عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت بیکاری پنهان را در نظر نمی گیرد، گفت: نرخ بیکاری درسال ۹۶ بیش از ۳۵ درصد بود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جلال محمودزاده با اشاره به حضور محمدباقر نوبخت در صحن علنی برای ارائه گزارش عملکرد از بودجه سال ۹۶، اظهار داشت: در نشست علنی، سخنگوی دولت از رشد اقتصادی ۵.۸ درصد و کاهش نرخ بیکاری به ۱۱.۷ درصد خبر داد که این آمارها مطابق با واقعیت جامعه نیست.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه نه شاهد رشد اقتصادی بوده ایم و نه اشتغالزایی شده است، ادامه داد: دولت در آمار بیکاری یا اشتغال، افرادی که حتی یک ساعت در هفته کار داشته باشند را شاغل محسوب میکند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: این در حالی است که افرادی باید شاغل محسوب شوند که شغل دائم دارند و از امنیت شغلی برخوردار هستند نه اینکه افراد با شغل موقت را از آمار بیکاری کشور خارج کنیم.
وی با بیان اینکه در آمار بیکاری، بیکاری پنهان مدنظر قرار گرفته نمیشود، عنوان کرد: در جامعه ۲ نوع بیکاری داریم، بیکاری آشکار و بیکاری پنهان. بیکاری پنهان این گونه است که به طور مثال در روستاها جوانان همراه پدر و مادر بر روی مزرعه کار میکنند، این در حالی است که سرپرست خانواده با ماشین آلات و امکاناتی که دارد از عهده کارهای زراعی بر میآید.
این نماینده مجلس اظهار داشت: بنابراین همکاری جوانان در کار مرزعه به عنوان اشتغال نیست، بلکه آنها نتوانسته اند جای دیگر شغل پیدا کنند و در زمین پدری مشغول هستند.
محمودزاده در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به بیکاری پنهان و شاغل محسوب شدن افرادی که یک ساعت در هفته کار میکنند، عنوان کرد: اگر بیکاری پنهان را در نظر بگیریم و افرادی که در هفته یک ساعت شغل دارند را در آمار بیکاری در نظر بگیریم، نرخ بیکاری در سال ۹۶، بیش از ۳۵ درصد خواهد بود.
وی در خصوص رشد اقتصادی ۵.۸ درصدی گفت: در شرایط رکود اقتصادی در کشور، چگونه رشد اقتصادی رخ داده است؟ رشد اقتصادی از اشتغالزایی کلید میخورد، اما عملا اشتغالی در سال جاری ایجاد نشده است نه تنها شغلی ایجاد نشده که شغلها از دست رفته است و در صنایع کشاورزی و تبدیلی ۴۰ درصد زیر ظرفیت خود فعالیت میکنند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در لایحه بودجه سال ۹۷، اقداماتی برای اشتغالزایی در نظر گرفته شده است که تنها روی کاغذ و شعاری است، با وضعیت اقتصادی کشور، دولت همین که شغلهای موجود را حفظ کند کار شاقی انجام داده است، لازم نیست اشتغالزایی کند.