وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی از کاهش رشد قیمت مسکن به ۳ درصد در سال ۱۳۹۵ خبر داد و این کاهش را دلیل اصلی افزایش خانههای خالی از سکنه به ۶/۲ میلیون واحد اعلام کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تعداد واحدهای مسکونی خالی در سال ۱۳۸۵ از ۶۳۳ هزار واحد به ۶/۱ میلیون واحد در سال ۱۳۹۰ و به ۶/۲ میلیون واحد در سال ۱۳۹۵ افزایش پیدا کرده است. این میزان افزایش در فاصله سالهای ۸۵ تا ۹۵ حاکی از متوسط رشد سالانه تعداد خانههای خالی در کشور معادل ۱۷ درصد است.
این سیر افزایشی در شرایطی است که تعداد واحدهای مسکونی کشور در این دوره با متوسط رشد سالانه معادل ۷/۳ درصد از ۹/۱۵ میلیون واحد مسکونی در سال ۸۵ به ۹/۱۹ میلیون واحد در سال ۹۰ و ۸/۲۲ میلیون واحد در سال ۹۵ افزایش یافته است. اختلاف تعداد خانههای خالی به تعداد واحدهای مسکونی کشور از ۲/۴ درصد در سال ۸۵ به ۳/۸ درصد در سال ۱۳۹۰ و ۳/۱۱ درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.
استان تهران با دارا بودن سهمی معادل ۱۹ درصد از کل خانههای خالی در سال ۱۳۹۵ (حدود ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی) رتبه نخست کشور از این بابت را به خود اختصاص داده است. نرخ خانههای خالی استان تهران در این سال معادل ۶/۱۱ درصد و حدود ۳/۰ واحد درصد بالاتر از میزان کشوری آن است.