رئیس هیأت پارلمانی ایران در اجلاس IPU در دیدار با رؤسای هیأتهای پارلمانی کشورهای انگلیس، ژاپن، استرالیا و اتیوپی بر ضرورت گسترش روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و آموزشی دو جانبه با این کشورها تأکید کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از خانه ملت، مصطفی کواکبیان رئیس شورای بینالمجالس مجلس شورای اسلامی و رئیس هیأت پارلمانی ایران صبح امروز (چهارشنبه، 26 مهرماه) در حاشیه یکصد و سی و هفتمین اجلاس IPU در سنپترزبورگ با رؤسای هیأتهای پارلمانی 4 کشور انگلیس، ژاپن، استرالیا و اتیوپی گفتوگو کرد.
بنابراین گزارش عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این دیدار با اشاره به سطح روابط فیمابین، بر ضرورت گسترش روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی آموزشی دو جانبه با این کشورها و اتخاذ مواضع مشترک در زمینه قطعنامه نهایی اجلاس 137 بینالمجالس و انتخاب رئیس جدید آن تأکید کرد.
نماینده مردم تهران در این دیدار به تفسیر در زمینه نکات زیر صحبت و تأکید کرد:
1- برجام یک توافقنامه بینالمللی است و نهتنها 7 کشور مذاکرهکننده باید به آن پایبند باشد بلکه شورای امنیت سازمان ملل نیز که در این زمینه قطعنامه صادر کرده است تمامی کشورهای جهان را بهنوعی متعهد به آن ساخته است لذا اگر ترامپ موفق شود کنگره آمریکا را با منویات خود همراه سازد، کشورهای دیگر هیچ الزامی برای پذیرش آن خواستهها ندارند و هرگز اقدامات جنونآمیز ضد ایرانی ترامپ نمیتواند ملت قهرمان ایران را به عقبنشینی وادار سازد.
2- هرچند داعش این روزها نفسهای آخر خود را میکشد اما لازم است همه کشورها در برابر این تروریستهای جنایتکار موضع مشترک و قوی داشته باشند و از کشورهای حامی آنها بخواهند از حمایت و پشتیبانی مالی و تسلیحاتی تروریستهای مذکور دست بکشند.
3- یک جانبهگری قدرتهای سلطهگر جهانی در زمینههایی همچون دموکراسی، حقوق بشر، تروریسم، امنیت، حفظ تمامیت ارضی، استقلال کشورها و امثال آن بهشدت خطرناک است که کشورهای مختلف جهان باید از طریق دیپلماسی پارلمانی و گروههای دوستی پارلمانی و اتحادیه بینالمجالس و امثال بهشدت با آن مقابله کنند.
4- حمایت از مظلومان روهینگیا و مسلمانان یمن و سایر ملتهای تحت ستم قدرتهای ظالم، مخصوص یک یا چند کشور نیست بلکه باید صاحبان وجدانهای بیدار و عواطف انسانی در کشورهای مختلف از هیچ اقدامی فروگذار نکند.
همچنین در این دیدارها یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی نیز گزارشی از وضعیت و آزادیعمل اقلیتهای دینی در ایران و اختیارات نمایندگان آنان مطرح کرد.
همچنین "آباته ریتا" رئیس مجلس شورای اتیوپی در این دیدار بر ضرورت گسترش روابط دوجانبه و لزوم سفر گروه دوستی ایران به آدیس آبابا و اعزام سفیر اتیوپی به ایران تأکید کرد.
سناتور لان جان دونالد عضو پارلمان استرالیا نیز خواستار گسترش روابط دوجانبه به ویژه در زمینههای محصولات کشاورزی و تعامل آموزشی شد.
شوکو سونوندا عضو پارلمان ژاپن نیز با مطرح کردن خطر آزمایشات هستهای کره شمالی از مواضع و سخنان مسئولان ایرانی در کمیته خلع سلاح هستهای IPU تشکر کرد.
آن کلوید عضو پارلمان انگلستان نیز با طرح برخی مباحث مربوطه به چند نفر زندانی ارتباطات اقتصادی پسابرجام را به همین موضوعات جزئی مرتبط دانست.