رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در حالی که ۲ نفر از اساتید دانشگاه جزو دانشمندان یک درصد برتر دنیا از لحاظ تولید علم قرار گرفتند، دانشگاه محقق برای اولین بار توانست در جمع دانشگاههای ایرانی مولد یک درصد مقالات برتر دنیا در بیاید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گودرز صادقی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در نشست خبری روز گذشته که در این دانشگاه برگزار شد از خبرنگاران به عنوان مدنیترین قشر کشور نام برد و گفت: توسعه فرهنگی در کنار توسعه اقتصادی مقدمهای برای توسعه سیاسی و مردم سالاری است.
صادقی با بیان اینکه ایران حتی زودتر از سوئیس به زنان اجازه مشارکتهای همگانی بخصوص سیاسی و حق رأی داد، افزود: ایران اسلامی در بسیاری از امور از کشورهای منطقه پیشی گرفته است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در ادامه سخنان خود به تشریح وضعیت دانشگاه پرداخت و تصریح کرد: امروز دانشگاه محقق در مقایسه با بسیاری از دانشگاههای کشور در وضعیت خوبی به سر میبرد بطوریکه این دانشگاه در مقایسه با استانهای ۹ گانه (اردبیل تا ایلام) توانسته است بیشترین اعتبارات را از آن خود کند.
وی در ادامه سخنان خود به مقایسه وضعیت دانشگاه محقق در دو سال ۹۲ و ۹۵ پرداخت و با بیان اینکه هنوز آمار و ارقام سال ۹۶ استخراج قطعی نشده است، گفت: مجموع اعتبارات دانشگاه محقق (درآمد و بودجه عمرانی) در سال ۹۲ کمتر از ۵۰ میلیارد بود که این میزان امسال به بالای ۱۲۰ میلیارد رسید.
صادقی با اشاره به اینکه محیطهای کوچک، مدلهای مدنی مناسبی برای رشد فکری و اجتماعی محسوب میشوند به تشریح وضعیت اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه محقق پرداخت و اظهار داشت: اعضای هیأت علمی دانشگاه در سال ۹۲ حدود ۲۵۷ نفر بود که این میزان امسال به ۳۷۳ نفر افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه میزان جذب دانشجو در دانشگاه محقق در این سالها تغییر محسوسی نداشته گفت: میزان استاد به دانشجو با کاهش مناسبی مواجه بوده بطوریکه امروز به ازای هر ۳۷ دانشجو یک استاد در دانشگاه ما فعالیت میکند و این در شرایطی است که بهترین دانشگاههای کشور این نسبت ۲۴ نفر به یک استاد است.
وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت مطلوب نسبت دانشجو به استاد در جهان ۱۸ نفر است، گفت: هدف دانشگاه محقق رسیدن به نسبت ۲۰ دانشجو به یک استاد است.
صادقی به تشریح وضعیت اعضای هیأت علمی دانشگاه در سال ۹۲ و ۹۵ پرداخت و با بیان اینکه در سال ۹۳ تنها ۳ عضو هیأت علمی به رتبه استاد تمامی دست یافته بودند، افزود: امسال به لطف خداوند متعال ۳۰ نفر از اساتید دانشگاه محقق توانستند ارتقاء رتبه یابند و این در حالی است که ۲ نفر از دانشمندان دانشگاه نیز جزو دانشمندان یک درصد برتر دنیا از لحاظ تولید علم شدند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دانشگاه محل زندگی ماست و دانشگاهها جزء کم حاشیهترین سازمانهای دولتی محسوب میشوند، تصریح کرد: دانشگاه محقق برای اولین بار در سالجاری توانست در جمع دانشگاههای ایرانی مولد یک درصد مقالات برتر دنیا در بیاید.
وی در ادامه سخنان خود به بررسی وضعیت دانشکده فناوریهای نوین پرداخت و اظهار داشت: این دانشکده در سال ۹۲ یک نفر هیأت علمی داشت که این میزان در سالجاری به ۷ نفر ارتقاء یافته و در عین حال نیز به ۱۳ آزمایشگاه خوب نیز مجهز شده است.
صادقی با اشاره به اینکه تعداد مقالات منتشر شده دانشگاه محقق در سال ۹۲ در خارج از کشور ۱۶ مقاله بود گفت: این تعداد نیز با مشارکت پژوهشکران در سال ۹۵ به ۳۰ مقاله افزایش یافت.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به تشریح وضعیت کتب منتشر شده در دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: کتب تألیفی و ترجمهای منتشر شده توسط پژوهشگران دانشگاه در سال ۹۲ تعداد ۱۷ کتاب بود که این میزان در سال ۹۵ به عنوان رسید.
وی با بیان ینکه در سال ۹۲ تعداد ۳۷ طرح پژوهشی در دانشگاه اجرا شده بود، اظهار داشت: در سال ۹۵ نیز تعداد ۱۴۶ طرح پژوهشی در دانشگاه به اجرا درآمد.
