جنبش «۱۵ سپتامبر» عربستان در آستانه پانزدهم ماه جاری میلادی بیانیهای را درباره اهداف و اصول و ضوابط خود صادر کرد و در آن خواستار عضویت همه طیفها و اقشار جامعه به این جنبش و مشارکت گسترده در راهپیمایی شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، گروهی در فضای مجازی در عربستان تحت نام «جنبش ۱۵ ستامبر» متشکل از فعالان عربستانی و مخالفان آلسعود در اواسط ماه گذشته میلادی فراخوانی برای آغاز اعتراض در این کشور در تاریخ ۱۵ سپتامبر (دو روز دیگر) صادر کرده و خواستار اعتراض مردمی شده است.
«حراک ۱۵ سبتمبر»، در قالب جنبشی اعتراضی و مسالمتآمیز و در راستای تلاشی جدید برای انجام اعتراضات مردمی علیه خاندان آلسعود، در فاصله دو روز مانده به موعد تعیین شده، بیانیهای شش بندی صادر کرد که در ضمن تأکید بر تحقق خواستههای مردم، تأکید کرده که این جنبش شامل همه اقشار مردم میشود.
در این بیانیه آمده است:
اول اینکه، جنبش ۱۵ سپتامبر به خواستههای همه اقشار جامعه از بیکاران و فقرا گرفته تا بیخانمان و بازداشتشدگان و کسانی که حقوق مادی و معنوی آنها سلب شده است، توجه میکند؛ بنابراین ۱۵ سپتامبر جنبشی فراگیر است و منحصر به گروه خاصی نمیشود.
دوم اینکه، این جنبش نماینده هر هموطن غیوری است که حاکمیت وطنش را در آغوش حکام امارات و مصر و کرامتش را زیر پاهای دونالد ترامپ میبیند. این جنبش متعلق به همه کسانی است که نگران آینده کشورشان هستند و میبینند که ثروتهای آن به جیب گروه کوچکی میرود و یا اینکه این ثروتها را به عنوان هدیه به آمریکا و عبدالفتاح السیسی رئیسجمهور مصر میبخشند و یا اینکه با آن قصرها را در مغرب میسازند و جزایر و قایق میخرند. این جنبش از آن کسی است که بر دین خود غیرت دارد و میبیند که مقدسات دین زیرپا گذاشته میشود و یا به آن اهانت میشود. تاکید ما بر این است که این جنبش اعتراضی نماینده همه این اقشار جامعه باشد تا در کنار هم و به شکل واحد حرکت کنند.
سوم اینکه، جنبش ۱۵ سپتامبر بر اهداف و اصول کلی و ارزشهای کلان تاکید دارد، اما جزئیات روشی که شرکتکنندگان فعالیت خود را در آن انجام میدهند، بر عهده خود آنهاست؛ به شرط اینکه محتاطانه عمل کنند و افشاگری نکنند تا این افشاگری باعث شکست کاری که تعداد زیادی از فعالان بر عهده آنها گذاشتهاند، نشود.
چهارم اینکه، حضور در مکانهایی که از سوی جنبش اعتراضی اعلام خواهد شد، برای گروههایی که مکانهای دیگر را انتخاب کردند، الزامی نیست بلکه حتی ترجیح داده میشود که تعداد محل استقرار فعالان بیشتر باشد تا نیروهای سرکوبگر دچار تشتت و سردرگمی شوند.
پنجم اینکه، درست است که روز ۱۵ ستامبر موعد مقرر است، اما این برای هر گروه فعالی که میخواهد و میتواند قبل از زمان مشخص شده حرکت کند، الزامی ندارد.
ششم اینکه، ضرورتی ندارد که حرکت فعالان بعد از نماز جمعه باشد و صبح تا نیمههای شب میتوان فعالیت کرد چراکه مهم هماهنگی و انسجام و تدبیر است.
همزمان با این اتفاقات، موج بازداشت روحانیون و فعالانی که به نوعی در بحران رابطه عربستان با قطر، از دولت عربستان حمایت نکردهاند ادامه دارد.