معاون مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: سالانه حدود ۴۵۰۰ دانشجوی جدید افغانستانی وارد دانشگاههای ایران میشوند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین محمد صالحی امروز (یک شنبه) در نشست خبری که در محل در اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به خدمات جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف به پناهجویان که در دنیا بی نظیر بوده است، اظهار داشت: ر. طول چهار دهه گذشته، میزبان بزرگترین جامعه پناهندگان دنیا به خصوص از میان شهروندان افغانستانی بوده و در این مدت، سه بحران بزرگ پناهجویان افغانستانی را ساماندهی کرده است؛ بحرانی هایی که پس از اشغال افغانستان توسط شوروی سابق، اشغال افغانستان توسط طالبان به میان آمده است.
وی افزود: در بخش آموزشی، سال گذشته ۴۰۰ هزار دانش آموز پناهنده در مدارس آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران تحصیل کرده اند. این دانش آموزان شامل دو دسته بوده اند؛ اول دانش آموزان پناهنده و دوم، دانش آموزانی است که بر اساس فرمان رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه هیچ فرزند مهاجر افغانستانی نباید از آموزش محروم بماند، مشمول آموزش شدند.
وی گفت: در طول سالهای حضور مهاجرین افغانستانی در ایران، حود ۷۲۲ هزار نفر که بی سواد بودند، در کلاسهای نهضت سوادآموزی، خواندن و نوشتن را فرا گرفته اند.
معاون مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۳۲ سوادآموز مهاجر در کلاسهای نهضت سوادآموزی آموزش دیده اند.
به گفته صالحی، سالانه حدود ۴۵۰۰ دانشجوی جدید افغانستانی وارد دانشگاههای ایران میشوند؛ در حال حاضر ۱۶ هزار ۵۰۰ دانشجوی افغانستانی در مقاطع مختلف مشغول آموزش دانشگاهی هستند و در طول سالهای گذشته نیز، بیش از ۲۹ هزار دانشجوی افغانستانی و عراقی از دانشگاههای ایران فارغ التحصیل شده اند.
معاون مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که درهای دانشگاههای خود را به روی مهاجرین و پناهندگان باز کرده است.
صالحی اظهارداشت: ۱۶ هزار نفر تاکنون آموزشهای فنی و حرفهای را فراگرفته و آماده برگشت به افغانستان شده اند.
وی درباره ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به اتباع خارجی نیز گفت: وزارت بهداشت و درمان خدمات زیادی را در بخشهای بهداشت محیط زیست زندگی پناهندگان در شهرهای میزبان و محل تجمع آن ها، بهداشت دانش آموزان افغانستانی در مدارس، مراقبت از مادران و کودکان، واکسیناسیون، درمانگاه ها، بیمه کردن همه پناهندگان و همچنین معلولین برای شهروندان افغانستانی در ایران ارائه کرده است.
به گفته معاون مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، حدود ۱۱۷ هزار پناهجوی داری بیماریهای خاص به صورت رایگان از خدمات بیمه درمانی بهرهمند شده اند.
صالحی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در بخش خدمات رسانی به معلولان پناهنده و مهاجر نیز فعالیت داشته، و این در حالی است که در سایر کشورها چنین خدماتی وجود ندارد و از این نظر، این خدمات در دنیا نمونه است.
وی به خدمات معیشتی نیز خاطرنشان کرد و افزود: وزارت کار جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای گذشته تلاش کرده برای هر خانواده، حداقل یک کارت یا پروانه کار صادر کند که بر این اساس برای ۲۷۰ هزار کارگر، پروانه کار صادر شده است.
معاون مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران حتی به مسائل و مشکلات زنان مهاجری که سرپرستی خانوادهها را به عهده دارند، رسیدگی و کمک کرده است.
صالحی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۵۰ هزار ورزشکار افغانستانی که ۵ هزار نفر آنها زن هستند، در ایران فعالیت میکنند. از زمان روی کار آمدن دولت جدید در افغانستان نیز جمهوری اسلامی ایران ۵۰ ورزشکار حرفهای را در ۱۰ رشته ورزشی به افغانستان فرستاده که اکنون در تیمهای ملی بازی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ایران تلاش کرده بیش از ۷۰۰ نخبه علمی، فرهنگی و ورزشی را برای بازسازی و توسعه افغانستان تربیت کند و به جامعه این کشور تحویل بدهد.
معاون مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به مسابقه تیم منتخب مهاجرین استان تهران با فرهنگیان ایران اشاره کرد و گفت: این تیم منتخب تا یک ماه دیگر در مسابقات افغانستان شناسی میان تیمهای برتر فوتبال مهاجرین از سراسر ایران در قزوین شرکت میکند.
صالحی تأکید کرد: برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران این است که با حمایت از ورزشکاران پناهجو و آموزش آن ها، آنها را برای ساختن عرصه ورزش افغانستان آماده کنند.