یک کارشناس اقتصادی قطر روز دوشنبه با اشاره به تداوم محاصره کشورش از سوی چهار کشور عربی، گفت که قطر توانست با کمک زیرساخت های اقتصادی پیشرفته و ایجاد بازارهای جدید، بر این محاصره غلبه کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، عبدالله الخاطر کارشناس اقتصادی قطر و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری جهانی «امید» در گفت وگو با شبکه خبری الجزیره گفت: قطر توانست پیامدهای ناشی از محاصره تحمیلی از سوی چهار کشور را به سبب داشتن زیر ساخت های اقتصادی جدید و پیشرفته از جمله تاسیسات، شرکت های جهانی و فرودگاه ها و نیز توانایی مالی پشت سر بگذارد.
وی در این گفت وگو به مناسبت گذشت سه ماه از آغاز محاصره قطر، افزود: نحوه برخورد دوحه با این بحران و مدیریت آن و نیز فرهنگ جامعه قطری نقش عمده ای در غلبه بر محاصره تحمیلی عربستان، امارات، بحرین و مصر داشت.
الخاطر تصریح کرد: اعتبار کشور، امکانات اقتصادی و تعاملات بین المللی دوحه طی چند دهه گذشته، امکان ایجاد خطوط هوایی و دریایی جایگزین و مستقیم قطر را با سایر کشورها از جمله عمان، ترکیه، هند و پاکستان فراهم کرد. همچنین بسیاری از کشورها از واردات کالایشان به قطر به جای کشورهای محاصره کننده، استقبال کردند.
این کارشناس قطری افزود: پایبندی دوحه به توافقات مربوط به صادرات گاز در این مدت، حتی به کشورهای محاصره کننده، موجب جلب اعتماد و احترام بین المللی شده است. قطر ضمن ایجاد بازارهای جدید برای تجارت خود، صادرات گازش را نیز افزایش داده است.
عربستان روز دوشنبه (۱۵ خرداد) به همراه امارات، بحرین، مصر، دولت شرق لیبی، موریتانی، جزایر مالدیو و رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن با ادعای حمایت قطر از تروریسم و افراط گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کرد.
از جمله کشورهایی که از محاصره دوحه متضرر شدند، عربستان و امارات بود که سرمایه گذاری های شان در قطر با مشکل واقعی در بازار این کشور مواجه شد.
قطر 80 درصد نیاز خود به مواد غذایی و مصالح ساختمانی را از عربستان و امارات تامین می کرد.
در پی این بحران، بسیاری از شرکت های سعودی و اماراتی تولید کننده محصولات یاد شده دچار رکود شده اند؛ به ویژه شرکت لبنیاتی 'المراعی' که بزرگ ترین شرکت لبنیاتی خاورمیانه است و مقر آن در عربستان قرار دارد و قطر 80 درصد مواد لبنی خود را از آن وارد می کرد.