معاون کمیسیون اتحادیه اروپا، به شکلی کاملا پنهان از چشم رسانهها و افکار عمومی و برخلاف پروتکلهای مرسوم مربوط به تشریفات سفر و استقبال از مقامات عالیرتبه خارجی وارد تهران شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، آندراس آنسیپ، معاون کمیسیون اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه پنجم مرداد ماه بشکلی کاملا پنهان از چشم رسانهها و افکار عمومی و برخلاف پروتکلهای مرسوم مربوط به تشریفات سفر و استقبال از مقامات عالیرتبه خارجی وارد تهران شده و سوالات بسیاری را در خصوص انگیزه و اهداف سفر طولانی خود در آستانه مراسم تحلیف ریاست جمهوری در ایران برانگیخته است.
به گزارش بخش مراقبتهای ویژه خبری، آنسیپ بامداد روز پنجشنبه ۵ مرداد ۹۶ بدون گذاراندن تشریفات معمول دیپلماتیک و به صورت غیرمنتظره وارد کشور شده است. این گزارش میافزاید که سفر آنسیپ آنچنان غیر مترقبه بوده که در هنگام ورود به خاک ایران از طریق فرودگاه امام وی دچار مشکل شده و ساعتها از ورود او به کشور جلوگیری شده است.
این گزارش میافزاید که عدم انجام هماهنگیهای پیشین برای اجرای پروتکلهای تشریفات مرسوم، مسئولان وزارت خارجه را بشدت از سفر این مقام بلند پایه به ایران غافلگیر کرده و این امر باعث گردیده تا بدلیل مشکلات مربوط به گذرنامه از ساعات ۲ تا ۵ بامداد پنجشنبه از ورود وی به خاک ایران جلوگیری شود.
کمیسیون اتحادیه اروپا (European Commission) نقش قوه مجریه اتحادیه اروپا را ایفاء میکند وهمانطور که موگرینی در مقام مسول سیاست خارجی در جایگاه تصمیم گیری و اجرای دیپلماسی خارجی این اتحادیه است، آندراس آنسیپ نیز در مقام معاون در امور بازار جهانی دیجیتال، نقش معاون اجرایی این اتحادیه را ایفاء مینماید. وی در سال ۲۰۱۷ مامور عالی رتبه اتحادیه اروپا در زمینه "جامعه و اقتصاد دیجیتال" بوده است.
سفر آنسیپ که برخلاف تشریفات مرسوم و متداول مربوط به اطلاع رسانی و استقبال از مقامات عالیرتبه کشورهای خارجی صورت پذیرفته و با پنهان نگاه داشتن این دیدار از رسانهها همچنان در حال انجام است سوالات بسیاری را در خصوص انگیزه و اهداف اصلی این سفر برانگیخته است.
همچنین طولانی بودن مدت این سفر تقریبا یک هفتهای که در آستانه مراسم تحلیف ریاست جمهوری در ایران صورت میپذیرد سوالات بیشتری را در زمینه انگیزه، اهداف و میزبانان این سفر برای کارشناسان مطرح ساخته است.
حضور یک مقام عالیرتبه کمیسیون اروپایی در تهران که به شکل تعجب برانگیزی در سکوت کامل خبری در حال انجام است این سوال را مطرح میکند که آیا دیدارهای مشابه دیگری نیز توسط دیگر افراد دارای نفوذ انجام گردیده و یا خواهد گردید و اصولا اهداف نامشخص، اما حیاتی اینگونه سفرها چه میتواند باشد.
در حالیکه برخی کارشناسان با توجه به پست حساس آنسیپ در اتحادیه اروپا احتمال میدهند که این سفر در راستای اهداف اقتصادی در حال انجام است، سوال اصلی ایشان اینست که چه الزامی باعث پنهان نگاه داشتن این سفر چندین روزه از دید افکار عمومی شده است.
آنسیپ به عنوان لیدر جریان اصلاحطلب در استونی، عامل اصلی نفوذ عمیق اقتصادی غرب، بویژه آمریکا، در کشور خود بوده و مدارج اصلی ترقی را از زمانی طی کرد که استحاله اقتصادی استونی قابل رؤیت گردید. بسیاری از کارشناسان اروپای شرقی معتقدند که نگهبان جریان استحاله اقتصادی از طریق نفوذ شرکتهای آمریکایی در استونی بوده و تا تمام شدن پروژه استحاله در سمت نخست وزیری حضور داشت.
آندروس آنسیپ (Andrus Ansip) متولد اول اکتبر ۱۹۵۶ در شهر تارتو و سیاستمدار اهل کشور استونی است. وی دانشآموخته رشته شیمی در دانشگاه تارتو است و در سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ به عنوان شهردار تارتو و همچنین از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ به عنوان وزیر اقتصاد استونی مشغول به کار بوده است. استونی از سال ۲۰۰۴ به عضویت اتحادیه اروپا درآمده است.
پس از تکمیل پروسه عضویت استونی در اتحادیه اروپا در دوره تصدی او در وزارت اقتصاد در سال ۲۰۰۴، آنسیپ، که رئیس گروه اصلاحات استونی لیبرال نیز بود، بلافاصله از سال ۲۰۰۵ سکان نخست وزیر استونی را بدست گرفت و تا سال ۲۰۱۴ در این پست قرار داشت.
کشور استونی در حال حاضر رئیس دورهای اتحادیه اروپا بوده و از زمان استقلال پس از فروپاشی شوروی بشکلی روزافزون ارتباطات خود با آمریکا را هرچه عمیقتر و نزدیکتر کرده است، بشکلی که در دیدار آنسیپ با دیک چنی، معاون رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۰۷ از پشتیبانی منحصر بفرد آمریکا در استقلال کشورش قدردانی نمود. در حال حاضر استونی دارای تقابل شدید با روسیه بوده و از حمایتهای همه جانبه آمریکا در مقابله با روسیه برخوردار است.
پس ازامضاء توافقنامهای بین آمریکا و استونی در سال ۲۰۰۸ و در زمان نخست وزیری آنسیپ، شهروندان استونیایی میتوانند بدون روادید به آمریکا سفر نمایند. با امضاء پیمان لغو روادید بین دو کشور، حضور شرکتهای بزرگ و کوچک آمریکایی بشکلی فزاینده در استونی شدت یافت. فعالیتهای مربوط به شبکه اینترنت یکی از بخشهای مورد توجه شرکتهای آمریکایی برای سرمایه گذاری در استونی بوده است.
فعالیتهای مرتبط با فضای مجازی بیشترین میزان آزادی عمل را در استونی دارا هستند.