای آمریکا تحریمهای گستردهای علیه ایران و روسیه را تصویب کرد که تحریمهای روسیه به دلیل اتهام علیه این کشور نسبت به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
روز 21 ژوئن رسانهها گزارش دادند که این طرح سنا به دلیل مغایرت با قانون اساسی این کشور نقش شده و در تصویب نهایی با برخی مشکلات در مجلس نمایندگان آمریکا مواجه خواهد شد.