صادقی به طرحهای به اجرا درآمده در داخل دانشگاه نیز اشاره کرد و با بیان اینکه مجموعه اعتبارات طرحهای پژوهشی بیرون سازمانی دانشگاه در سال ۹۲ در مجموع هشتاد و چهار میلیون تومان بود تصریح کرد: این میزان در ۸ ماهه سالجاری به یک میلیارد و هشتصدو هشتاد و چهار میلیون تومان رسیده است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در ادامه سخنان خود وضعیت دانشگاه محقق در مسابقات ورزشی و فرهنگی را نیز یادآور شد و اظهار داشت: دانشگاه محقق در المپیاد ورزشی دانشجویان پارسال در بین ۱۲۱ دانشگاه راه یافته به بخش پایانی توانست به مقام نهم دست پیدا کند.
وی در ادامه سخنان خود از تجهیز آزمایشگاههای دانشگاه به تجهیزات هایتک خبرداد و گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق با هزینه دو میلیارد تومان راه اندازی شده تا علاوه بر نیازهای دانشگاه به سایر دستگاهها و شرکتهای دانش بنیان هم با اخذ هزین خدمت رسانی کند.
صادقی در بخش دیگری از سخنان خود به انتقاد از برخی افراد که سعی در سنگ اندازی جلوی پیشرفت دانشگاه دارند به تشریح آمارهای منتشر شده توسط پایگاههای استنادی من جمله ISC در زمینه رتبه بندی دانشگاهها پرداخت و اظهار داشت: مراکز منتشر کننده رتبههای دانشگاهی با بررسی مستندات ارائه شده توسط خود دانشگاهها در بازههای زمانی خاص اقدام به رتبه بندی دانشگاهها میکنند که متأسفانه بدلیل عدم انعکاس درست زمانبندی ارزیابی در اعلام رتبه بندیها از سوی این مراکز عدهای دچار اشتباه میشوند و برخی را متهم ب. کم کاری میکنند در حالی که اگر زمان انتشار شفاف سازی رعایت شود بسیاری از مسائل هم بوجود نمیاید.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: مراکز رتبه بندی دانشگاهها نتایج یک دوره چهارساله گذشته را در این دوره منتشر میکنند که برخی به اشتباه آن آمار را مربوط به سال انتشار متصور میشوند که این امر موجب بروز اختلاف میشوند.
وی با استناد به استعلام از مرکز مربوطه عنوان کرد: نتایج فعالیتهای تیم وی هنوز در رتبه بندیها اعمال نشده و تمام آمار منتشر شده تاکنون مربوط به دورههای قبل از حضور وی در دانشگاه محقق اردبیلی است. بر اساس اسناد و مدارک موجود دانشگاه محقق دارای هیچگونه عقب ماندگی نیست.
صادقی در ادامه سخنان خود به فعالیتهای فرهنگی دانشگاه محقق نیز اشاره کرد و اظهار داشت:کسب رتبه دوم خادم برتر شهدا در مدیریت کاروانهای راهیان نور سال ۹۵ در حالی امسال رخ داد که سال گذشته نیز دانشگاههای استان رتبه نخست را کسب کرده بودند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: دانشکده ما در شهرستان مشکین شهر فاقد خوابگاه و سلف بود که با تدابیر اتخاذ شده از قبیل اعطای کمک هزینه خوابگاه و وامهای دانشجویی بلاعوض سعی کردیم تا حدی مشکل را برطرف کرده و در جذب دانشجو در این دانشکده نیز موفق عمل کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای دهه فجر نیز اشاره کرد و گفت: امسال بنا داریم تا با تجلیل از اولینهای دانشگاه در زمینههای مختلف به استقبال دهه فجر که متقارن با ایام فاطمیه نیز هست برویم.
صادقی از افتتاح ساختمان کتابخانه مرکزی دانشگاه خبرداد و بیان کرد: پس از سالها انتظار، در دهه فجر سالجاری ساختمان کتابخانه مرکزی دانشگاه محقق افتتاح میشود، ولی بدلیل عدم بودجه کافی پس از تجهیز کامل آن، سال آینده شاهد به بهره برداری رسیدن یکی از مجهزترین کتابخانههای استان خواهیم بود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه در دانشگاه محقق هیچگونه مانعی برای فعالیتهای علمی، فرهنگی، هنری و سیاسی وجود ندارد حضور ۲ قهرمان جهان در رشته ورزشی، چون وزنه برداری را مایه افتخار دانشگاه دانست و اظهار امیدواری کرد دانشگاه محقق در آینده شاهد حضور چهرههای بیشتر علمی فرهنگی و هنری جهانی در خود باشد.
وی در پایان با اشاره به اینکه درهای دانشگاه محقق روی دانشجویانی که در مقاطع تحصیلی دکتری در سایر دانشگاههای خارج کشور مشغول به تحصیل هستند باز است، گفت: این افراد با مراجعه به دانشگاه میتوانند درخواست انتقال داده و با کسب شرایط لازم از جمله ارائه توافق نامه وزارت علوم در اردبیل به تحصیلات خود ادامه دهند.