یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: پس از روی کار آمدن ترامپ و تهدید به خروج از یونسکو، برجام و معاهدات بین المللی باعث شد هژمونی سابق آمریکا در افکار عمومی شکسته شده و جدی تلقی نشده است.
حسن عابدینی، کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص این موضوع که به ادعای برخی مقامات دولتی آمریکا در بحث برجام منزوی شده است، گفت: ایالات متحده در دهه دوم قرن ۲۱ شاخص هایی که طی ۷۰ سال به عنوان یک ابر قدرت جلوه داده میشد را از دست داده است.
وی تصریح کرد: ایالات متحده به جهت بحران اقتصادی که گریبان گیر این کشور است با دو تریلیون بدهی مواجه است از جمله بحرانهای اجتماعی مانند جنبش ۹۹ درصد نیز از دیگر چالشهای پیش روی ایالات متحده است.
عابدینی با بیان اینکه بحران جدید آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ جدیتر شده است، گفت: این بحران شامل عدم اعتماد به ایالات متحده است، چون رفتار این کشور باعث شده همه متحدین آنها را جدی نگیرند و از سوی دیگر مخالفین نیز به راحتی حاضر به پذیرش صحبتهای ایالات متحده نیستند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه آنچه امروز رخ داده ناشی از آگاهی ملتها و قدرت گرفتن دولتهای نوظهور است، یادآور شد: نمونه بارز آن در موضوعات غرب آسیاست که طی ۵ سال اخیر علی رغم آمریکا اینکه سعی کرد سیاست خود در سوریه را به کرسی بنشاند و بشار اسد را از حکومت خلع کند موفق نشد.
وی ادامه داد: همچنین آمریکا به دنبال نفوذ در رقابتهای انتخاباتی روسیه و بحث بحران کریمه بود که در هیچ یک از این موارد نیز موفق به تحمیل حرف خود نشد همچنین در حوزه خاور دور نیز نتوانست در برابر سیاست کره شمالی ایستادگی کند.
عابدینی با اشاره به مقاومت جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب با ایالات متحده گفت: در مورد ایران نیز سال هاست که سیاست آمریکا با صخره سختی برخورد کرده و نتوانسته به استقلال ایران لطمهای وارد کند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی بخش اعظم انزوای اخیر ایالات متحده را مربوط به روی کار آمدن ترامپ دانست و گفت: ترامپ پس از روی کار آمدن تهدید به خروج از یونسکو، برجام و معاهدات محیط زیست کرده است که همین خلف وعده و عهدشکنی آمریکا در خصوص معاهدات بین المللی باعث شد هژمونی سابق آمریکا در افکار عمومی چندان جدی تلقی نشود.
وی تصریح کرد: به اعتقاد همه کارشناسان کارآمد عرصه بین الملل شاخصههای ابرقدرتی از جمله قدرت تمام کنندگی، مهار مخالفان و قدرت ایجاد اجماع بین متحدین از مدار تسلط ایالات متحده خارج شده است و نمونه بارز آن هزینه بیست تریلیون دلاری ایالات متحده در شش سال اخیر در منطقه ما بود که علی رغم این اقدامات نتوانست سیاستهای مورد نظر خود را در منطقه اجرا کند.
آمریکا یعنی تمام(ملت،ثروت،نژادها،اقوام،کشورهامثل روسیه،چین،اروپا،آ جنوبی،آفریقا،اسرائیل،عربستان،آسیا...)دنیاوهرکسی بادنیا(آمریکا)دشمنی کند،تف سربالاست!چه(ترامپ،کیم جونک اون و...)باشد-باید به دنیا احترام گذاشت مثل ژاپنیها
تهدیدهای ترامپ قبل از آنکه ناشی از قدرت وی باشد ناشی از ضعف وی است چرا که تاریخ نشان داده که امریکا هر جا که توان عمل داشته حرف نزده است و عملا داخل مسئله شده است .
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.