به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که هشتمین گزارش سه ماهه اجرای برجام تقدیم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شد.
وی در این باره گفت: در اجرای تبصره یک قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب 21 مهر ماه 1394 مجلس شورای اسلامی»، هشتمین گزارش سه ماهه اجرای برجام (۲۶ مهر لغایت ۲۶ دی ۹۶) توسط وزارت امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
قاسمی افزود: این گزارش در ۴ بخش شامل 1- موانع و چالشها، 2- پیگیری مطالبات جمهوری اسلامی ایران و اقدامات وزارت امور خارجه،3- آخرین تحولات در حوزه رفع تحریم ها و ۴- آخرین تحولات در حوزه فعالیت های هستهای، سازماندهی و ارائه شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص محتوای این گزارش گفت: همانطور که در گزارش پیشین نیز اشاره شده بود، در این گزارش، به اقدام رئیس جمهور آمریکا در روز ۲۱ مهر ۹۶، در تبعیت از قانون داخلی سال ۲۰۱۵ این کشور موسوم به «اینارا» (بررسی توافق هسته ای ایران)، مبنی بر خودداری از اعلام پایبندی کشورمان به برجام، که با بی اعتنایی به گزارش های مکرر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد اجرای تعهدات توافق هسته ای توسط ایران و در یک رویکرد سیاسی انجام شد، اشاره کرده و تصریح شده است که با اینکه این تصمیم رئیس جمهور آمریکا، فی النفسه موضوع و تصمیم داخلی این کشور است و تاثیری بر وظیفه آمریکا در اجرای تعهدات بینالمللی دولت آمریکا در چارچوب برجام ندارد، ولی این اقدام یکجانبه و با سوءنیت، میتواند موجب تشدید فضای تردید و در نتیجه اثرگذاری منفی بر بهره مندی کامل ایران از برجام شود؛ با این وجود، همچنین به این موضوع اشاره شده است که این اقدام کاملاً سیاسی دولت آمریکا، موجب عکس العمل جامعه ی جهانی و به طور ویژه سایر کشورهای طرف برجام شده و همه آنها همراه با اکثریت غالب دیگر کشورهای عضو جامعه بینالمللی، با اشاره به پایبندی کامل ایران به تعهدات خود وفق برجام خواهان اجرای کامل برجام توسط دولت ایالات متحده آمریکا شده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین ضمن اعلام اینکه متن کامل هشتمین گزارش سه ماهه به زودی منتشر خواهد شد، اظهار داشت: در هشتمین گزارش ارائه شده به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به هفتمین نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ 22 آذر 1396 و تاثیر اقدامات سیاسی دولت آمریکا بر فضای این نشست پرداخته شده است.
به گزارش فارس، برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» که در 23 تیرماه 1394 بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای موسوم به 1+5 مورد توافق قرار گرفت، متعاقب تصویب «قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» در مجلس شورای اسلامی، مصوبه جلسهی 634 مورخ 19 مرداد 1394 شورای عالی امنیت ملی و نامه مورخ 29 مهر ماه 1394 مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) خطاب به ریاست جمهوری، در تاریخ 26 دی ماه 1394 رسما وارد مرحله اجرایی شد. تبصره یک قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» مصوب 21 مهر ماه 1394 مجلس شورای اسلامی مقرر میدارد: «وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سهماه یک بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد».
براساس این تبصره کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز موظف است هر 6 ماه یک بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
پیش از این هفت گزارش توسط وزارت خارجه به کمیسیون امنیت ملی مجلس تقدیم شد.
نخستین گزارش سه ماهه وزارت امور خارجه کشورمان از روند اجرای برجام 26 فروردین ماه 1395 در اختیار کمیسیون امنیت ملی قرار گرفت.
وزارت خارجه در تاریخ 26 تیر ماه 1395 دومین گزارش سه ماهه روند اجرای برجام را در 42 صفحه و 5 بخش در اختیار کمیسیون امنیت ملی قرار داد.
وزارت امور خارجه کشورمان 26 مهرماه 1395 سومین گزارش سه ماهه خود درباره روند اجرای برجام را در 30 صفحه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. این گزارش روند اجرای برجام در فاصله زمانی سه ماهه 26 تیر ماه تا 26 مهر ماه را در برمیگرفت.
چهارمین گزارش سهماهه در 26 دیماه 1395 تقدیم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شد. این گزارش 38 صفحهای در سه بخش روند اجرای برجام در فاصله زمانی سه ماهه 26 مهر تا 26 دی ماه 1395 را در برمیگرفت.
وزارت امور خارجه پنجمین گزارش سه ماهه از 26 دی ماه 1395 تا 26 فروردین 1396 درباره روند اجرای برجام را 26 فروردین ماه سالجاری به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تقدیم کرد.
ششمین گزارش وزارت امور خارجه در خصوص روند اجرای برجام نیز 26 تیر ماه 1396، تسلیم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شد.
هفتمین گزارش سه ماهه وزارت امور خارجه در خصوص اجرای برجام، چهارشنبه 26 مهرماه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.